Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

In hoeverre bepaalt een rol hoe jij over een acteur denkt?

Bij het bekijken van de clip in het draadje van Fladder hierboven, herinnerde ik me de serie Twin Peaks, en met name de acteur Kyle Maclachlan die FBI inspecteur Dale Cooper speelde. Ow, wat vond ik hem sexy.

Maar de rollen die hij als moederskindje in Sex in the City en twijfelachtige echtgenoot in Desperate Housewives speelde, hebben dat beeld goed om zeep geholpen.

Ook Corbin Bensen uit LA Law vond zeer aantrekkelijk, maar later heb ik hem in een andere serie gezien (weet niet meer welke) en ook toen verdween mijn "crusch".

Bij Ted Danson bleef echter mijn antipahtie geassocieerd met zijn rol in de film There's something about Ameila, ook al was hij daarna best grappig als barman in Cheers.

Gek he, hebben jullie dat ook?

p.s. bij Johnny Depp heb ik dat niet. Die vond ik al leuk toen hij als tiener in 21 Jump Street speelde en ik zal hem leuk blijven vinden in wat voor rol dan ook :-)

m ik

m ik

05-12-2010 om 18:21

Oh erg

oja, iemand die een heel vervelende rol speelt vind ik dan ook heel vervelend ... tot je hem of haar in een andere serie / film tegenkomt en dan een heel andere rol speelt. Had ik bv. bij Anna Drijver die in De Co-assistent heel irritant was in het begin, wat een kreng (vind ik dan hè), maar toen ik een intervieuw met haar las, kreeg ik er weer een heel ander gevoel bij.

Jaymza

Jaymza

05-12-2010 om 19:20

Nou nee

Ik begrijp heel goed dat het een rol is en de persoon in het echt heel anders is. Het is soms wel dat ik van sommige acteurs vind dat ze altijd dezelfde persoon lijken. Terwijl je anderen nauwelijks herkend in een andere rol.

Jaymza

Nanda

Nanda

05-12-2010 om 19:58

Ja hoor

in eerste/tweede instantie wel. Hoe meer ik zie van een acteur, ik meer ga beseffen dat het maar een acteur is. Maar of ik iemand leuk vind hangt heel veel af van hoe iemand is en doet. En bijvoorbeeld bij Amerikaanse acteurs die ik maar uit een of twee films ken, is het beeld natuurlijk enorm gekleurd. Pas na diverse interviews leer ik dan zo'n acteur wat meer kennen (echt weten hoe ze in het echt zijn, dat is natuurlijk lastig) en vaak vallen ze dan toch wel van hun voetstuk af hoor.
Ik vond de vader uit Parent Trap erg leuk, maar in een andere film vond ik er weinig aan. Bij Matthew McConaughey ging dat ook zo, ik vond hem heel leuk in How to loose a guy in 10 days. Maar bijvoorbeeld in Ghosts of Girlfriends Past vond ik er toch minder aan

fladder

fladder

05-12-2010 om 21:15

Fély

Heb je Blue Velvet (van dezelfde regisseur als Twin Peaks) al eens gezien...?

En wat Johnny Depp betreft: in Nick Of Time vind ik hem ook maar duf... Hij staat echter nog steeds hoog in mijn idolen top 3 ;-)
Toen ik jaren geleden hoorde dat hij een zeerover ging spelen hield ik mijn hart wel even vast (een genre dat nog doder dan dood was), maar we weten allemaal wat hij daarmee heeft gedaan. Sindsdien kan hij echt niet meer stuk bij me ;-)

Ook wel

Ik besef natuurlijk dat een acteur gewoon zijn werk doet, maar ik vind iemand toch wel leuker naarmate ik zijn/haar rol sympathieker vind. Maar ach, dat betekent toch alleen dat ie zijn werk goed heeft gedaan toch?

Hugh Grant daarentegen vind ik dan bijvoorbeeld weer een stuk leuker als klootzak (bijv. in Bridget Jones of About a boy).

Chris

mirreke

mirreke

06-12-2010 om 12:17

Vanessa paradis (sini)

Ik ben ook niet zo weg van de liedjes van de vriendin van johnny depp, alhoewel ik haar laatste cd, met het liedje voor haar zoontje wel enkele lekkere nummers vind hebben.
Maar over Johnny Depp, ik vind het juist uitermate voor hem pleiten dat hij zo helemaal verliefd op haar is. Echt geweldige persoon lijkt me, die Johnny. En ik heb een keer een interview met haar zitten kijken, waarin ze mij helemaal voor zich won. Ze sprak daarin over haar verliefdheid op hem, en ik vond het zeer aandoenlijk.
Ik heb de trailer bekeken van The Tourist, nieuwe film met Johnny Depp en Angelina Jolie. Nou ben ik wel enthousiast over Angelina, maar in de trailer vind ik haar wel een beetje stom, alleen maar een verleidster op een standaard manier, terwijl ik juist een kittig, intelligent, doortastend personage verwachtte. En ik merk dus dat ik het tegen vind vallen als een artiest een rol speelt waarin hij verliefd wordt op de tegenpartij (ook een rol dus) die ik niet plausibel vind. Zwak van degene die Johnny speelt, en ergens ook zwak van Johnny Depp zelf. Ik ben benieuwd naar de film, misschien geeft de trailer een verkeerd beeld.
Ik vind ook Daniel Craig goed, wat voor rol hij ook speelt, en ook degene die in Schindler's List de hoofdrol speelt, Liam Neeson is dat.
Hugh Grant is idd altijd hetzelfde, kan ook zijn dat hij telkens hetzelfde getypecast wordt...
Maar nee dus, een rol bepaalt eigenlijk niets, behalve of ik het goed vind of niet. Ik laat me wel leiden door diepte-interviews, dat geeft vaak toch wel een goed beeld.

