Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Belle Époque

Belle Époque

08-10-2011 om 17:55

Hotelzeepjes

Ik ben net terug van een uiterst geslaagd weekje zonvakantie. In alle opzichten geslaagd!
Elke avond was het ontzettend gezellig met een bonte verzameling mede-gasten uit allerlei Europese landen en op mijn laatste avond hadden we het opeens over het meenemen van hotelzeepjes of flesjes zeep/shampoo en zo. Mag dat?

Ik heb "gij zult niet stelen" hoog in het vaandel staan, maar na de discussie van die avond ben ik niet meer zo zeker wat de mores is op dit gebied. Het merendeel (het werd een flinke groepsdiscussie) zei: "Een flesje of zeepje moet kunnen, maar met de complete weekopbrengst het hotel uitwandelen niet." Een Poolse vrouw vertelde dat ze zelf als kamermeisje heeft gewerkt en dat er op was gerekend dat een flink deel van de zeepjes en dingetjes meegaan met de gasten, het hotel biedt gewoon een setje per gast per dag aan en wat die gast daarmee doet, is hun probleem niet. Mijn zoon, die ooit met school eens een hotelovernachting deed, kreeg hetzelfde te horen (en had meteen een mooi cadeautje voor zijn moeder < 3 )
Ik neig zelf inmiddels naar "okay, een enkel flesje of zeepje moet kunnen", heb dit dan ook heel bescheiden gedaan, maar het zit me nog niet helemaal lekker.

Wat doen jullie zowel op zakelijke als privé-hotelovernachtingen? Nemen jullie een dingetje mee, of gewoon alles mee, of laten jullie alles liggen wat jullie niet ter plekke gebruiken?

tonny

tonny

08-10-2011 om 18:10

Allicht

het zijn allemaal van die eenpersoons dingetjes, als ik die eenmaal gebruikt heb kan een ander er niks meer mee. Volgens mij zijn die ook bedoeld om mee te nemen.

Dingen die ik niet gebruik (bv een douchekapje, schoenpoetsdoekje) laat ik achter. Héél lang geleden nam ik zulke dingetjes ook mee, gewoon omdat het zo leuk was en ik zelden in een hotel kwam.

merel

merel

08-10-2011 om 18:15

Mag denk ik gewoon

Tja, als je het zeepje niet gebruikt, kunnen zij de dag erop een zeepje minder neerleggen, maar volgens mij calculeren ze in dat een hotelgast dat zeepje gewoon gebruikt, dus of je het nu gebruikt of meeneemt, voor het hotel is het hetzelfde.

Fiorucci

Fiorucci

08-10-2011 om 18:18

Ja hoor

Ja, hoor, ze zijn voor mij bedoeld, dus ik neem ze gerust mee. Ik ken een piloot die een kast vol heeft met die dingen, hij neemt ze ook altijd mee naar huis voor zijn vrouw..:)

Puck

Puck

08-10-2011 om 18:23

Ik verzamel niet van de hele week

Als ik in een hotel zo'n setje zie dan neem ik dat aan het einde wel mee, maar ik ga niet iedere dag een ongebruikt setje of zeepje in mijn tas stoppen zodat er de volgende dag weer een nieuw setje ligt dat ik vervolgens ook weer meeneem. Verder gebruik ik liever mijn eigen douchegel en shampoo dan die dingen uit het hotel.

amk

amk

08-10-2011 om 20:21

Niet alles

ik neem soms wat mee als ik het lekker vind ruiken.
Maar als ik het niet gebruik en ik heb verder geen reizen in het verschiet dan neem ik het ook niet mee.
Niet uit het gij zult niet spelen principe, maar meer uit het gij zult het milieu zo min mogelijk belasten principe. Die dingen moeten tenslotte ook gemaakt worden.

