Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Leandra

Leandra

21-03-2009 om 15:02

Iemand ervaring met voeden kitten na keizersnee?

Hallo,

Onze kat (Ragdoll, papa Pers) heeft vandaag een vrij dramatische bevalling achter de rug. Vanmorgen waren er 2 kittens geboren toen ik beneden kan. Moeder was uit de doos. Een kitten piepte, andere was dood. Toen ik deze oppakte zag ik dat hij niet compleet/verminkt was. Naar de dierenarts en op de echo was te zien dat er nog 1 kitten was. Poes kreeg keizersnee en ook dit jong was verminkt, de darmen zaten buiten de buik. Moeder is met en gesteriliseerd. Moeder is nu weer thuis met haar ene kitten. Deze moet vandaag gaan drinken. Het zoekt de tepel, maar vindt deze niet. Ik denk doordat moeder zo vreemd ruikt. Moeder is moe en daas. Gaat op het kitten liggen of strompelt weg.Kitten moet ook warm blijven, dus er ligt ook een kruikje in de doos. Nu liggen ze even rustig. Ik heb kittenmelk gekocht en dat wil ik zo geven en op de tepels smeren. Iemand nog ideeën hoe we hier mee verder moeten???

Groetjes Leandra

Ellen Wouters

Ellen Wouters

21-03-2009 om 16:29

Flesje geven!

Melk rond de tepels smeren? Daar krijgen ze niks van binnen hoor, in elk geval lang niet genoeg.
Bij de dierenwinkel kun je kittenformaat flesjes kopen en kittenmelk (ik weet niet wat je nu voor melk hebt, maar ik bedoel dus volledige 'baby'voeding voor katten, geen melk die als snack bedoeld is). Wij hebben daar een poesje prima op groot gebracht.
Als het drinken bij de moederpoes niet lukt kun je het maar beter in huis hebben, want het kan dan geen uren meer wachten.
Wel vaak aanbieden, als je 'm volledig met de fles moet grootbrengen zul je er ook 's nachts een keertje uitmoeten. Succes!

Google

google eens op moederloos kitten. Dan krijg je een aantal sites met tips.
Vaak voeren en goed warm houden (kruiken, warmtelamp) is erg belangrijk. Na elke voeding de anus masseren met een nat watje om de ontlasting te bevorderen.
En vaak proberen het kitten bij een tepel te leggen.
Flesvoeren valt niet mee (alsof je weer een baby hebt) dus als moeders het weer over wil nemen is dat het beste.
Succes!

Leandra

Leandra

21-03-2009 om 20:32

Stand van zaken

Hallo!

Ik heb bij de dierenwinkel speciaal poedermelk gekocht voor kittens. Ik heb nog een pipetje. Ik heb de kitten nu een paar keer gevoerd. Moeder wordt alerter en reageert als de kitten piept. De melk op de tepels is bedoeld om de kitten te lokken met de geur. Dat is nog niet gelukt, helaas. Nadeel is dat moeder er steeds op gaat liggen. We overwegen nu om ze vannacht uit elkaar te houden omdat we bang zijn dat het geplet wordt als wij slapen. Maar of dat goed is voor de moeder-kind binding???
Cameron, ik wacht nog even vannacht af hoe het gaat, en anders wil ik graag het mailadres.
We hebben de kitten Lucky genoemd en we willen het houden. Nu hoop ik dat hij/zij zijn naam eer aan doet.

Groetjes Leandra

Bij elkaar!

Niet uit elkaar houden!
De moeder zal steeds wakkerder worden en dan gaat het eigenlijk altijd goed. En anders kan het kitten snachts zeker niet zuigen, wordt de melkproductie niet bevorderd en gaat het morgen nog moeilijker.
Je kan eventueel proberen wat melk uit de tepels te melken bij de moeder, gaat een beetje lastig, maar dat zet misschien de productie in gang.

elke 3 uur voeden als het kitten niet drinkt. (evt wegen)

Leandra

Leandra

22-03-2009 om 13:01

Update

We hebben moeder en kitten bij elkaar gehouden bij ons o pde slaapkamer. Gisteravond ook nog even aangelgd en vanmorgen ook. Maar we weten niet of mama melk heeft. De tepels blijven droog. Kitten is wel elvedig en pieperig. Ik heb net weer kunstvoeding gegeven en dat ging er gretig in, 3 ml. Kitten weegt 81 gr. Heb nog even de dierenarts gebeld. Kitten hoort zelf de tepel te vinden (gebeurt niet) en je moet dan inderdaad een druppeltje melk zien (zien we niet). Moedr likt de kitten zo nu en dan, maar geen hele wasbeurt. heb dus net het buikje gemasseerd met een vochtig watje.

