Home » Forum » Hoofdluis

Hoofdluis

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Emmawee
Hoofdluis

Wat ik mij al een tijdje afvraag... Zou de hoofdluis inmiddels niet met uitsterven bedreigd zijn? Ik zie / lees er niets over, maar het lijkt me een mogelijk positief corona bij-effect.
Weet iemand meer hierover te melden? (-;

Triva
En

waterpokken is een voorjaarsziekte. Die zal ook wel minder zijn voorgekomen dit jaar?

MarSy
Ja dus

https://www.google.com/amp/s/amp.nos.nl/artikel/2333814-forse-daling-and...

In ieder geval voor infectieziekten, hoofdluis staat er niet bij!

Pirata
Ja

Wij vroegen ons dit ook al af. We wilden al iemand als hoofdluisreservaat aanwijzen. Is er geen bescherming voor dit soort diersoorten?

Emmawee
Precies Pirata!

Het verschil met infectieziekten (ook interessant), is natuurlijk dat hoofdluizen gewoon dieren zijn die dood gaan. Als de lockdown ergens voor had kunnen dienen (naast het leren werken met MS Teams, de doorbraak van OG3NE en het indammen van corona) dan was het wel voor kammen kammen kammen: einde hoofdluis! Behalve dan in jullie reservaat, waar ik me vooral geen al te levendige voorstelling van probeer te maken.

Emmawee
Antwoord

Ik kreeg vandaag al via Facebook een melding van een school ergens in Brabant. Ze zijn er dus nog.

Hoofd luis
Mooi

Weer een diersoort voor uitsterven behoedt.

Kon ook bijna niet dat de hoofdluis zou uitsterven. Er zijn altijd mensen die het " niet in de gaten hebben" dat hun kinderen zijn besmet met luizen.
Die bij de juf melden dat kind eigenlijk al 2 weken klaagde over jeuk op het hoofd en ze er niet aan had gedacht dat het wel eens hoofdluis zou kunnen zijn. Dus dat is al een "reservaat".

Of mensen die dat kwamen maar onzin vinden. Spul erin en klaar.
Na 3 weken en gesprekje met de juf en instructie van mij hoe je dan moet kammen.
Ja dat ga ik niet doen hoor! Zijn tijdrovende klus. Ze heeft ze op school gekregen dus jullie (hoofdknik naar mij) lossen het maar op.

Hoofdluis uitroeien dat had in deze corona lockdown gekund maar dan wel als iedereen alert was er gekamd had.

Phryne Fisher
Oh ja

Zo ging het hier de eerste keer. Ik had al weken regelmatig gezegd dat ze moest stoppen met krabben. Ze had zelfs in mijn bed geslapen. Dat was dus een aardige roedel en ik had ze zelf ook. Ik heb het direct stevig aangepakt, de vriezer lag vol met kleding, en zelfs in de auto en op mijn werk heb ik antiluizen spray gespoten.

AnneJ
Opvallend

Het is opvallend maar inderdaad het kan even duren voor je als ouder weet dat luizen bij jou kind een terugkerend probleem kan zijn en dat je er scherp op wordt.

Ik heb van diverse ouders gehoord dat de luizen eerst zowat over de wenkbrauwen liepen voor men doorhad dat er echt wel een probleem was dat je de kop in moest drukken.

Ik had zelf luizen gehad, niet zolang voordat ik zelf kinderen had, vermoedelijk opgelopen in een overvolle metro, zodat ik er al scherp op was. En ook wist dat ik er zelf op moest letten. Toen ik vermoedde dat ik ze zelf had vond ik niemand bereid, bedrijfsarbo noch huisartsassistentes, om er naar te kijken, veel te bang om besmet te worden.

Gelukkig had ik collega's die vaker met dit bijltje hadden gehakt. Ja, als ouder dus.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.