Home » Forum » Ijsbaan al open

Ijsbaan al open?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

22 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
IngridT
Ijsbaan al open?

Kunnen jullie al schaatsen? Hier lopende kindereniedere dag van school kwijlend langs de buurt-ijsbaan in de hoop dat ie open is...Ze hadden gehoopt op vanmiddag, maar de laatste betrouwbare geruchten zijn dat we morgen toch echt los kunnen! Zoon van 13 heeft vanmorgen de voor zondag geplande nieuwe schaatsen alvast in zijn schoen gevonden...want dat dat te laat zou zijn is wel duidelijk!

Ingrid

Silone
Ja hoor!

D.w.z. de ijsbaan die zoon3 zelf heeft gemaakt van oeverloos aangesleepte gieters water ;-)

De echte ijsbaan hier is altijd laat open en het ijsplein in het centrum is dit jaar niet doorgegaan vanwege gemeentelijke bezuinigen (zonde, zo gezellig).

kaatje1972
Bij ons volgende week pas

Ik heb gisteren toevallig een mailtje gestuurd naar onze "buurt-ijsbaan" en die gaat vanaf vrijdag 10 december weer open. Mijn dochter kan bijna niet wachten ;-)

Margriet*
Ja zullen we hier een positief winterdraadje van maken

Ik ga ook op de fiets door de kou naar mijn werk (gevoelstemperatuur -15 C) maar vind schaatsen op natuurijs erg leuk. Ik word erg jaloers van mensen die dit in hun dorp op loopafstand hebben. De dichtsbijzijnde baan is bij ons alleen bereikbaar met de auto (van Amsterdam West naar Oudekerk a/d Amstel).

Margriet*
O ja

Als het niet sneeuwt vanavond, gaat ie morgen open.

IngridT
Ja, lekker, in de buurt...

da's wel genieten bij ons. Een echte 400 meter baan op een ondergelopen grasveld. Met lampen (dus ook's avonds open, foute schlagermuziek (die alleen daar leuk is) en kantine waar ze voor 20 cent gevulde koeken verkopen, recht uit de supermarktverpakking, en hete kwast om je bij te warmen ....

En dan zo'n heerlijk clubje gepensioneerde mannen die dat allemaal runt. Diezelfde mannen komen ieder jaar in oktober al thuis langs om je gezinsabonnement te brengen....jawel, 3 euro 50, en dan ben je de hele winter met zijn allen lid. En dat alles recht naast de basisschool, op nog geen 800 meter van ons huis.

Soms heeft het dorpsleven wel zijn voordelen....de drama-logistiek die Lidwientje boven zo levensecht beschreef die kennen we hier echt niet. Vorig jaar zijn we 2 maanden lang standaard met de slee naar school gegaan, gewoon, midden over straat. Kostte amper meer tijd dan met de fiets. (misschien moet je die baan bij Silone overwegen joh! Biedt ook perspectief voor regelmatigere mini-meetings!)

Ingrid

purk
Ik wacht met smart

ik kijk de laatste dagen wel twee, drie keer per dag of de ijsbaan al open is. Hier ook een mooi ondergelopen weiland met een gezellige keet erbij. Inderdaad heerlijk foute muziek en chocomel uit een pan.

Helaas geeft de site nog steeds: IJSBAAN IS GESLOTEN.

De schaatsen liggen klaar, de abbonementen ook....ik ben er klaar voor!

groetjes van Purk

Dorry1
Ons ireen

De Baan van ons Ireen is al vanaf september open, o wat een zaligheid. Ben al vanaf september op schaatsles, maar nu is met toch verteld dat mijn schaatsen uit 1982 toch echt heel erg aan vervanging toe zijn. Maar ja, met deze strenge vorst hebben we in ons koude kikkerlandje direct last van de schaatskoorts. Dus... alle schaatsen zo goed als uitverkocht. Help, iemand nog ergens goede Viking noren liggen met verstevigde enkels waar die vanaf wil? maatje 38-39. Kan ik weer pootje over oefenen.

Dorry

Puck
Net zo'n ijsbaan als bij ingridt en purk

ook hier liggen de abonnementen klaar. Waanzinnig duur in vergelijking tot IngridT. Wel helemaal 10 euro voor het hele gezin en dan moest ik 'm nog zelf ophalen ook. Maar ook hier van die heerlijk enthousiaste seniormannen, alleen om hun plezier te zien is me al een tientje waard.
Met een beetje geluk is de baan hier morgen open. Heb vandaag bij de Aldi voor jongste nog een paar nieuwe schaatsen gekocht en de oude staan nu op Marktplaats.

Mach
Net zo'n ijsbaan als ingridt, purk en puck!

Met dezelfde foute muziek. Wel handig, ik hoor direct wanneer hij open is. En hier een prijs van 5 euro voor de hele familie voor het hele seizoen. En dat was vorig jaar 21 dagen. er zijn helaas ook jaren dat die ijsbaan maar 2 dagen open is.
Echt hele gezellig, ik verheug me er weer op. Liefst nu 22 dagen!