Groetjes Leandra

Ellen Wouters

Ellen Wouters

22-03-2009 om 14:10

Aankomen

Houd het gewicht goed in de gaten, het kitten moet 5 tot 10 gram per dag aankomen. 3 ml voor een voeding vind ik wat weinig, voor nu is het goed maar dat moet wel meer worden. Ons poesje dronk na een paar weken een heel flesje (30 ml) ineens leeg. De andere poesjes bleven maar op 3 a 4 ml zitten, en hebben het niet gered.
Buikje masseren is goed, wij gebruikten inderdaad ook een kruik in de doos.
Bij ons heeft de dierenarts de melkproductie nog een beetje kunnen stimuleren met Primperid, dat is eigenlijk een medicijn voor iets anders maar heeft als bijwerking dat de melkproductie stimuleert. Het doet geen wonderen maar kan net een beetje helpen.

Poeh gelukkig

dat het redelijk goed gaat met je kitten.Ik hoop dat mama gewoon zelf kan voeden straks.

Leandra

Leandra

22-03-2009 om 21:06

Lucky

Mamapoes is wel verzorgend naar Lucky toe.Ze ligt ook met haar tepels omhoog en spint als een gek. Ze pakte hem al in de bek om te verslepen naar boven. Bij de trap liet ze hem los en keek mij vragend aan. Ik heb het kitten gepakt en gevraagd waar ze naar toe wilde. Nou, naar de logeerkamer, onder het bed! Onder het bed vond ik niet zo'n goed idee omdat ik dan niks kan zien. Dat hebben we afgeschermd en de doos er neer gezet. Dat was ook goed. Om de 2 uur ben ik even gaan kijken en om de 3 uur heb ik gevoed. Bij mama is nog steeds geen melk en ik denk niet dat het nog gaat komen.Kitten zit nu op 4 ml. Hij moet het redden! Ik ben nu al aan hem gehecht.En de rest van het gezin ook. Gisteren woog hij 81 gr. Vandaag heb ik 'm nog niet gewogen. Dat doe ik morgen.Vanavond nog een voeding en voor vannacht maar de wekker zetten. pffff, ik was zo blij dat ik van de nachtvoedingen af was! :)

Ik houd jullie uiteraard op de hoogte van he twel en wee van onze Lucky! Morgen weer een update. Voorlpig dus ook niet met het gezin langer dan 3 uur de deur uit!

Groetjes Leandra.

Hoe gaat t?

En hoe ging het vannacht?
Ik hoop dat alles goed gaat.Sterkte met het voeden.

Leandra

Leandra

23-03-2009 om 19:45

Flesje

Hallo!

Nou, het lijkt goed te gaan met Lucky. Vannacht heb ik hem 1 keer gevoed en vanmorgen vroeg weer. Mijn man heeft vanmorgen een flesje gekocht zodat we niet steeds met een pipetje hoeven te voeren. Gelukkig werk ik thuis en hoef ik deze week niet weg, ander wordt het nog moeilijk. Ik heb Lucky gewogen en hij was zaterdagavond 81 gr. en nu 92 gr! Wel gegroeid dus. Hij is ook lekker levendig. Vanmiddag dronk hij 1 voeding wat weinig en heb ik hem een extra voeding tussendoor gegeven.Hij krijgt om 21 uur en 23 uur nog voeding en dan vannacht weer. Moeder gaat ook niet meer aan de sleep. Ik heb de bovenkant van de doos dichtgedaan en zo hebben ze een lekker holletje. De doos staat op mijn werkkamer dus ik kan alles in de gaten houden.
Ellen, heb je ook een andere band met een flessenkitten? Of andere mensen met een flessenkitten die hier ervaring mee hebben?

Groetjes Leandra

Groetjes Leandra

Dropke

Dropke

23-03-2009 om 21:50

Flessenpup

Wij hebben geen katten, maar honden. Bij het laatste nestje van onze Jack Russell zat een veel zwakkere pup. Het enige meisje. Ze werd al slomer en kwam gewoon niet aan de tepel, haar broers duwde haar weg. Toen ben ik ook maar met een flesje begonnen. Elke keer ben je weer bang dat je haar dood vind en de band wordt steeds hechter. Ik heb haar twee weken zelf gevoed en haar daarna een voorkeurs behandeling gegeven. Mams op de bank gelegd en het pupje als eerste laten drinken en daarna pas haar grote dikke broers. Ze is al die tijd magertjes gebleven. In de eerste week na haar geboorte was ze al uitgekozen door een stel die gek was op dieren. En na 8 weken kon ik een gezond pupje aan hen meegeven. Inmiddels is ze bijna 2 en een half jaar, maar heb ik nog steeds contact met haar baasjes. Dus jaaahhh...de band is veel hechter met een flessenkindje,

gr Dropke

Ellen Wouters

Ellen Wouters

23-03-2009 om 23:37

Band

Ja, ons flessenkitten raakte vreselijk goed gesocialiseerd. Gewend aan mensenhanden. Ze vertrouwt ons nog steeds heel erg, dat is heel lief.

