Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

(Janneke67)

(Janneke67)

22-11-2012 om 11:46

Ik wil dit jaar mijn laatste kerstkaarten versturen

Ik vind het zo een verspilling van een hoop geld, papier en moeite. Ik doneer het geld veel liever aan een goed doel, en dat is een vrijwilligersproject van een collega van mij.

Dus dit jaar wil ik mijn laatste kaartje sturen net daarin een tekst/ verklaring waarom ik dus vanaf volgend jaar geen kerstkaarten meer verstuur.

Ik weet alleen niet zo goed hoe ik dat kort en bondig moet schrijven. Kan iemand mij helpen?

Groetjes Janneke

Primavera

Primavera

22-11-2012 om 12:04

Waarom volgend jaar pas?

Waarom volgend jaar pas? Ik krijg heel vaak digitale kerstkaarten waarin dan staat dat ze dat doen om het milieu te besparen en dat het uitgespaarde geld voor postzegels en kaarten naar een (specefiek) goed doel is gegaan.

lizelot

lizelot

22-11-2012 om 12:08

Netjes,

Dat je het zo oplost.Ik ben zelf een aantal jaar geleden gestopt met kaarten versturen.Uit het niets,dat gaf toch wel verwarring en onbegrip.Een jaar later kreeg ik een kaartje met de mededeling:"Dit is het laatste jaar dat wij kaarten versturen, volgend jaar doneren we geld aan een goed doel."
Ik vond het jammer dat ik het niet zo gedaan had.Zo een klein zinnetje is al genoeg.

(Janneke67)

(Janneke67)

22-11-2012 om 12:11

Omdat

ik ook geen digitale kaarten wil versturen....ik heb altijd papieren kaarten verstuurd en dat wil ik ook dit jaar nog doen, met de mededeling dat dit het laatste jaar is.

Ik ga ook geen digitale kaarten versturen.............jee, dan raakt mijn mailbox weer overvol, vind trouwens daar ook niets aan. Ik heb niets met die kerstwensen...vind het allemaal zo overtrokken, ik wens iedereen altijd een goed jaar...niet alleen in december en januari :-))

(Janneke67)

(Janneke67)

22-11-2012 om 12:13

Lizelot

Dank je wel!!! Inderdaad ... het hoeft ook geen heel verhaal te zijn, wilde het al weer gaan uitleggen en verklaren, maar dat is helemaal niet nodig :-)

tonny

tonny

22-11-2012 om 14:18

Uitzondering

mijn suggestie - koop in december een paar mooie kaarten zonder voorgeschreven tekst en stuur die naar mensen van wie je weet dat deze doorgaans gezellig en feestelijk bedoelde dagen niet zo vrolijk zullen passeren. Bijvoorbeeld wegens ziekte, verlies, relatiebreuk, dat soort dingen.
Stuur die paar mensen (nou ja, ik hoop dat het er slechts enkelen zijn ;) wel een kaart.
De rest krijgt de kaart zoals je al bedacht had, met die zin van ' de laatste keer'.

Het is prachtig een goed doel te steunen met het geld dat je anders aan kaarten en zegels had uitgegeven.
Digitale kerstkaarten vind ik ook niks, liever geen kaart dan een digitale. Of hij moet héél bijzonder zijn ;)

Trouwens, 't is een illusie dat digitale kaarten geheel milieuvriendelijk zijn, al die servers kosten veel electriciteit. Maar het is een afweging waard.

Wenskaarten zijn een contactmomentje. Je kunt er meer van maken dan een automatische handeling (zoals ik weleens zie, met een sticker en een stempel ;)

Contactmomentje

"Wenskaarten zijn een contactmomentje"

Inderdaad. Ik gebruik kerstkaarten ook om nog enige band te onderhouden met vrienden van vroeger die ik eigenlijk niet meer zie of spreek, maar die ik toch ook niet af wil schrijven. En verder stuur ik een kaart naar oudere familieleden van wie ik weet dat zij een kaart erg op prijs stellen. Die groep wordt overigens jaarlijks wat kleiner...

