Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Vic

Vic

23-09-2012 om 13:18

Ik zoek een tv-fragment

Op Prinsjesdag werd er een interview uitgezonden met de leidinggevende van de ruiters die de gouden koets begeleiden. Dat was een nogal opmerkelijke man met grappig taalgebruik, dus ik wil het fragment aan mijn dochter laten zien. Ik kan het alleen niet vinden op Youtube (staat er niet op of ik gebruik de verkeerde zoektermen). Kunnen jullie meezoeken?

wimb

wimb

23-09-2012 om 13:52

Deze?

http://www.youtube.com/watch?v=OIBpgDn7OFM

gezocht op : "gouden koets" "interview"

wimb

Vic

Vic

23-09-2012 om 14:18

Nee

Volgens mij is dit filmpje uit 2010. Het interview dat ik zoek werd volgens mij gedaan door de opvolgster van Maartje van Weegen. De persoon die geïnterviewd werd was de afgelopen vijf jaar leidinggevende van de ruiters, alleen tijdens Prinsjesdag, en nu voor de laatste keer.

Vic

Vic

23-09-2012 om 14:20

Oh en

Als ik google op 'fluks weer aan het werk', wat die man aan het eind van het gesprek zei, vind ik wel allerlei twitterberichten, maar niet het filmpje zelf.

Rieke

Rieke

23-09-2012 om 14:43

Gevonden!

Uitzending gemist. Zoek op afgelopen 7 dagen naar dinnsdag 18 sept. NOS prinsjesdag met gebarentolk. Op 1.28 uur begint het interview. Inderdaad heel leuk, was mij ook bijgebleven die ouderwetse spreektaal voor een relatief jonge man. Fluks weer naar de paarden sprak hij monter.

Vic

Vic

23-09-2012 om 14:57

Ja!

Dankjewel Rieke! Ik vond het weer een grappig stukje. En volgens mij is die man concierge ofzo ;-)

Kaaskopje

Kaaskopje

23-09-2012 om 17:27

Oh ja

Wij moesten ook om dat 'fluks aan het werk' lachen. Heerlijk dat soort mensen.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-09-2012 om 17:28

Fluks weer naar de paarden

Laat ik het wel goed citeren.

Marjolein

Marjolein

25-09-2012 om 10:46

Leuk, maar wel ergernis....

Inderdaad erg leuk dat interview. Deze meneer past geheel bij de sfeer van het ere-escorte. Allemaal vrijwilligers die dit "als een eer zien" en die in hun vrije tijd gedurende het jaar geregeld oefenen en dit op eigen kosten doen. Paarden voor Prinsjesdag zelf worden voor de gelegenheid door particulieren van donderdag ervoor tot dinsdag ter beschikking gesteld.
Wel heel ergerlijk dat de interviewster kennelijk geen idee had. Ook tijdens de rijtour wisten zij en de "deskundige" er weinig van. Die deskundige zat wat te wauwelen over het leger dat ook eens kon laten zien dat ze ook wat nuttigs konden. Ik heb me er erg aan gestoord.
Het doet geen recht aan alle liefdewerk/oud papier inspanning die er in gaan zitten. En inderdaad allemaal in die aandoenlijk ouderwetse "fluks" sfeer voor Hare Majesteit.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-09-2012 om 14:04

Maar marjolein

Iedereen die zich ook maar een béétje interesseert in al dat ceremonieel van Prinsjesdag wéét toch hoeveel (voorbereidend)werk er in de organisatie en de dag zelf gaat zitten? Moet ieder onderdeel daarbij apart benoemd worden? Het leger werd vooral besproken omdat Defensie ondertussen zo uitgekleed is, dat voor een massale opkomst als met Prinsjesdag het een hele toer is om het juiste aantal bij elkaar te krijgen. Dat vond ik op zich een interessant feitje.
Maar als het je stoort kun je het een en ander naar de redactie sturen natuurlijk, zodat ze het voor volgend jaar wel kan vertellen. De interviewster heet overigens Astrid Kersseboom. Een presentatrice die al een poosje de koninklijke gebeurtenissen mag verslaan. Feitenkennis moet wel wederzijds zijn:-)

Marjolein

Marjolein

25-09-2012 om 14:39

Uh nee, kaaskopje

Dat bedoelde ik niet. Voor mij hoeven ze helemaal niets te vertellen. Maar als je iets niet weet, kun je ook gewoon je mond houden of het omschrijven. Beter dan onzin verzinnen.
Zoals bijvoorbeeld Astrid Kersseboom omschrijven als de interviewster ;) Dit lijkt mij correct toch? Ik zou haar ook Marie de Linde kunnen noemen. Dat vind ik dan weer onzin.
Maar ach, sop is de kool niet waard, om in de "fluks" stemming te blijven. ;)

Kaaskopje

Kaaskopje

25-09-2012 om 16:06

Nee vind ik ook:-)

Ik zei tegen man dat hij zo uit een boek van Bomans gestapt had kunnen zijn. Pa Pinkelman:-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.