Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

kaatje66

kaatje66

08-10-2009 om 08:14

Hoe noem je

zo'n ding wat je tussen de boodschappen legt bij de kassa? Onze dochter vroeg dit, maar ik kon geen antwoord geven. De cassiere trouwens ook niet. Ga denk ik maar eens een mailtje sturen naar de AH of zo. Volgens mij vroeg ze dit nl jaren geleden ook al en heb ik deze vraag al eens hier gepost.
Misschien dat jullie het weten?
groetjes Kaatje(66)

Yta Chalne

Yta Chalne

08-10-2009 om 08:24

Vorige keer...

..op OO was het antwoord op deze vraag: beurtbalkje. Ik denk er elke keer aan als ik boodschappen doe sindsdien.

Angie

Angie

08-10-2009 om 08:41

Was het niet

het tot hier wil ik betalen plankje?

Angie

Bij paul de leeuw

Bij paul de leeuw afgelopen weekend was een mevrouw die gespecialiseerd was in dit soort woorden. Inderdaad het is 'beurtbalkje' officieel. Maar het schijnt niet aan te slaan, niet te 'leven' in de spreektaal.En dat had te maken met de 'somberheid' van het woord dacht ik (het zijn allemaal lage uitgesproken klinkers en medeklinkers....), een woord voor zoiets moet 'vrolijker' zijn. Er is nog een alternatief een woord dat er ook voor gebruikt wordt en als 2de eindigde in de meest gebruikte woorden hiervoor: 'Vokla-balkje' (Volgende-klant-balkje). En toen wij van de week bij de super waren en dochter (die ook gekeken had naar paul de leeuw) vroeg hoe dat ding ook al weer heette....Kwam ik niet eens op het woord 'beurtbalkje' en dat was 3 dagen na die uitzending. Maar het 'vokla-balkje' schoot me wel meteen te binnen. Blijkbaar blijft dat beter hangen in ons woordensysteem.
groeten albana

Hahaha!

Ik denk bij de supermarkt ook altijd 'beurtbalkje'! Ik vind het zo'n komisch woord. Maar volgens mij is het typisch zo'n woord wat je nooit uitspreekt. Ze liggen immers altijd voor de grijp, dus wanneer is het nou nodig om iets te zeggen als 'kunt U mijn het beurtbalkje even aangeven?' Misschien dat een supermarktmanager af en toe eens roept dat er 'nodig nieuwe beurtbalkjes besteld moeten worden'

Grappig. Woorden die je wel kent, maar nooit zegt. Zouden er meer zijn? Ik ga er een apart draadje aan wijden!

Ingrid

kaatje66

kaatje66

08-10-2009 om 11:09

Jippie

Eindelijk weet ik het dan. En ja ik wist dat ik al ooit deze vraag gesteld had, maar kon hem in het archief nergens vinden. Nou kan ik mijn dochter de volgende keer in de winkel vragen of ze mij het beurtbalkje wil aangeven ;-) Alhoewel ik voklabalkje mooier vind.

Bedankt.
Groetjes Kaatje(66)

Minet

Minet

08-10-2009 om 11:26

Hmm

Dat voklabalkje vind ik een zeer onaf woord.
Ik hoor dan liever volklanbalkje, dat heeft net iets meer body :)

Sancy

Sancy

08-10-2009 om 12:08

Ja ik

ik gebruik het woord sinds ik op OO las dat het een officiƫle naam heeft. Liefst erxtra luid sprekend tegen mijn kind: "Leg jij mag het beurtbalkje maar neer hoor!" De mensen om me heen kijken dan altijd zo leuk verbaasd ;-)

Tinus_p

Tinus_p

08-10-2009 om 15:48

Beurt

pelle citeert:
"http://nl.wikipedia.org/wiki/Beurtbalkje"
Waaraan je ziet, dat taal zich niet laat dwingen via een topdown benadering, en dat beurtbalkje een verzonnen woord blijft.

Ikzelf moet bij beurtbalkje trouwens denken aan dingen als 'wie zeurt krijgt een beurt' en dat soort viesvoze dingen. Mss ben ik niet de enige en wil daarom niemand het :-)

Polly Shearman

Polly Shearman

08-10-2009 om 16:18

Ja sancy!

dat doe ik ook!!! whahahah dan lijk ik voor even heel inteligent omdat ik wel weet hoe dat ding heet en de mensen om me heen niet whahahahah

Mama van Jesse

Mama van Jesse

09-10-2009 om 13:14

Sini thanks!

Oh....wat goed!
Wij gebruiken "put it in a zakje" hier zowat als familie-uitdrukking. (Hoort in het andere draadje thuis, trouwens.;-)))
Maar ik heb het nooit terug kunnen vinden, nergens!!!

Ik kreeg een beetje hoop bij het lezen van je berichtje, en daar was 'ie!!

Ik heb de neiging om mn man NU op zn werk te bellen, dat ik "zakje" weer terug gevonden heb!!!!

DankDankDank!!!

(Ik geloof dat ik hem maar even sms!)

Groetjes MamavanJesse.

Minet

Minet

09-10-2009 om 17:07

Hahhaa

Dat ZZZakje is hier inmiddels ook een veelgebruikt woord :)
Hij blijft erg leuk!

Massi Nissa

Massi Nissa

09-10-2009 om 17:57

Jaaaa het zakje

Dat filmpje "Zakje" is al jaren de absolute favoriet als ik nog vijf minuten lestijd over heb en ik vraag wat de klas wil zien op Youtube.
Ook erg populair zijn de nigahiga-filmpjes, die vind ik zelf zeer amusant.
Groetjes
Massi (gebruikt ook altijd het woord 'beurtbalkje' en probeert dan niet al te triomfantelijk rond te kijken omdat ik weet hoe zo'n ding heet)

Lol

zak-jah, ik kende hem nog niet !!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.