Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Hoor ik spoken? (balkenende)

In de berichtgeving over de toestanden op de Dam viel mij iets op en nu vraag ik me af of het echt zo is of dat ik misschien spoken hoor ;-)

Ik heb nu twee- of driemaal de reactie gehoord van Balkenende zoals hij die gaf onmiddellijk na de gebeurtenissen - hij werd dus geïnterviewd op de Dam.

Ik heb een redeloze afkeer van die man, een allergie eigenlijk, en die wordt mede instandgehouden door zijn manier van praten. Wat mij nu opviel aan die reactie: hij praatte zo verstaanbaar! Hij gaf een korte feitelijke opsomming van de gebeurtenissen. In normaal woordgebruik, met een duidelijke uitspraak, het leek net een normaal mens ;-)

Ben ik nou gek geworden? Praat hij eigenlijk wel vaker zo maar heb ik het nooit willen horen? Of werd hij per ongeluk op normale spraak betrapt? Praatte hij per ongeluk in burger, als het ware?

Is dit iemand opgevallen, of zit ik weer eens te raaskallen?

Groeten,

Temet

Nou

ik vond hem niet heel anders klinken. MIsschien kwam het omdat Donner er niet naast stond, ik vind die 2 samen altijd zo, zo tja, hoe zal ik het netjes zeggen, ach ja je weet wel wat ik bedoel.

Pluk53

Pluk53

06-05-2010 om 11:51

Afkeerfilter

mogelijk dat je je automatische afkeerfilter te laat hebt ingeschakeld. Zonder die vervorming blijkt JP warempel een redelijk mens.
Dat filter heb ik bij Oohen; ik erger me al als hij in beeld komt met zijn genoegzame "alles-onder-controle" houding.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-05-2010 om 12:11

Het viel mij ook op:-)

Toen ik naar hem hoorde praten viel mij ook op dat hij zich normaal uitdrukte. Ik schoof het op de opwinding van dat moment, hij viel uit zijn rol.

Hij viel echt uit zijn rol

Want in tegenstelling tot zijn gebruikelijke nietszeggende ontwijkende standaardzinnen ("als 't gaat om zaken als veiligheid en vertrouwen moeten we met zijn allen in dit land ervoor waken overhaaste conclusies te trekken"), liep hij af als een wekker! "Ik denk dat er 30 gewonden zijn". LOL, hoezo??? Heeft-ie ze zelf geteld? Hij zei zelfs iets over dat koffertje, en als klap op de vuurpijl insinueerde hij dat de onrust "een bewuste actie was geweest". Ik wist echt niet wat ik hoorde, hij was idd compleet uit zijn rol gevallen. Van de schrik waarschijnlijk.

Sancy

Sancy

06-05-2010 om 12:51

Ja temet

Hier werd gisteren - na verschillende herhalingen van die beelden - opgemerkt dat JPB zowaar iets menselijks krijgt als hij vanuit zijn gevoel praat en niet vanuit zijn verstand.
Ik moet zeggen dat ik zijn reactie niet heb gezien of gehoord. Dat blijkt veel beter voor mijn humeur te zijn.

Mens

JP was in zijn reactie een Mens ,in plaats van een marionet.

Massi Nissa

Massi Nissa

06-05-2010 om 20:28

Lettergrepen inslikken (ot)

Ik zit dit draadje te lezen met het Journaal op de achtergrond, alwaar de roodharige weermeneer (naam even kwijt, het is een Fries) zijn weerpraatje houdt en ineens denk ik: goh, hij slikt net als JPB heel veel lettergrepen in: eigk (eigenlijk), tempetufschillen etc. Zou het kunnen dat die uitspraak van JPB besmettelijk (bsmetk) is of is die weermeneer gewoon een CDA'er van huis uit of wat?
Groetjes
Massi (geen menselijke JPB gezien of gehoord, ik zat gisteravond in de ontknoping van Shopaholic Ties the Knot - het is vakantie, hoor)

Kaaskopje

Kaaskopje

06-05-2010 om 21:21

Massi

Mag ik daaruit opmaken dat jij de Dodenherdenking ook niet gezien hebt in het kader van ´Het is vakantie hoor!´? Of is die conclusie verkeerd?

Margriet*

Margriet*

06-05-2010 om 22:07

Kaaskopje

Waarom verbind je iets met iets anders terwijl er geen verband is? Als je de ene avond niet kijkt, kan je een andere avond toch wel kijken. Wij waren thuis de eerste minuut ook niet stil (was met het kinderen naar bed doen totaal vergeten hoe laat het was), terwijl we er elk jaar aan denken (mijn ouders hebben de oorlog meegemaakt). Toen ik de tv aanzette hoorde ik de gillende man en was er helaas geen stilte meer.