Emmawee

Emmawee

24-03-2009 om 22:04

Kitten

Ik las: "Iemand ervaring met voegen kitten na keizersnee?" en vroeg me af waarom iemand in vredesnaam voegen zou gaan kitten na een keizersnee!!??
LOL
Maar nee, sorrie. Geen ervaring.
Maw.

Emmawee

Emmawee

24-03-2009 om 22:06

Ach gos!

Ik lees nu natuurlijk pas waar het allemaal om gaat. Wat een toestand. Arme poes, arme Lucky. Sterkte ermee Leandra!

Leandra

Leandra

25-03-2009 om 09:34

Pfffff!

Lucky eet niet ech veel vind ik en was vanmorgen afgevallen. Mijn zoon zei wel dat hij groter is. Ik kijk het nog even aan en anders toch maar de dierenarts bellen. Al zegt die steeds erg weinig vind ik.Lucky is wel heel levendig en beweegt veel met z'n koppie en kruipt lekker. Moede heeft hem weer onder het bed gesleept en nu heb ik daar maar een plekje met deken en kruik gemaakt. Ze wil daar schijnbaar erg graag liggen. Lucky wordt wel meer kat. Zijn vachtje is mooi wit en niet meer zo plakkerig en krullerig. Ik probeer hem nu overdag vaker te flessen. Dat lukt natuurlijk wel, maar ik hoop dat hij ook meer binnen krijgt. Jee, wat hecht je je snel aan zo'n diertje zeg! Andersom zo te lezen ook :) Ik kan wel janken bij het idee dat hij het niet overleeft. Nou, goede moed houden maar! Bedankt voor jullie leuke en lieve reacties!

Groetjes Leandra

Ellen Wouters

Ellen Wouters

25-03-2009 om 10:32

Welke voeding?

Wat een tobberij he, met zo'n diertje. Het is ongelooflijk lief allemaal maar ook erg veel zorg.

Welke voeding heb je? Dierenartsen raden vaak Nutriwelp of KMR aan, maar ons kitten dronk het best van Lactol. Elke twee uur voeden is wel aan te raden, met telkens een paar ml. Als Lucky moeilijk drinkt kun je het gaatje in de speen iets groter maken, maar wees voorzichtig want als hij teveel krijgt verslikt-ie zich. Nou ja, dat is bij kittens niet anders dan bij baby's ;-)

Succes!

costa

costa

25-03-2009 om 20:10

Sterkte

Heb geen tips voor je, maar zelf net een zieke kat gehad dus wil alleen even sterkte wensen!

Hoe gaat het met lucky?

ik ben zo benieuwd hoe het gaat met jullie kitten!

Leandra

Leandra

26-03-2009 om 16:02

Update lucky

Hallo!

Wat fijn dat jullie zo meeleven! Ellen, Lucky krijgt Kit-I-Mel van Bogena. Cameron, ik heb het in mijn achterhoofd! Gisteren heb ik nog even met de dierenarts gebeld.Hij zei dat de kans klein is dat Lucky alsnog een afwijking heeft. Om de 2 uur voeren is prima. Dan 2-3 ml voeding is ook goed. Het flesje is nog te moeilijk voor Lucky, dus ik voer weer met een pipetje. Lucky is ook nog steeds heel levendig. Hij is echt heel lief. Ik kijk uit naar volgende week als zijn oogjes opengaan. Het lijkt nu toch wel weer goed te gaan. Lucky was ook weer wat gegroeid vanmorgen. Ga om half 5 weer voeden!

Groetjes Leandra

Leandra

Leandra

26-03-2009 om 16:11

Cameron

Ja, met mamapoes is ook alles goed! Ze is veel aanhaliger dan voorheen. Ze zorgt ook goed voor haar kleintje. Ze krijgt nog wel 2 keer per dag medicijnen.En trotse papa is ook al een paar keer (stiekem) op kraamvisite geweest :)!

Groetjes Leandra

Gelukkig

Dat het goed gaat met Lucky !! ik leef ook zo mee stom he maar ik ben zoiezo al gek op katten en helemaal op kittens. Heb je niet ergens een plekje waar we een foto van Lucky kunnen zien? offu wordt ik nu erg lastig!

tonny

tonny

26-03-2009 om 23:13

Tjonge!

