Home » Forum » Off topic discussies » Hoe verjaardag vieren

Hoe verjaardag vieren?

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Marianna
Hoe verjaardag vieren?

Ik ben binnenkort jarig. Normaal nodig ik wat vrienden en familie uit voor een hapje en een drankje en avondeten, niets ingewikkelds maar wel erg gezellig.
Nu is ASS-zoon momenteel wat grillig in gedrag, dus ik heb twee weken geleden de knoop doorgehakt dat ik niemand uitnodig. Van de weeromstuit is kind enorm lief en aanhankelijk, maar goed, dat wist ik ook niet van tevoren.
Ik ben in het weekend jarig, man, kinderen, schoondochter en mijn moeder zijn er. Ik vind het leuk om ‘iets’ te doen omdat het anders zo’n lege dag is, maar heb even geen idee.
Waar we aan gedacht hebben is wandelen met alpaca’s. Oma zou niet mee kunnen, want te lang wandelen maar dat vindt ze niet erg. Is al máánden van tevoren volgeboekt dus dat houdt op. Ook het boekanierspel is aan gedacht (puzzelspel waarbij je een mysterie moet oplossen), maar al die ADHD-ers gaan het niet redden om twee à drie uur hiermee bezig te zijn. Ik heb al op diverse sites gekeken en gezien de weersverwachting denk ik dat het binnen moet en bij voorkeur thuis ivm vervoer.
Wat voor gezelligs zou ik kunnen doen? O, de leeftijden van de kinderen: twee pubers en twee twintigers.

specht
Escaperoom

Met elkaar naar een escaperoom gaan, dat is ook een soort puzzel oplossen.

IngridT
Ouderwets

Uurtje bowlen. Of 2.

Marianne
Het liefst

Het liefst vier ik het thuis ivm (gebrek aan) vervoer. In mijn woonplaats is op zondag op de supermarkten na niets open en zoiets wufts als een bowling- of kartbaan laat staan een escaperoom, is hier niet ;)

MarSy
Ouderwets bordspel?

Of 'kinder' feestje met speurtocht en opdrachten?

Lou
Nog ouderwetser

Sjoelen! Eventueel met twee sjoelbakken.

Marianna
O dat is leuk!

Spelletjes! Wat een goed idee. Mm, moet ik even mijn kast induiken om te kijken of ik nog iets geschikts heb liggen. Makkelijk te leren, niet te lang en wel grappig of uitdagend...

Sas
Samen koken en eten

en misschien ook een spel tussendoor. Eventueel met degenen die op dat moment niet in de keuken bezig zijn.

Alpie
Waar woon je

Mijn nicht in het zuiden heeft ze ook, geloof nooit dat die helemaal vol zit.

Jane
Hints

Of zo'n soort spel. Misschien heeft iemand in de omgeving het. Altijd erg leuk, vind ik dan😉.

Je hebt ook zo'n spel 10 seconds of zo? Ook leuk. En evt. kan je zelf van die briefjes maken (als je het te duur vindt om te kopen). Als je er veel maakt, weet je het zelf ook niet meer. Heb ik eens gedaan. Erg gelachen met oud en nieuw.

Triva
Idd

30seconds, tip neem de oranje doos!

Tine Winkel
30seconds

kun je ook via een gratis app spelen. Kun je de vraagcategorieen evt ook aanpassen. Erg leuk!

Flanagan
Uit eten

Een klein groepje is een ook ideaal aantal om uit eten te gaan.
Je bent jarig en je mag jezelf best verwennen door anderen voor je te laten koken en Je te bedienen.

Marianna
Wat ik heb

Ik heb véél spelletjes. Vorig jaar 30 seconds aangeschaft, dat was bij ASS-er geen succes. Ik heb flink gezocht op een aantal spellensites en gekeken wat getipt werd en ik al heb of wat ik makkelijk kon aanschaffen.
Ik heb getwijfeld over exploding kittens maar ik vond het te spannend om dit zo te kopen en het was ook geen 'meeneemprijs' en cards against humanity ga ik zo direct uitprinten. Bananagrams heb ik gekocht, denk dat dit samen met oma erg leuk is. Verder werd op de spellensites hive getipt, ooit op Koningsdag gekocht maar nooit gespeeld. Quattro pak ik er ook nog bij. Een kort, snel spel. Misschien dat we Carcassonne gaan spelen, dit is wel een wat langer spel dus ik weet niet of dat gaat. Ik duik straks even mijn kast in.
Spellen van gipf staan al jaren op mijn lijstje maar heb ik nog nooit in het echt gezien en daarom nog niet gekocht.
Qua eten ga ik het makkelijk doen, maar ik weet nog niet wat of hoe.