Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Het vernieuwde achtuurjournaal

Het verbaast me dat dit draadje nog niet geopend was, dus doe ik de aftrap maar: wat vinden jullie van het vernieuwde NOS-journaal?

Ik vreesde het al, en jawel hoor: ik vind het niks. Waarom het halve verhaal al vertellen voor de tune? Waarom dat uiterst slome deuntje? (wel met een gong, maar ja...). Heb ik het goed dat de informatiedichtheid feitelijk is afgenomen - soms had ik het idee dat het tempo ernstig was verlaagd? Waarom ineens die irritante computericoontjes in het scherm bij het weerbericht zodat Gerrit steeds moet bukken om iets aan te klikken ipv gewoon rechtop te blijven staan?

En waarom, grapjassen van de redactie, dat rare geloop? Zijn er verkiezingsuitslagen te presenteren? Zit ik weer in de Franse les? Waar heb dat nou eigenlijk voor nodig? En het is nog vervelend voor die nieuwslezers ook, want die moeten zich nu helemaal netjes aankleden, waar zij vroeger nog shorts en slippers aankonden onder hun colbertjes (ok, airco's zijn verbeterd, maar toch)

Ik las een stukje over deze ongein in de krant, meen ik. Waar de een of andere hotemetoot uitlegde dat de oudere kijkers makkelijker wenden aan de flitsender presentatie dan dat de jongere zich ermee konden verzoenen dat alles bij het oude bleef. Ja ja, ze weten dat de oude hap toch niet zo snel het achtuurjournaal de rug zal toekeren, dus wat maakt het uit. Maar ik hou het voortaan wel op RTL4, als het zo doorgaat. Ik wil gewoon iemand die me het nieuws netjes voorleest, en daarbij op zijn/haar plek blijft zitten.

Hèhè, dat lucht op...

groeten,

Temet

Tihama

Tihama

28-05-2012 om 22:08

Simpel

Man zei: Het lijkt het jeugdjournaal wel.

Ik vind journaals trouwens sowieso erg laag in informatiedichtheid. Gelukkig hebben we internet.

Tihama

Lynna

Lynna

29-05-2012 om 04:14

Traag

Hartstikke traag vind ik het. Rob Trip praat volgens mij langzamer door al dat geloop. En is het taalgebruik nu ook eenvoudiger?

Zal eens kijken

Eerlijk gezegd kijk ik meestal het half acht journaal op RTL en dan later op de avond een van de NOS journaals. Ik heb gisteren niemand zien lopen om tien uur en bij het laatste journaal.

Temet

Temet

29-05-2012 om 08:25 Topicstarter

Geen zielige nieuwslezers :-)

Nou, volgens het stukje op de Trouw-site vinden de nieuwslezers dit geloop prettiger, en voelden ze zich opgesloten achter die desk. Fijn dan, hebben zij er in elk geval voordeel van. Nu de kijker nog.

Lynna, precies het idee dat jij hebt, had ik ook: dat Trip langzamer ging pratten en dat het taalgebruik (nog) simpeler was geworden. Waden door de stroop was het.
En Tihama, als je dit al Jeugdjournaal vindt moet je voor de grap eens naar het bulletin op NL3 om half 11 's avonds kijken, da's met recht het jeugdjournaal voor volwassenen.

Jongeren zijn toch niet per se dom ofzo?

Groeten,

Temet

Grijze duif

Ik begrijp niet dat ze Rob Trip niet een makeover hebben gegeven - lichtgrijs pak, haar en onzichtbare bril. Saaiiii en ouwelijk!

Fiorucci

Fiorucci

29-05-2012 om 13:39

Onzichtbare bril

Zo'n onzichtbare bril vind ik nou geen probleem, dan zie je tenminste iemands gezicht....het nieuwe journaal vind ik overigens prima.

Tirza G.

Tirza G.

29-05-2012 om 17:10

Hoek

Van mij mogen ze wel onder een iets andere hoek filmen. Rob lijkt nu maar een klein mannetje die omhoog tegen de grote mensen staat te praten. Verder vind ik het prima, het kan me eerlijk gezegd eigenlijk niet eens zoveel schelen. Sinds Philip Freriks weg is is het journaal sowieso 1000% opgeknapt :-)

Tirza

Mooi hoor

Ik vind het een mooi decor. En Rob Trip doet het prima.
Wel vreselijk nieuws uit Syrie. Dramatisch.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.