Home » Forum » Hoe noem je je partner

Hoe noem je je partner?

27 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
EsmeePF
Hoe noem je je partner?

Na "hoe noem je je partner tov je kinderen" ben ik ook wel benieuwd hoe je je partner zelf aanspreekt?

Ik noem mijn man maar zelden bij zijn voornaam, en hij mij ook eigenlijk nooit, wij zijn meer van de koosnaampjes. Als ik hem bij zijn voornaam noem is dat eigenlijk alleen als hij niet luistert naar een koosnaampje of als we eens ruzie hebben. Maar dat gebeurt niet gauw... Omgekeerd ook: als hij mij bij mijn voornaam, of een afkorting daarvan, noemt dan weet ik dat er iets aan de hand is ;-)

Silone
Zoals hij heet eigenlijk

Valt ook weinig aan af te korten trouwens. Koosnaampjes brul ik niet over straat, maar zeg wel eens lieverrrd met een Gooise 'rrrrr' of andere flauwigheid. In normaal gebruik noem ik hem bij zijn naam. En naar andere toe heb ik het ook altijd over *naam*, en niet over mijn man of, zoals hier, echtgenoot.
Echtgenoot kort mijn naam wel af en gebruikt ook wel koosnamen, maar ook nauwelijks publiek eigenlijk.

mimajoli
Zoals hij is

Kale, dus.
(alleen als privékoosnaampje overigens, verder noem ik hem bij zijn voornaam)

branca2
Uhh

meestal gewoon zijn naam Jan of jannegie zoals zijn moeder hem noemde.
Hij noemt mij meestal Niek ipv mijn volledige naam.

emma43
Voornaam

en sarcastisch :schat.

sus-anne
Voornaam en esmee?

ik noem hem altijd bij zijn voornaam.

en Esmee?ik ben heel benieuwd hoé jij je man dan noemt? welk koosnaampje gbruik je voor hem en hij voor jou? of is dat geheim?:-)

Kiki
Ik ben wel erg geloof ik

Althans op werk maken ze weleens braakgeluiden :)

Ik noem mijn man altijd liefie of schat. Maar ja, ik hoor ook bij die vreselijke moeders die haar kind consequent aanspreekt met snoepie en schatje.

Maar mijn man noemt mij ook liefie of schatje.

We noemen elkaar alleen maar bij de voornaam als we geirriteerd zijn of boos zijn.

Jitske de Graaff
Afkorting

meestal, ook wel schat of lieverd. Of helemaal voluit met doopnamen en achternaam erbij als hij zit te lezen en niets hoort.

Mijn man noemt mijn naam eigenlijk vrijwel nooit, en gebruikt ook geen andere aanspreektitels over het algemeen. Wel vreemd eigenlijk. Hij vermijdt het gewoon. Als hij echt contact wil en me gaat roepen zegt hij meestal: joehoe! En als hij het met iemand over mij heeft zegt hij vaak "zij". Maar ik heb dan ook een rare lange naam die helemaal niet leuk af te korten is. Ben er zelf ook nooit zo blij mee geweest.

Ayanna
Zelden bij naam

Hier ook altijd schat of lieverd of een dialect-variant daarop. Voornamen worden alleen gebruikt bij hoge irritaties of ruzie.
Tegen anderen heb ik het over mijn man (als ze hem niet kennen) en dan noem ik meestal vrij snel zijn naam en gebruik die dan ook verder in het gesprek.

reina
Eh

Daar moet ik lang over na denken, volgens mij noemen we elkaar gewoon bij de naam, hij kort de mijne meestal af. Ik krijg altijd een beetje de kriebels als mensen elkaar standaard lieverd, schat oud noemen :-) (Op onze vakantie was er een stel wat niet samen woonde, maar wel bij elkaar hoorde, zij zeiden constant schatje tegen elkaar, begon me op de lachspieren te werken, ging zo stom klinken..). Als ik over m'n man praat zeg ik eerst 'm'n man' en noem dan al snel zijn naam, die ik daarna verder gebruik.

Yta Chalne
Naam

Ik noem mijn echtgenoot gewoon bij zijn naam. Hij noemt de mensen in ons gezin ad random 'blondje', 'kleintje' en 'witje'. Die namen zijn voor iedereen hier bruikbaar, naar zijn mening. Alleen de jongste niet, die noemt 'ie Bob (zo heet hij niet..). Maar ja, je man hoef je niet op te voeden dus ik laat 'm lekker gaan ;-)

Starry Night
Maar de vraag was...

... hoe noem je je partner 'ten opzichte van je kinderen'.
Dan noem ik hem papa, en hij mij mama. Dat gaat volkomen naturel. "Vraag eens aan papa of..." Op die manier.
Elkaar noemen we toppertje. Nee hoor, hahahaha, dat varieert. Van gewoon elkaars naam tot koosnaampjes. De kinderen geven we trouwens ook graag koosnaampjes.

Yta Chalne
Starry night

Nee, dat was de vraag niet.

Bloemetje24
Hier heel raar

Ik snap niet waarom, maar ik kan mijn man haast niet bij zijn naam noemen. Harry wil jij koffie? (zo heet ie niet!). Nee ik kijk hem dan aan en zeg wil jij koffie? Ik omzeil het dus, hij doet dat zelf trouwens ook. Hem boven roepen als er telefoon is? Joehoe, ben je boven? Telefoon!
Achterlijk he, wie weet waarom dit is??

Heel toevallig zei ik het laatst tegen hem, we noemen elkaar nooit bij de naam he? Toen zei hij dat hem dat anders helemaal niet opviel maar ik zag aan zijn gezicht dat hij exact wist wat ik bedoelde! Wat is dit toch voor raars...