Kaaskopje

Kaaskopje

08-10-2011 om 20:28

Ik neem ze mee

Het maakt het hotel niet uit of ik ze gebruik of meeneem lijkt mij. Omdat we regelmatig in hotels logeren (man en ik), heb ik een tasje met allemaal zeepjes en shampootjes, zelfs bodymilk-tubetjes en stukjes zeep. En helemaal geweldig: schoenglansdoekjes! De douchemutsen mogen ze van mij houden, die gebruik ik daar niet en thuis ook niet. Mijn dochters mogen de flesjes/tubetjes op hun beurt weer meenemen als ze ergens moeten overnachten.
Het komt overigens regelmatig voor dat een hotel een fles zeep aan de muur heeft en geen losse potjes voor elke gast. Vind ik ook prima. We hebben ook een hotel getroffen waar alles zo goed als op was. Ik ben niet zo'n klager dus toen was het handig dat ik zelf een voorraadje bij me had.

Tirza G.

Tirza G.

08-10-2011 om 22:39

Goed

Als het een goed merk is neem ik ze mee, anders niet. Neutrogena vind ik prettig of Crabtree&Evelyn. Er is volgens mij zelfs een goed doel wat ze inzamelt.

Tirza

Gast

Gast

08-10-2011 om 23:16

Ik heb de tik al jaren

Om zeepjes ed mee te nemen, omdat ik ervanuit ga dat ik dat heb betaald.Vroeger heb ik ook wel eens een handdoek meegenomen als leuke herinnering, dat doe ik nu niet meer ;)
Maar ik heb het nog steeds als ik bijv op vakantie ben, of een leuk avondje heb met vriend, dat ik de neiging moet onderdrukken om niet dat bierglas in mn tas te doen..dat deed ik dus af en toe..of een leuk lepeltje van de koffie...ergggg....sorry!
Ben nu wat rustiger geworden maar de drang komt soms boven om een herinnering in te pakken ...ik beheers me nu, behalve zeepjes en douchemutsen haha..

Jujube

Jujube

08-10-2011 om 23:36

Nooit

Ik neem dat spul nooit mee, en meestal gebruik ik 't ook niet (soms alleen de zeep). Ik neem mijn eigen shampoo e.d. mee, vind ik veel lekkerder dan dat hotelspul. Ik heb er zelfs nooit over gedàcht om 't mee te nemen. Maar ik weet dat veel mensen 't wel doen. Dat zal inderdaad wel ingecalculeerd worden door 't hotel.
Groet,
Jujube

Monet

Monet

09-10-2011 om 08:47

Ja hoor

En dan het liefst iets dat je niet in elk hotel vindt, bv. een mini-naaisetje of een schoenglanssponsje. Douchemutsjes en flesjes met shampoo/badschuim/doucheschuim/bodylotion wil ik nog wel eens meenemen voor nichtjes die dat soort gadgets wel waarderen. Dit soort dingen zitten gewoon bij de prijs van je hotelkamer in, dus ik twijfel geen moment.

Toevallig...

Maak ik voor mijn werk hotelkamers schoon en dat soort spul kun je gewoon meenemen. Natuurlijk geen handoeken of de tv(wat ook wel eens wordt geprobeerd). Maar de zeepjes, shampoo, schoenpoetsdoekjes en naaisetjes. hebben we zoveel op voorraad, juist omdat mensen die meenemen. Gewoon beleid van het hotel...

Yta Chalne

Yta Chalne

09-10-2011 om 09:08

Mee

Mijn vroegere schoonvader leverde dat soort setjes aan hotels. Inkoopkosten van het hotel zijn een paar cent, en het geleverde product heeft dan ook die waarde (geen topproducten zeg maar ;-)) Meestal is het badschuim exact hetzelfde product als de shampoo.
Het is bedoeld als leuk extraatje om een gast op haar gemak te stellen, en mag dus ook gewoon meegenomen worden als een gast thuis behoefte heeft aan badproducten van inferieure kwaliteit :-) Vroeger nam ik zulke setjes wel eens mee voor mijn dochters toen ze nog klein waren, was een soort magisch iets met die flesjes. Echt ermee gaan wassen vind ik persoonlijk niet erg aantrekkelijk, al dat gedoe met die kleine flesjes, en zo'n stukje zeep van drie centimeter.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-10-2011 om 09:47