Tirza G.

Tirza G.

06-05-2010 om 22:50

Massi

JP is een Zeeuw. En die slikken niet in, echt niet.

Tirza

Massi Nissa

Massi Nissa

07-05-2010 om 08:24

Haha

Tirza, ik neem het meteen van je aan ;-).
Kaaskopje, meen je nu werkelijk dat ik aan jou moet gaan verantwoorden wat ik aan het doen was op dinsdagavond 4 mei om acht uur? Of begrijp ik nu iets verkeerd? Als je mijn posting nog eens leest en dan met een neutrale bril, zul je zien dat er niet staat dat ik de doden niet heb herdacht. Er staat alleen maar dat ik de speech van JPB niet heb gezien wegens belangrijker bezigheden, zoals mijn chicklitje uit krijgen. Goed lezen, niet te snel conclusies trekken en niet met vingertjes gaan zwaaien. Is vervelend.
Groetjes
Massi

Sancy

Sancy

07-05-2010 om 09:41

En massi

volgens mij is de roodharige weermeneer een geboren Fries maar woont hij in de gelderse Achterhoek (in 's-Heerenberg, heb ik wel eens gelezen).

Pluk53

ik neem aan dat je Cohen bedoelt, maar ja, jij stemt op Wilders en dat is natuurlijk wel het authentieke toonbeeld van "alles onder controle".

Pluk53

Pluk53

07-05-2010 om 12:06

Manda

Ja, ik bedoelde Cohen, de nieuwe burgemeester van Nederland. Ben benieuwd hoe hij uit de debatten gaat komen. Als hij zo vaag blijft als woensdag bij P&W zal het toch wel bij de kiezers doordringen dat zijn imago iets te veel gebakken lucht bevat.
En neen, ik stem niet op PVV ( en niet op VVD/GL/D66/PvdA). Vind trouwens Wilders absoluut niet het toonbeeld van "alles onder controle".

sorry pluk53, ik ben dan in de war met de andere puck/pluk (?)

Ik stem zelf altijd op een persoon waarvan ik denk dat zij inhoudelijk een goede bijdrage levert. Dat ze verder heel elitair overkomt (waar ik weinig mee heb) maakt mij niets uit, het is geen vriendin.

Maxx

Maxx

07-05-2010 om 21:17

Op twitter over balkenende

"Rieslink RT @dijkshoorn: Ik zag, tijdens de vlucht, duidelijk hoe Balkenende de Koninigin opzij duwde."
Wat mij betreft is dit een perfecte weergave van de rol van Balkenende.
Maxs

Temet

Temet

07-05-2010 om 21:32 Topicstarter

Geheel ot: gerrit hiemstra

Zo heet die roodharige Friese weerman. En het was mij nooit opgevallen dat hij veel lettergrepen inslikt, eerlijk gezegd.

Wat Balkenendes manier van spreken betreft: dit intrigeert mij. Er zijn dus meer mensen die het idee hebben dat hij verstaanbaarder en normaler praat als hij uit zijn rol valt. Nou snap ik heel best dat iemand in zijn rol misschien anders spreekt dan uit zijn rol (misschien heeft Cohen wel een zenuwachtig piepstemmetje als hij thuis voetbal zit te kijken, wie weet), maar het gekke vind ik dat er op Balkenendes manier van spreken - de officiële manier dus - al heel lang heel veel kritiek is. Hij jaagt mensen dus tegen zich in het harnas. En hij kan het kennelijk wel, redelijk gewoon praten. Waarom *doet* die man het dan niet gewoon, dat kan publicitair toch alleen maar voordelig zijn?

Niet gezien dat Balkenende de Majesteit geduwd heeft, overigens.

Groeten,

Temet

Mama van Jesse

Mama van Jesse

07-05-2010 om 22:01

Apart

Ik had het juist andersom!

Ik vond Balkenende verstaanbaar tijdens zijn speech en na de bezochte gewonden juist weer helemaal niet!
Ik heb er richting mijn man een opmerking over gemaakt in de trant van "Goh dit staat niet op papier en is dus weer niet te verstaan!"
Ik erger me al zolang hij op tv verschijnt aan z'n maniet van praten en tijdens zijn speech viel het me dus op dat hij wel verstaanbaar kon praten.
Ik zal nog eens op YouTube zoeken naar de filmpjes, kijken of ik er dan ook anders tegenaan kijk.

Groet,
MamavanJesse

Kaaskopje

Kaaskopje

07-05-2010 om 22:06

Okee massi

Sorry als ik verkeerde conclusies trok.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.