Tijgeroog
Ons ireen en de ijsbaan van ingridt, purk, puck en mach

Sneeuw vind ik leuk, maar een schaatser ben ik niet. Gelukkig is in dat mooie gebouw waar de ijsbaan van ons Ireen zit ook een klimhal en daar hebben ze verwarming, dus wie weet loop ik Dorry nog eens tegen het lijf.
En dit weekend misschien toch nog even naar de ijsbaan, want in het dorp van m'n ouders is ook zo'n ijsbaan en sinds m'n vader gepensioneerd is, heeft hij opeens nieuwe hobbies... (abonnementen rondbrengen en ijsveegmachines door het ijs laten zakken :-))

purk
Tssss...

ik dacht dat wij een koopje hadden met een abbonement van twaalf euro per gezin...niet dus. Maar goed, ik vind het nog geen geld en het is voor een mooi doel.

groetjes van Purk

IngridT
Lol...over die 3.50

...die betalen we braaf elk jaar...ook als het een ijsloze winter blijkt....Goed he?

Als je hier opportunistisch pas lid wordt als het al vriest betaal je volgens mij voor straf wel 6 of 7 euro!!!!

Heerlijk.

Ingrid (die eigenlijk gedichten moet schrijven, maar ik geloof dat ik dit jaar onder last-minute-druk ga produceren...)

Dorry1
Ot tijgeroog

Al geklotterd?

Dorry

kaatje1972
Goedkoop

Wat goedkoop bij jullie zeg die schaatsbanen! Hier (Rotterdam) betalen we 2,50 per persoon per dag!! Daar zit dan wel de huur van de schaatsen bij (als je zelf schaatsen bij je hebt krijg je geen korting helaas). Zo'n abo van een tientje ofzo lijkt me ideaal ;-)
En het gaat hier echt om een klein buiten ijsbaantje hoor!

Kaatje1972

albana
€20,-

Hier 20 euro en dan ben je 'lid' met het hele gezin. Maar 'onze' ijsbaan is nog maar 2,5 cm ijs.En dat is het al dágen...te dun om de sneeuw er af te halen (hier is best flink sneeuw gevallen) en nu groeit het niet meer aan door de sneeuw. Zucht. Het is ook een ondergelopen suk 'veen' , je weet wel van die moerasachtige grond waar je zelfs zomers nog in wegzakt. Nu ligt er dus water op en dat word de ijsbaan. Er zijn wel al een heleboel ijsbanen open in onze omgeving. Maar dat zijn grotendeels ondergespoten pleinen/skatebanen etc. Daar durven ze het wel aan om de sneeuw eraf te schuiven...dat is in het veen niet te doen :) Als je erdoor zakt ga je ook nog's het moeras dik in....hahaha. Wel is onze ijsbaan erg mooi...je schaatst behalve op de 'krabbelbaan' en de wedstrijdbaan ook nog het bos in als je dat wil(is wel ver en je moet ook weer terug). Dat trekt vele mensen uit de omgeving..als ie open is tenminste.
Ik heb de kinderen beloofd om in het weekend dan dus maar een stukje met de auto te rijden om die skate-ijbanen te bezoeken...Tenminste als ie hier dan nog niet open is...
groeten albana

Puck
Ook weer net als ingridt

Ook hier dubbele prijzen als je de jaarkaart koopt bij de ijsbaan. In de voorverkoop dus een tientje, later 20 euro voor het hele gezin. En ja, soms loop je dus de kans dat je je hele lidmaatschap voor niets hebt aangeschaft. Ik zie dat maar als noodzakelijk om de ijsbaan voor ons kleine dorpje te kunnen behouden.

Tijgeroog
Dorry ot

Nee, ik ben import, dus wij klotteren niet. ;-) Ik stuur m'n man morgenavond gewoon naar de gewone koopavond, en het meeste hebben we al.
Zie ik je vanavond bij ons Ireen? :-)

IngridT
Heerlijk geschaatst vanmiddag.....

Want, YES! Hij was open. dezelfde opa's, dezelfde CD's. Daarna pannenkoeken bij de buurvrouw (wier kroost ik als wederprestatie had meegenomen, goeie deal!). Ik gloei nog helemaal na. Nu iedereen even in een lekker warm bad & vroeg naar bed. Kan ik eindelijk gedichten maken....

Ingrid

Dorry1
Otje tijgeroog

Aaaa, ik zie het nu pas. Nee, ik ben vanavond alleen thuis met de kids. Vanochtend heel vroeg wel nieuwe noren gekocht, snel uitgeprobeerd bij Ireen en nu zit ik te popelen om weer de baan op te mogen. Want ze zijn fijn!!!!!!!!!
Zaterdagochtend of zondagochtend wilde ik in ieder geval gaan. Waarschijnlijk met heel het gezin.
Ach, en import ben ik ook, maar ik heb ut benkske vaak genoeg gezien en ben dus volledig ingeburgerd Ü.

Dorry

Tijgeroog
Dorry ot

Een schaatser ben ik niet, dus je zal mij daar niet snel op het ijs vinden. Wel hier in de wijk (die hele grote nieuwe) als het genoeg gevroren heeft, met de kinderen. Ik ken wel anderen, die heel vaak samen met jou komen schaatsen (misschien ken ik je wel :-))
Maar ik hang elke donderdagavond aan de klimwand, samen met een vriendin.

Dorry1
Ot tijgeroog

Zitten we hier het schaatsbaandraadje te vervuilen. Ooooo, woon je daar. Mij kun je snel vinden. Op een donderdag zou ik je dan alleen bij de deur kunnen treffen heb ik zo het idee. Zuiver toeval moet dat dan zijn. Het is op maandag, mijn schaatsavond een drukke boel met diverse groepjes die apart les krijgen. Geen probleem om elkaar eens te treffen hoor, bij wederzijds goedvinden uiteraard. Effe goed zoeken Ü.

Dorry

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.