Inferieur

Zo slecht is het toch ook weer niet? Het doet wat het moet doen en sommige zijn best lekker in gebruik. De zeep in de wandhouders is vaak 2 in 1. Maakt me niet uit met mijn korte haar. In 1 hotel hing Dove aan de muur. Dat voelde wel als luxe:-)

Ja hoor

Ik weet niet anders dan dat dat de bedoeling is...dat je het gebruikt cq meeneemt. Naaigerei en schoenpoetsdoekjes neem ik weer nooit mee. Of ik moet ze net toevallig dan écht nodig hebben anders ga ik ze niet eens aanbreken.
Wij nemen ze mee en sparen ze (ook van anderen die in hotels wel eens logeren) en na een jaartje ofzo, brengen we een tas vol naar een weeshuis als we op vakantie zijn. En die gebruiken ze écht. Komen ze toch nog goed terecht.
groeten albana

Belle Époque

Belle Époque

09-10-2011 om 11:55

Ha!

Mijn geweten is weer gesust! ;-)
Schoenpoetsdoekjes en douchemutsjes had ik niet (wel eens in een NL hotel gehad), wel drie snoeperige fleje: eentje met shampoo, eentje met conditioner en eentje met douche-gel. En een klein rond zeepje. Die heb ik meegenomen, omdat ik weet dat mijn jongste daar zo van kan genieten ;-)))

Ik neem zelf mijn eigen badolie mee van huis (heb zelf geen bad, en heb thuis nog wat kleine fleje van Kneipp staan), conditioner en shampoo (in de vorm van een tablet van Lush, geweldig voor mijn haar, je doet er lang mee en het neemt weinig plek in). Dus ik heb verder weinig flejes gebruikt.

Een naaisetje had ik ook gevonden, maar ik had al een vrijwel identiek setje bij me (zat eens in een tasje dat ik ooit kocht). Verder een potlood en een notitieblokje (er stond ook een bak vol potloden om mee te nemen bij de receptie, dat heb ik dus gedaan ;-) ).

Ik weet van een recreatiehuisje waar ik ooit zat, dat ze daar altijd problemen hadden met de afstandsbediening die vaak werd "meegenomen". Nou overkomt het iedereen wel een dat je per ongeluk iets meer inpakt dan de bedoeling is (mijn score staat op een theedoek, een theelepeltje en inderdaad, een afstandsbediening, heb het per post weer teruggestuurd). Leuk nieuw topic: wat heb jij per ongeluk wel eens mee naar huis genomen? ;-) Maar die vrouw van wie het huisje was zei dat het zo vaak voor kwam, dat ze de regel heeft ingesteld dat er 50 euro borg voor de afstandsbediening moest worden betaald en dat je die terug kreeg als je bij vertrek de afstandsbediening persoonlijk kwam terugbrengen. Tja, zo kan het ook ;-)

Zoonlief heeft tijdens schoolkampen in enkele hotels gelogeerd en nam dan altijd flesjes voor mij mee (mocht ook van school, mits met mate). Ik moet zeggen dat die bodylotion van de Apollo-keten érg prettig is! ;-)))

Nee

ik vind ze doorgaans erg stinken en ben nogal gehecht aan mijn eigen shampoo etc, zeep gebruik ik niet. Mijn man neemt ze wel mee, nou zit hij veel vaker in een hotel dan ik, ik zeer zelden.

Tic

Ik ben zelf al jaren niet meer in een hotel wezen overnachten, maar ik vraag altijd iedereen om de zeepjes voor me mee te nemen. Ik verzamel namelijk hotelzeepjes. De dubbelen gebruiken we hier thuis gewoon.

