Home » Forum » In krant over nederlanders

In krant over nederlanders

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
kant
In krant over nederlanders

In een Vlaamse krant las ik dat Belgen de Nederlanders nog vaak zien als 'arrogant luidruchtig opdringerig en gierig '

Jujube
Hm

Ze hebben gelijk! (zo, weer een non-discussie in de kiem gesmoord :-))

Tineke
Oh

En nu?

Jakiro
Zo

Die Belgen kennen ons goed.
Jakiro

Tirza G.
Gelukkig

We kunnen gewoon onszelf blijven.

Kom meiden, gaan we lekker rellen.

Tirza

Jade
Goh...

...en ik las in een Nederlandse krant dat Nederlanders de Belgen nog vaak zien als mensen die vooroordelen hebben en niet zo goed weten waar ze het eigenlijk over hebben.

;-)

Bastet
Dus?

......

Maylise
Bekend

Ja, ik wist wel dat Belgen zo over Nederlanders denken. Generalisaties zijn er altijd in overvloed.

Maylise

groene specht
Ik kom er net weer vandaan

Ja, de meeste Belgen vinden Hollanders te direct, en dat krijg je best vaak van hen te horen als je er bent. Zelfs als zuid-nederlandse heb ik vaak op mijn tong leren bijten. Ik moet altijd uitleggen dat ik geen Hollander ben maar een Brabo, en dat er in Nederland maar drie provincies zijn waar de mensen gewend zijn om direct en meestal ongevraagd hun visie te delen.
Mijn Vlaamse vrienden daarentegen zijn daar niet zo in geschoold - letterlijk: zoveel kringgesprekken en groepsgesprekken als kinderen hier op school meekrijgen, zo weinig gebeurt er op dat vlak in Vlaamse scholen.
Ik herken zelf veel Brabant van vroeger in mijn Vlaamse vrienden en de mensen waarmee ik werk. Veel vergoeilijken, wel kritisch denken maar daar niet naar handelen omdat het bestaan ook weer te absurd is als individu nou zo hard van je moeten laten horen. Ze relativeren hun eigen standpunten vaker.
Ja, hoor ik jullie al roepen, behalve als ze massaal Vlaams Blok gaan stemmen. Klopt. Daarover meer een andere keer.

Magraat
En jullie eten zulke rare dingen :-)

Tenminste, mijn vriend, die een halve hollander is, die eet rare dingen. Brintapap en gekleurde hagelslag (paars en geel en roze anijskorrels), en muisjes en anijsblokjes in melk. Maar misschien is dat gewoon omdat hij raar is. :-)

amk
Gekleurde hagel

is geen anijs bij mijn weten, alleen maar mierzoet. je hebt idd ook nog gewone anijshagel.

Aan de vruchtenhagel is niets vreemds dat eten hele volksstammen van groot tot klein. Het is heerlijk relatief gezond beleg met weinig calorien en vet.

Anijsblokjes in melk is ouderwets en wordt iets minder vaak gedronken, voornamelijk door ouderen naar mijn idee.

en brinta is een top sport ontbijt. Er zit echt alles in dat je van een goed ontbijt mag verwachten. Dat wordt ook best vaak gegeten, ik vind het zelf vooral in de winter lekker omdat het zo lekker warm is.

Suzanne
Magraat :-)

Heb ik dan toch Belgisch bloed? Ik heb een hekel aan Brinta en anijsblokjes in de melk.. brr.. ;-)

reina
Magraat :-)

Brinta, bleh! Gekleurde hagelslag at ik alleen als kind en anijsmelk dronk ik 40 jaar geleden voor het laatst, dus niet alle nederlandsers hebben de eetgewoontes van je vriend :-)

Massi Nissa
Hi ha hagelslag

Ik vind gekleurde hagel geweldig, vooral op een beschuitje. Massidochter (2 jaar) houdt ervan om twintig vruchtenhageltjes op een bordje te krijgen en ze er dan met een nat vingertje een voor een af te snoepen. Het is ook, heb ik gemerkt, het ideale broodbeleg voor op schoolkamp. Hoeft niet in de koelkast, kost en weegt haast niks en bijna elk kind lust het.
Anijsmelk is iets uit Afke's Tiental en Brinta, tja. Ik maakte het vorig jaar nog elke morgen voor dochter, maar die blieft het inmiddels ook niet meer.
Magraat, leuk draadje. Doet me denken aan een Australier die als loge bij mijn moeder thuis groenten als witlof en koolraap kreeg voorgeschoteld. Hij dacht dat Nederlanders na de tweede wereldoorlog vergeten waren om het eten van al die malle grondknollen weer af te schaffen.
Groetjes
Massi

Magraat
Aha!

Ik wist het. Hij is dus gewoon in zijn kindereetgewoontes blijven steken. En het is dus helemaal niet waar dat het hele land dat spul naar binnen werkt. :-)
Nu heb ik die gekleurde hageslag ook wel eens aan mijn zoontje aangeboden. Kinderen houden wel van kleurtjes leek me. Maar die vond het maar niks. Vetrouwde het niet geloof ik. Hagelslag hoort bruin te zijn. Daarom heten ze ook muizestrontjes :-)

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.