Overigens doodnormale hollandse namen hier hoor, daaraan ligt het niet. Het is het formele of zo. Want ik kan zijn naam prima noemen als ik het met iemand anders over hem heb. En hij kan mijn naam ook uitstekend uitspreken tegenover iemand anders, ook als ik er naast sta. Maar elkaar aanspreken? Nee..

Ben erg benieuwd of jullie dat herkennen!

sus-anne
De vraag was

hoe spreek jij je partner aan.

Maylise
Naam

Ik noem mijn man meestal bij zijn naam.
Het enige koosnaampje wat ik wel gebruik is cheri maar dat is niet exclusief voor hem. Dat gebruik ik ook tegenover de kinderen,vriendinnen, nichtjes/neefjes, schoonzusjes...
Ik gebruik het ook wel regelmatig een op een sarcastische toon.

Hij gebruikt tegenover mij wel wat meer koosnaampjes dan ik dat doe maar niks heel exclusief. Ook meer van de categorie lieverd/schat. Meestal gebruikt hij ook mijn naam

Maylise

Julia64
Ja bloemetje!

Dat is hier precies hetzelfde, gek he?
Heb verder weinig aan je verhaal toe te voegen, maar ik herken het helemaal en weet ook echt niet waar het door komt.
Het lijkt wel een soort gene ofzoiets, en we hebben er allebei last van (vriend nog meer dan ik zelfs).
Ik heb wel eens serieus gedacht of het misschien iets zei over de kwaliteit van onze relatie....en er zal misschien ook wel iets diepers achter zitten, maar ach, verder zijn we echt wel gelukkig met elkaar, dus maak ik me er maar niet zo druk om.
Wel leuk om te horen dat we niet de enigen zijn!

groet
Julia

Rieke
Heel flauw

Ik noem mijn man vaak dikzak, maar hij is niet dik en dan zegt hij weer; 'ik ben helemaal niet dik'. En dat zeg ik alleen als ik naast hem ik bed kruip, hè schuif eens op dikzak.
heeel flauw dus.

En dat niet bij de naam noemen ken ik! Hij noemt mij nooit bij mijn voornaam en ik hem altijd. Raar. En dat heeft niks te maken met dat dikzak gedoe...: )) hoop ik. verder hebben wij geen koosnamen voor elkaar; ja de gebruikelijke lieverd, poepie, lekker ding van me, maar dat ik politiek incorrect, alleen binnenshuis zonder gasten.

Kaaskopje
Bij de naam

Heel saai:-) Ik krijg koosnaampjes niet over mijn lippen. Schat en lieverd ook niet, erg genoeg. Ik zei tegen de kinderen nog wel eens lievie, nu plaag ik ze wel eens met 'druifje van me' (of wat er ook maar voor eetbaars in me opkomt), wat steevast een verontwaardigd 'mahaaa!' tot gevolg heeft.
Ik spreek mijn man dus aan met zijn naam. Als ik hem 'berispend' toespreek zeg ik wel eens "man achternaam..." Als ik een beetje plaag 'Man-je Achternaam....' Ik word wel eens aangesproken met 'lekkere spek':-)

Bellefleur
Bolle

Ik noem mijn man altijd bij zijn voornaam. Waarschijnlijk gebruik ik die zo vaak, dat de kinderen niet papa zeggen maar 'voornaam'. Hij noemt mij zelden bij mijn naam. Als hij dat doet, weet ik dat er iets ernstigs aan de hand is, of dat hij een hartig woordje met me wil spreken. Als ik jolig ben noem ik hem bij zijn achternaam, als hij jolig word ik bolle genoemd. Als ik echt heel heel boos ben noem ik hem schat. En dan weet hij dat de rapen gaar zijn.

EsmeePF
Sus-anne

Niks bijzonders hoor ;-)
Meestal "stuk", als in lekker stuk (maar dat zullen sommigen hier ook wel weer om van te gruwelen vinden, haha), soms schat of lieverd, lieffie. Doe ik ook gewoon in het openbaar trouwens hoor, interesseert me niks ;-)

Linda99
Naam

Hier gewoon de voornaam. Valt ook niet af te korten met 3 letters dus dat doe ik niet.

Waar ik trouwens kromme tenen van krijg is dat mijn buurvrouw haar man "papa" noemt ook al is hun kind niet thuis. Yek! En kind noemt z'n vader bij z'n voornaam.....

Chantelle
Bellefleur!

"Hij noemt mij zelden bij mijn naam."

Hoe noemt hij je dan wel? Mama? Of altijd liefje, schatje, etc? Hé jij daar? Of zegt hij helemaal niets?

Starry Night
Excusez

Ik had inderdaad niet goed gelezen (schaam, half lezen is al tamelijk dom, maar dan ook nog eens anderen half lezend de les lezen, pffft *bozende smiley*).

Dirkje
Bij zijn naam

als ik het rechtstreeks tegen hem heb. Heel soms een koosnaam, maar doorgaans alleen als we samen zijn. Hij doet hetzelfde. Als ik tegen de kinderen ocver hem praat, dan zeg ik: 'ga het maar aan papa vragen,' of wat er maar aan de orde is.
Groet,
Dirkje

Bellefleur
Chantelle,

Daar loop ik nu al sinds gistermiddag over na te denken. Hoe noemt hij mij eigenlijk?
Ik geloof dat hij me 'joehoe' noemt. Wat deprimerend. Ik geloof dat het tijd wordt voor een stevig 'schat-en-lieverd gesprek'. ;-)

pind@
En hier

Noemt man mij Bel (ik heet Isabel) en ik hem gewoon bij zijn voornaam. Valt niet aan af te korten!

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.