Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Hoera half uur!

Jippie, ik kan 30 min aan een stuk hardlopen (nou vooruit joggen dan)! Ik heb 10 weken het schema van Evy Gruyaert gevolgd en 3x per week hardgelopen. Ik begon echt op niveau 0 en nu heb ik dus best wat conditie opgebouwd. Echt een aanrader. MP3-tjes te downloaden van internet (zoek: start to run Evy Gruyaert) op de MP3 speler zetten en lopen maar! Een beetje behoorlijke schoenen zijn wel aan te raden. En echt, als ik het kan lukt jou het ook!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

May

May

04-07-2012 om 08:47

Goed hoor!

Ik ben nu bij les 26 en het is echt leuk om te doen! Inderdaad een aanrader..

Puck

Puck

04-07-2012 om 08:59

Uitnodiging voor triple en may

In gezellug loopt al jaren een sportdraadje. Ooit als hardloopdraadje begonnen, maar ook andere sporters zijn welkom voor tips, support, wel- en wee en gezelligheid. Kom gerust langslopen.

Nu kunt ge

echt wel fier op uzelf zijn zeg! :-)
Hartstikke goed, dat geeft een enorm voldaan gevoel hè? En idd, sluit je aan bij ons in Gezellug als je zin hebt!

Triple

Triple

04-07-2012 om 09:12 Topicstarter

Gezellig dus!

Ok, kom ik verder posten bij 'gezellig'.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

margje van dijk

margje van dijk

10-07-2012 om 10:50

Dank triple!

Ik ging altijd naar zo'n fitnessklasje, maar dat heeft nu vakantie. (Ik ging dan ook op de loopband, naast allerlei andere dingen). Hardlopen heb ik ooit wel geprobeerd maar dat was nooit zo'n succes. En ik dacht dat ik niet van buiten lopen hield (hobbelige paden waarvan je knieen gaan verzwikken, weersomstandigheden waar je geen zin in hebt, en van het uitzicht zie je toch niks want je baalt omdat je zo moet afzien), dus doe mij maar de loopband. Lekker beheerst en je weet precies waar je aan toe bent.

En toen las ik dus dit draadje van jou. Verdorie. Kijk. Je KUNT er blijkbaar toch lol in krijgen. Nou. Kom. Laat ik het eens proberen. Dus ik op zoek naar die mp3-tjes (dat viel nog niet mee zeg! Al die dowload sites doen het niet. Je moet niet als zoekterm 'start to run met Evy' gebruiken, want dan kom je nergens, maar 'rennen met Evy'. Deze doet het: http://rennenmetevy.nl/).

Dus ik die dingen op mijn telefoon geladen, en ik had al zo'n armband voor de telefoon-om-je-arm (voor fitness), en ik had sinds kort ook een koptelefoon die met bluetooth gaat dus lekker geen snoertje... helemaal goed.

Gisteravond ging ik rennen met Evy. Nooit eerder bedacht dat je bij mij zo achteruit de natuur in kunt rennen (die keer dat ik het eerder gedaan heb ging ik altijd pas als het donker was - want dan ziet niemand je - en dan durfde ik niet het open veld in te rennen dus liep ik gewoon rondjes langs de huizen). Het was een milde zomeravond hier, gisteravond, met jubelend graan en geurend gras en maisvelden. En ik ging over zo'n tussendoorpaadje waardoor ik ineens langs hele oude boerderijen kwam waarvan ik het bestaan nooit vermoed had, waar oude mensen 's avonds nog even in hun met klaprozen omzoonde moestuinen wat details aan het rechtzetten waren, en mij vriendelijk groetten. Ik kwam langs een weitje waar 3 jonge koeien en 2 zwarte paarden met me mee gingen rennen.

Tjezus. Wat een ontdekking!

En ik kon er gewoon van genieten, omdat Evy erbij was. Wat geweldig, die opmerkingen van haar tussendoor ("probeer eens of je nog kunt praten? Of zingen? Als dat niet kan, loop je te hard", of "halen ze je langs alle kanten in? Dat maakt niet uit. Richt je blik op oneindig, kijk niet naar de weg, loop mooi rechtop en het gaat er alleen maar om dat jij het volhoudt"). En die muziek, prachtig gekozen. Niet dat het je favoriete muziek moet zijn, maar het past bij wat je doet. De teksten zijn dan weer opbeurend ("you are so beautiful"), dan weer schertsend (zoiets als 'kijk mij hier eens zwoegen' - ben het nummer al weer vergeten), dan weer psychologisch ('het maakt me niet uit wat mijn moeder en mijn zusters en mijn vriendinnen doen, ik doe lekker dit' of zoiets). (Waarom kan ik nooit gewoon de nummers onthouden).