Verder hoeft het van mij niet zo.

Het totaal aantal kaarten blijft zo al jaren ruimschoots onder de 10.

Groeten,

Temet

(Janneke67)

(Janneke67)

22-11-2012 om 16:08

Tonny

Ik snap wat je bedoelt, maar voor die speciale groep mensen heb ik zowiezo een kaartje. Ook buiten de feestdagen om.

Inderdaad, milieuvriendelijk....alles wat digitaal is is verre van milieuvriendelijk;(

Dendy Pearson

Dendy Pearson

22-11-2012 om 21:06

Hier ook

Ik stuur al jaren geen kerstkaarten meer. Alleen nog naar een paar ouderen die dat echt nog waarderen en dan schrijf ik er ook echt iets op.
Ik verstuur er altijd 4, want ik koop ze altijd bij de kinderpostzegels.

grt Dendy

Rode Vulpeninkt

Rode Vulpeninkt

23-11-2012 om 00:37

Vorig jaar de knop om gezet

Ik was het opeens zat.

Kerstkaarten zijn goed bedoeld, maar toch kreeg het steeds meer een geforceerd karakter, vond ik. Inclusief verontwaardigde reacties als ik een keer iemand over het hoofd had gezien (en dat waren eerder kennissen dan echte vrienden ;-) ).

En wie bewaart nou al zijn kerstkaarten? Ik niet (op een enkel bijzonder exemplaar na), en ik verwacht ook niet dat anderen dat doen.

Vorig jaar ging opeens de knop om. Ik heb een mail gemaakt, plus een site met dezelfde inhoud voor de sociale media, met een mooie foto die ik zelf heb gemaakt. Ik wenste iedereen goede feestdagen en een mooi nieuw jaar toe, en voegde er aan toe dat ik had besloten de kosten voor kaarten en postzegels te storten naar een goed doel (in dit geval 3FM Serious Request), inclusief een linkje naar de site.

Ik had wat gepruttel uit mijn adressenbestand verwacht, maar dat viel heel erg mee, het werd zelfs positief ontvangen!

Ja, daarmee vulde ik wel diverse mailboxen, maar zo ontzettend veel mb's had mijn mailtje niet, en om nou helemaal niks te laten horen vond ik weer érg bot...! ;)

Jammer

Ik vind kerstkaarten leuk, ik hang ze allemaal op, staat gezellig. Daarom stuur ik wel kaarten, als ik die kaarten bij Unicef koop steun ik meteen een goed doel, met als tweede goed doel TNT post (of is het Post nl?).
Eigenlijk ben ik een soort mr Bean, ik stuur alleen geen kaarten naar mijzelf, maar naar anderen, die dan weer een kaart aan mij sturen ;-).

Ella2007

Ella2007

23-11-2012 om 09:43

Gewoon gestopt

Ik ben er vorig jaar gewoon mee gestopt, voor de grootste bulk. Net als Temet stuur ik nog maar een paar kaartjes, naar mensen waarvan ik weet dat die er écht blij van worden. Wat Tonny zegt, een kaartje is een contactmoment, en die gemaakte voorbedrukte kaarten, met een adressticker, laat dan maar zitten.
Ik heb dit niet aangekondigd, vond ik ook niet nodig, je maakt er dan zo'n "ding" van. Zo terloops heb ik het hier en daar wel verteld. Ik ben de eerste niet en zal de laatste niet zijn die geen kerstkaarten meer verstuurt.
Ik heb een soortgelijke overweging met de "verplichte" kerstkado's voor familie: "ik geef jouw badbruisballen en dan krijg jij van mij een paar sokken". Vorig jaar was ik in serieuze overweging om iedereen een geit te geven van Oxfam Novib. Maar dat vond ik toch ook weer een beetje ...lullig. Alsof je een ander een goed doel opdringt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.