Wiske

MerelR

MerelR

09-10-2011 om 14:05

Alleen als het een goed merk is

Vroeger nam mijn man altijd de zeepjes mee omdat dochter ze spaarde. Tegenwoordig gebruiken we het ter plekke alleen als het een goed merk is maar nemen in principe niets mee. Doen er thuis toch niets meer mee.

Vic

Vic

09-10-2011 om 15:26

Ik wel

Ik heb er helemaal geen moeite mee om flesjes shampoo en zeepjes mee te nemen. Die dingen liggen er voor de gasten. Ik neem ook nooit mijn eigen shampoo en douchegel mee, gebruik altijd die van het hotel. Handdoeken laat ik natuurlijk wel achter. Je ziet ze tegenwoordig nog zelden met het logo van het hotel, het is allemaal van dat standaard Hemaspul.

Hotellogo

Toch heb ik dat altijd grappig gevonden. Zet je als hotel je logo (groot) op een handdoek, zodat mensen ze niet mee durven te nemen (althans, heb altijd aangenomen dat dat ook een reden is); worden ze daardoor juist aantrekkelijk.
Ik neem de (aangebroken) flesjes shampoo / zeep altijd wel mee, voor hergebruik. Heb thuis een klein voorraadje, want als ik voor m'n werk naar ene hotel ga, neem ik het liefst zo min mogelijk mee. Dus dan zijn die kleine flesjes ideaal. Gelukkig zit ik meestal in goedkopere hotels, en dan krijg je inderdaad meestal zo'n fles aan de muur. Vind ik helemaal praktisch. Vooral als het de Dove is.
Tot nu toe heb ik alleen in Amerika meegemaakt dat wat er in de badkamer lag elke dag werd aangevuld. Ook als het niet op was. Maar dat was ook een hotel dat het 'hang uw handdoeken op als u er nog en dag mee wilt doen' briefje negeerde. Hier in NL krijg je (nou ja, ik dan) meestal één setje per bezoek.

Kraanvogel.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-10-2011 om 19:44

Als de zeep op is

krijg je echt wel nieuwe. Ze vullen het aan als het op is.
Waar ik mij inderdaad ook een beetje over verbaasde was dat wij keurig de handdoeken over het rekje lieten hangen en vervolgens nóg meer handdoeken aantroffen in de badkamer. Zo heeft dat briefje weinig effect. Ik vind die briefjes sowieso een beetje gebakken lucht-verhaal. Als je kijkt wat er in het restaurant de vuilnisbak in gaat is dat ook niet misselijk. En daar geen briefjes met 'ivm het milieu vullen we liever zelf bakjes met jam en boter'. Of in de badkamer: iedere dag het vuilnisbakje verschonen. Dat kan bij een langer verblijf ook wel als het bakje vol is. Wat mij in een hotel verbaasde: het raam kon niet open. Liever de airconditioning aan dan een beetje frisse lucht van buiten. Het was er echt niet druk buiten en zeker geen vieze buitengeur.
Kortom: die handdoeken lijken mij een druppel op de gloeiende plaat. Zeker als het beleid niet voor iedere schoonmaakster duidelijk is.

Belle Époque

Belle Époque

09-10-2011 om 22:39

Vuilnisbakje een keer overslaan

Kaaskopje, je schreef: "Of in de badkamer: iedere dag het vuilnisbakje verschonen. Dat kan bij een langer verblijf ook wel als het bakje vol is."

Yep, zo denk ik er ook over.

Maar je zal ze de kost moeten geven, die gasten die ontploffen als dat vuilnisbakje geen schone zak heeft, al zat er maar een wattenstaafje of zo in!

Ik heb dat afgelopen week op vakantie ook meegemaakt met sommige gasten, die echt prinsjes- en prinsesjesgedrag vertoonden en continu liepen te mauwen om dat soort dingen. Terwijl het personeel echt geweldig was, letterlijk 24/7 aan het rennen was en voor wie geen moeite teveel was.