Tirza G.

Tirza G.

06-12-2010 om 15:55

Ja!

Damian Lewis, uit Band of Brothers and Life vind ik een duizelingwekkend goed acteur. Daar kan ik van stilvallen (en dat wil wat zeggen).
Jeroen Krabbe, daarentegen, ben ik allergisch voor. Dat vind ik toch wel zo'n dwalm, maakt niet uit welke rol hij speelt, brrrrrrr. Ik ga ik herrie van maken ipv stilvallen :-) Gnuiven, snuiven, mopperen en stampen :-)

Tirza

Fély

Fély

06-12-2010 om 16:14 Topicstarter

Rutger hauer daarentegen

Die kan wel elke rol spelen voor mijn part. Hij is en blijft Floris :-) mijn eerste tv-liefde.

Nog een voorbeeldje: Chris Noth vond ik als Big in SATC niet zo'n sympathiekeling, maar in de serie Law and Order weer wel. Over SATC gesproken, Aidan vond ik wel heel erg leuk toen ik My big fat greek wedding zag werd ik ook helemaal week.

Fiorucci

Fiorucci

06-12-2010 om 16:21

Tirza

Bedoel je Daniel Day Lewis??

Tirza G.

Tirza G.

06-12-2010 om 19:53

Berber

Het is toch zo fijn als mensen snappen wat je bedoelt :-) Daniel Day Lewis zegt me niets en na opgoogelen wil ik dat ook graag zo houden.

Tirza

Polly Shearman

Polly Shearman

06-12-2010 om 19:54

Gerrie van boven jonge

Zoons zijn fan van NEWKIDS, en hoewel ik de types echt gruwelijk vind, vind ik het ook wel grappig
Vooral die Gerrie van Boven, vies snorreke brrr echt goor...
Nou heeft zoon van de sint de dvd gehad en daar staat dus The making of op...
En toen zag ik die knul die die gerrie van Boven speelt....gewoon als zichzelf! amaai! das een lekker ding! ongelooflijk!

krin

krin

06-12-2010 om 20:49

Daniel day lewis

is alleen maar de beste acteur die ik ken. Juist omdat hij in elke film echt zijn personage is, het tegenovergestelde van Hugh Grant, dus. Het soort acteur van wie je je niet meer afvraagt hoe hij in het echt is, omdat de echte DDL er niet is als hij speelt.
Bovendien heeft hij zeker niet in de minste films gespeeld - Gangs of New York, My left foot, The unbearable lightness of being, In the name of the father...
Om op de beginvraag te antwoorden: Nee, de rol bepaalt mijn mening over een acteur als mens niet, geloof ik. Hooguit negatief: als ik een acteur toch al niet mag, kan een rol dat gevoel wel versterken.

Fleur Mas

Fleur Mas

06-12-2010 om 20:53

Ijn echte naam,

ook even gegluurd en ik vind hem als T Haars ook wel errug leuk hoor

Kaaskopje

Kaaskopje

07-12-2010 om 01:09

Jeroen krabbé

Ik voel ook niet bepaald de blinde bewondering voor Jeroen Krabbé die je als rechtgeaarde Nederlander voor hem schijnt te moeten voelen. Hij heeft een mooie carrière achter de rug hoor en waarschijnlijk gaat dat nog wel even door, maar wat een gekwezel elke keer weer. Dan vind ik zijn zoon Martijn beter te behappen. Hoewel ik bij hem af en toe het gevoel heb dat hij sommige vrouwelijke kandidaten van The Voice midden op het podium zou willen zoenen.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-12-2010 om 01:39

Berber

Jeremy Irons zou ik niet willen omschrijven als knappe man, maar toch heeft hij 'het'.:-)

Kaaskopje

Kaaskopje

08-12-2010 om 01:27

Alan rickman

Datzelfde heb ik met Alan Rickman.

Massi Nissa

Massi Nissa

08-12-2010 om 10:51

Kaaskopje en berber

Mag ik me bij jullie aansluiten? Zowel Jeremy Irons als Alan Rickman zijn heerlijke mannen. Ik zag trouwens pas een film uit de jaren zestig met Marcello Mastroianni en boy, dat was ook een gigantisch lekker ding. Maar ik val natuurlijk sowieso al op zuidelijk (of Brits, mmm).
Groetjes
Massi

Kaaskopje

Kaaskopje

09-12-2010 om 00:48

Marcello

Zeker weten dat dat een mooie man was!
Het is trouwens maar goed dat ik de mannen ik kwestie nooit tegenkom. Met mijn 1.80 zou 90 procent volgens mij opeens onder de maat zijn:-) Neem een Al Pacino bijvoorbeeld. Een urkje vergeleken met mij.

Massi Nissa

Massi Nissa

09-12-2010 om 13:04

Precies berber

Dat is 'm. Als ik even niet over Marcello zat te kwijlen, was ik vooral jaloers op Lorens perfecte gezicht. Je zult er toch zo uitzien, zo dramatisch mooi. En zulke films, waarom worden die niet meer gemaakt?
Groetjes
Massi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.