Het enige minpuntje was dat die 20 minuten zo voorbij waren, en ik was alleen maar vooruit gelopen. Dus toen het klaar was, moest ik nog 20 minuten terug ook. Ik heb dus maar tegen het advies in ook meteen les 2 maar gedaan. Omdat ik al gewend was met fitness op de loopband te lopen hield ik het makkelijk vol. Tweede minpuntje was dat ik op driekwart van het 2e lesje gebeld werd en toen begon mijn mp3-tje weer opnieuw en mijn muziek-app wil niet fastforwarden. Shit! Hoe eindigt het nou? Eerst dacht ik: gewoon zelf nog een paar minuten doorlopen, maar ik kon niet uitstaan dat ik dan het einde van Evy moest missen. Dus heb ik les 2 nog maar een keer helemaal gedaan en uiteindelijk was ik bijna een uur van huis. Maar de bonus was dat ik dus de zon heb zien ondergaan, waaaaauw, wat was die mooi gisteravond. Had ik anders waarschijnlijk finaal gemist.

Dus ik zal vandaag wel spijt krijgen, maar op dit moment voel ik nog geen spierpijn.

Echt, ik word er helemaal blij van! Ik wil vanavond eigenlijk wel weer, totdat ik op het niveau ben dat ik het ook niet meer zo makkelijk volhoud, en dan zal ik netjes de 3 trainingen per week gaan doen.

Zeer bedankt voor de tip!

Doe jij nu de 5-10 km versie? Is dat net zo leuk? Of zegt Evy dan bijna niks meer.

Overigens ga ik niet meeschrijven in het hardloopdraadje hoor, daar ben ik veel te asociaal voor. Ik moet er ook niet aan denken om met iemand samen te lopen. Nou ja, behalve dan met Evy.

Margje

Tarte Tatin

Tarte Tatin

10-07-2012 om 11:56

Haha margje

Wat een leuke beschrijving! Zo heb ik ook kunnen meegenieten van jouw hardloopactiviteit ;)

Triple

Triple

11-07-2012 om 00:11 Topicstarter

Margje

Wat leuk dat ik je heb aangestoken! En wat een prachtig relaas van je loopervaring. Ik herken er veel in, zoals dat ik het donker of schemering lopen zodat niemand je ziet. Dat deed ik ook! En ik was hier ook verrast door de prachtige uiterwaarden waar je blijkt te struikelen over de reeën en ooievaars.
Ik ben nog niet begonnen met het vervolg 5-10 km. Eerst nog maar eens een tijdje 30 min/5 km blijven volhouden en dan zie ik wel weer verder.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

margje van dijk

margje van dijk

11-07-2012 om 09:44

Tjonge

Dus jij loopt nu een paar keer 5 km / 30 minuten. En loop je dan elke keer met les 30 zeg maar? Of loop je dan zonder Evy. Ik weet zeker dat ik het zonder Evy meteen een stuk zwaarder zou vinden. (Op de loopband moet ik ook altijd vreselijk inventief zijn om mezelf erop te houden).

Gisteravond heb ik weer 2 lessen gelopen. Maar vandaag voel ik dat wel. Alles doet me zeer vandaag. En dat is eigenlijk ook wel logisch, want ik heb geen rustdag genomen en twee lessen achter elkaar gedaan. Geen wonder. Maar ik ben zo ongeduldig, ik wil er gewoon mee door ;-)

Gisteravond was het ook lang niet zulk mooi weer, dus aan alle kanten was het minder euforisch dan toen ik begon. Maar ik ga zeker volhouden ;-)

Ik ga vandaag betere loopschoenen kopen. Want die van mij zijn echt uit het jaar 0, en als ik het dan toch ga volhouden dan kan ik maar beter meteen goede schoenen hebben.

Ik heb ook zo'n loop-app geinstalleerd (Endomundo) die helemaal op een kaartje trackt wat je gelopen hebt, en wat je gemiddelde snelheid was, enzovoorts. Erg grappig!

Nogmaals erg bedankt voor je bericht hier, want anders had ik het never nooit niet gedaan.

Margje

Zeg dames

Beginnen jullie hier nou gewoon een ondergronds hardloopdraadje? ;-) Leuk dat jullie het zo te pakken hebben, ik vind hardlopen ook heerlijk. Vorige week nog een ree met haar kalfje gezien! De wind stond gunstig, ze roken me nog niet en ik kon (kruipend weliswaar) heel dichtbij komen. Zo mooi!
Margje, je hoeft niet sociaal te zijn om af en toe te posten bij Gezellug hoor. Weet zeker dat men je berichten daar met plezier zal lezen. Maar voel je vooral niet verplicht.
Eén bemoeiallerige tip: doe rustig aan. Je zou de eerste niet zijn die uit enthousiasme te hard van stapel loopt en vervolgens geblesseerd raakt. Een overbelastingsblessure voel je niet altijd aankomen, kan erin sluipen. Dus bouw ajb voldoende rust in. En bedenk dat je je hart-longconditie véél sneller opbouwt dan dat je pezen/spieren/gewrichten zich kunnen aanpassen. Daar ligt de valkuil dat je denkt nog makkelijk verder te kunnen lopen (omdat je het conditioneel al aankunt), maar toch je voeten/benen te zeer belast.
En verder: veel plezier natuurlijk!
Groet, Anneque (paar jaar geleden vanuit het niets met een beginnersschema begonnen en nu hooked)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.