Home » Forum » Iemand bekend met de wereld der uitgevers onderwijshoek

Iemand bekend met de wereld der uitgevers? (onderwijshoek)

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
IngridT
Iemand bekend met de wereld der uitgevers? (onderwijshoek)

Een goede vriend van me (docent) heeft de afgelopen 10 jaar gewerkt aan een overwijsmethode voor een zeer specialistisch stukje VO. Op kleine informele schaal is er al eea uitgeprobeerd & verkocht op andere scholen dan de zijne, en het lijkt erop dat hij iets ontwikkeld heeft waar een markt voor is. Hij is nu in contact met een uitgever die interesse heeft, en hij heeft mij gevraagd om hem als 'denktank' een beetje te begeleiden in het proces. Hij is zelf docent in hart en nieren, en natuurlijk tot over zijn oren betrokken bij zijn eigen product...niet onverstandig dus om een relatieve outsider mee te laten kijken of je eea slim aanpakt. We hebben samen al een keer met de geinteresseerde uitgever gesproken, en de algemene tendens is dat ze wel met elkaar in zee willen. Binnenkort wordt er een voorlopig contract toegestuurd. ik wil graag een soort 'sanity check' doen. Zijn de percentages OK? Is de manier waarop de deal is opgezet fair? Iemand een idee hoe ik dat kan regerlen? Iemand een connectie in de uitgeverswereld die ik eens kort wat zou kunnen vragen? Of een andere manier om te checken of het contract er een beetje fair uitziet?

Dank!

Ingrid

Yta Chalne
Veel verschil

Hier is echt zo'n beetje alles mogelijk. Ik werk zelf voor een uitgever van studieboeken, en we hebben allerlei soorten contracten, afhankelijk van doelgroep, bestaande klanten, hoe e.e.a. aangeleverd wordt, etc. Ik wil best ff meekijken (ytachalne@gmail.com), er kan veel misgaan. De voorbeelden van mensen die er al hun tijd en liefde hebben ingestoken en met niks wegkwamen zijn legio.

IngridT
Oh yta!

dat is fijn!!

Ik mail je in de loop van deze week even, OK?

Wat een forum toch, dat OOL!

Ingrid

margje van dijk
(o.t.)

Ik was zo plaatsvervangend blij met Yta's reactie, IngridT, en ik dacht ook: Wat een heerlijk forum, op deze manier.

Heb zelf afgelopen zomer een boek bij Springer uitgebracht maar dat is onderzoek, dat lijkt me totaal anders dan onderwijs, dus ik heb weinig te bieden ben ik bang.

Margje

janitha
In ons dorp

Ingrid,

ik ken iemand in ons dorp. Tekstschrijfster, heeft hiervoor in uitgeverswereld gewerkt. Als ik je zie zal ik je wel zeggen wie.

Janitha (oh, en dat strakke ding lijkt geweldig op witte broek met die rare blouse er los opgeknoopt.

IngridT
Yta!

Je hebt mail!

Ingrid

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.