Ik praat niet mee omdat ik helemaal geen verstand heb van de situatie, maar ik hoop heel erg dat Lucky deze zware start lucky gaat overleven dankzij jouw trouwe inzet!

tonny

Leandra

Leandra

27-03-2009 om 19:19

Dierenarts geweest en foto's.

Hallo allemaal!

Wat een medeleven steeds, leuk! Vandaag zijn we met Lucky naar de dierenarts geweest omdat hij nietecht zwaarder wordt. De 2 ml voeding krijgt hij met moeite naar binnen. De dierenarts heeft hem onderzocht. Allereerst is Lucky waarschijnlijk een meisje en geen jongetje. Ik had het kunnen weten, zo'n doorzetter moet een vrouw zijn :)! Het hartje en de longetjes klonken goed voor zover jedat bij zo'n klein beestje kunt horen. Ze kon geen afwijkingen ontdekken en vond haar ook zer levendig. Wel klein, maar ja. De hoeveelheid voeding vond ze goed bij zijn/haar grootte passen. Wel moet hij 's nachts 2 keer voeding krijgen i.p.v. 1 keer. Mijn man gaat hem nu om 1 uur 's nachts voeden en ik doe dan de nachtvoeding.
Ik heb een album aangemaakt, voor het eerst dus ik hoop dat het gelukt is:http://www.mijnalbum.nl/Album=VN171RH6

Ik kon de link niet copiëren en heb 'm overgetypt, dus ik hoop dat ie werkt!

Groetjes Leandra

Vera*

Vera*

27-03-2009 om 21:24

Zoeken

Als je zoekt bij mijnalbum op nieuwe albums, dieren en lucky dan zie ik een klein wit poesje dat een pipetje/spuitje krijgt.

Url

deze dus: http://www.mijnalbum.nl/Album-VNI7IRH6
(zou wel heel gek zijn als het niet de goed was)

wat een poepie!

Caroro

Carmen

Carmen

27-03-2009 om 21:51

Ah gossie

Mijn woestijnratjes zijn groter :-)
We duimen voor Lucky!

Tika

Tika

28-03-2009 om 08:05

Leandra

Gefeliciteerd met je ukkepuk. Wij hebben redelijk veel ervaring met keizersnede's en kittens zelf groot brengen, wij hebben nl al 8 jaar een cattery. Hier wat tips waar je hopelijk wat aan hebt. Zorg dat het lekker warm is in de kamer waar het kitten verblijft, de verwarming wat hoger is beter dan een kruik of lamp, moeder zelf vind dit vaak niet fijn en zal vaker bij het kitten weg gaan of ermee gaan slepen. Gebruik kant en klare kmr als voeding, deze is qua voedingsstoffen en calorieen verreweg het beste, hier komen ze echt beter van aan dan van lactol of kit-o-mel. Een standaard flessen setje bevat spenen die echt te groot zijn voor zo'n kleintje, bij de betere dierenzaak hebben ze een glazen buisje, lijkt een reuzenpipet, en daarbij zitten piepkleine speentjes. Ik geloof dat ze die gebruiken om bv egeltjes te voeden. Mocht je echt niks binnen krijgen en hij valt af informeer dan eens bij cattery's in de buurt over sonde voeden, lijkt heel eng maar is ideaal en vaak de enigste manier om ze in leven te houden.Een goede fokker zal je altijd willen informeren en helpen. Als hij te weinig voeding binnen krijgt kom je in een neerwaartse spiraal waar bijna niet uit te komen is. Verder geven wij standaard aan kittens die het niet echt lekker doen een kuurtje ab, b.v doxoral of synulox. Het kleintje kan wat vocht in zijn longetjes hebben gekregen bij de geboorte wat is gaan infecteren, omdat hij niet bij zijn moeder drinkt heeft hij weinig tot geen afweerstoffen. Heel veel succes met Lucky, ik weet hoeveel je aan zo'n flessenkitje hecht!

Leandra

Leandra

28-03-2009 om 15:36

Tika

Hallo!

Dank voor je reactie! Waar haal je die voeding die jij noemt? Aan sondevoeding hebben we wel al gedacht. We hebben er al het e.e.a. overgelezen op internet en het leek ons goed geschikt voor Lucky. Alleen de dierenarts zag het niet zo zitten.Hij zei dat het voor een leek erg moeilijk is om de luchtpijp van de slokdarm te onderdscheiden en dat je er als leek niet aan moet beginnen. En de dierenarts waar we geweest zijn, noemde het niet eens en wij toen trouwens ook niet. Ken je toevallig fokkers in Friesland?
Luck is nog steeds erg levendig. Vannacht is hij 2 keer gevoed.

Groetjes Leandra

Leandra

Leandra

28-03-2009 om 15:37

Cameron

Nee, ze/hij gaat echt niet weg.... :)!

Groetjes Leandra

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.