Ik kan me dus wel voorstellen dat ze dan maar elke dag zo'n zakje verschonen, al zit er zo ongeveer niks in, op een dotje haar en een wattenstokje na.

Dat van die handdoeken: ik ben geen geregelde hotelganger, maar ik weet niet beter dan "handdoek op de vloer = nieuwe handdoek svp".

Kwaliteit

In sommige hotels staan echt goede merken shampoos enzo in miniatuur. Zal wel een soort reclame zijn voor dat merk.
Ik nam de badspullen mee toen mijn kinderen jong waren, die vonden dat erg leuk om in bad te gebruiken en om mee te spelen.
Nu niet meer.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-10-2011 om 08:31

Belle

Handdoek op de grond is inderdaad 'doe in de was', maar nu komt echt het schriftelijke verzoek dat zo min mogelijk te doen bij een langer verblijf.
Wat ik trouwens zo prettig vond was dat in meerdere hotels washandjes lagen. Echte dus, in plaats van zoals bij sommige van die weggooi-washandjes. Ik weet niet ik eerder niet in washand-hotels ben geweest, maar het viel me dit jaar echt op. Ik gebruik thuis zelden washandjes, maar tijdens de vakantie was het wel lekker om me even op te kunnen frissen met een washandje na een fietstocht bijvoorbeeld.

Annet

Annet

10-10-2011 om 20:25

Enne.....belle epoque,

Wanneer ga je een draadje openen over je ervaringen in Turkije. Ik ben erg benieuwd naar je verhaal.
Zelf was ik in het voorjaar in die omgeving. Tips heb ik niet kunnen geven want wij bleven juist 's avonds in het hotel.

Groet

Groet

11-10-2011 om 07:39

Hotelzeepjes

liggen overal tussen onze kleding in de kast. Hebben ze toch nog nut!

Puck

Puck

11-10-2011 om 08:58

Annet (o.t.)

Open onder een andere nick gewoon een draadje in vakantietijd met de vraag; Wie weet wat je allemaal voor leuke dingen kan doen in Alanya ;-) Wedden dat je beet hebt....

Belle Époque

Belle Époque

11-10-2011 om 08:59

Annet :)

Ik ben zoals je ziet weer terug inmiddels en het is helemaal geworden wat ik gewenst heb, en nog een beetje meer! Ik heb op twee dagen uitstapjes gemaakt (eigenlijk drie, met de hamam erbij), en verder ben ik erin geslaagd om ook véél te strandhangen, wat voor iemand als ik eigenlijk heel knap is ;)
Ik ben ook een keer 's avonds naar de stad geweest, wat een heksenketel! Maar leuk om eens mee te maken. En heb ook wat van de omgeving gezien. Elke ochtend deed ik een wandelingetje in de directe omgeving van het hotel en in het hotel zelf had ik leuk aansluiting met de andere gasten.

Ik heb besloten om te proberen te sparen, om ook met mijn kinderen eens zo'n reis te kunnen maken (ik weet nog niet of het naar dezelfde omgeving zal zijn, de reis op zich is best pittig). Dat is erg duur met zijn drieën, eigenlijk te duur, maar ik ga toch proberen om het geld bij elkaar te sparen. Want ik heb te vaak gedacht toen ik daar was: "Wat zouden ze daarvan hebben genoten!"

Belle Époque

Belle Époque

11-10-2011 om 12:28

Hihi, puck!

Ik zie nu pas je reactie!

Ik moet bekennen niet zo regelmatig in Vakantie te komen... Maar ik zal het de komende tijd toch eens in de gaten houden! ;-)

Hanna

Hanna

13-10-2011 om 15:52

Kamp

Hotelzeepjes en shampoo zijn ideaal voor de kinderen om mee te nemen op kamp en om te douchen na sporten.

Dus hier worden ze dankbaar meegenomen en de flesjes werden toen ze kleiner waren ook nog nagevuld voor sport.

We hebben er altijd veel plezier van gehad.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.