Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kaaskopje

Kaaskopje

03-11-2009 om 01:42

Inzamelingsacties voor polen e.d.

Naar aanleiding van het draadje over de schoenendoosactie bij ´Ouders en School´ bedacht ik mij dat man en ik ons wel eens afvragen of inzamelingsacties voor Polen echt nog zin hebben. Is de hulp naar Polen inmiddels niet achterhaald? Ik heb (nog) geen oordeel, ik weet er echt niets van:-)

Tinus_p

Tinus_p

03-11-2009 om 08:46

Heu

Bestaat dat dan nog, hulp voor Polen? Heb je een voorbeeld?

Minet

Minet

03-11-2009 om 10:42

Haha

inderdaad Berber, ik denk dat de Polen die jij bedoelt geen zin hadden om op de transporten te wachten :)

Ja hoor

dat bestaat nog, ik ken dus een stel particulieren die elke maand (meerdere keren) afreizen naar polen. Vanmiddag wordt er weer 2 volle dozen kinderspul opgehaald.

http://www.everyoneweb.com/gambiaenpolen/

Overigens

verbaas ik mij persoonlijk er weer over dat het blijkbaar onbekend is hoeveel armoede er in Europa is.

Bastet

Bastet

03-11-2009 om 12:07

Ja hoor

Lijkt me dat polen niet voor hun lol hier komen bollen pellen,accordeon spelen in het winkelcentrum,etc.
Bastet

Nou berber

dat haal ik uit de openingsposting en de reacties daarop, ook uit die van jou.

Oh berber

dan zal het wel een communicatieprobleem zijn want ik vond je vraag een behoorlijke open deur.

Verschillende kanten aan dit probleem

Ik woon nu 5 jaar in Polen. Het is volgens mij best een gecompliceerd probleem. Ik zie hier veel armoede om me heen waar best wat aan gedaan zou kunnen worden. Mensen die op de bloei van hun leven niet werken. Niet omdat ze het niet zouden kunnen, maar omdat ze het niet de moeite vinden lonen. Minimumloon is hier dan ook niet hoog, maar altijd beter dan een Poolse uitkering.

Ook wordt er hier verschrikkelijk veel gedronken. Er is veel meer openlijke dronkenschap dan in Nederland. Dit zijn dan vooral mannen. Natuurlijk zijn de gezinnen van deze mannen er vaak slecht aan toe.

Ik denk dat het socialisme er bij de naoorlogse generatie voor gezorgd heeft dat men afleerde om eigen dromen en ambities te hebben. Gevolg is dat deze leeftijdscategorie nu vaak moeite heeft met het dragen van eigen verantwoordelijkheid.

Ook zie ik dat hier de prioriteiten soms wat anders liggen dan ik zelf zou stellen: eerst worden gelnagels, een sjieke outfit en een breedbeeld t.v. gekocht, maar aan schoolboeken kopen of gezond eten komt men niet toe.

Maar wat je er ook van mag denken, feit is dat het vaak de kinderen treft en de ouderen die afhankelijk zijn van het inkomen van een vader of zoon. Ik denk dat kleding, speelgoed of andere spullen soms welkom zijn, maar daarmee wordt het probleem nog niet echt aangesneden.

Wat voor mij wel als een paal boven water staat is dat de algemene levensstandaard hier in Polen veel slechter is dan in Nederland. Sociale voorzieningen, hulp voor mensen met beperkingen, hulp voor ouderen, het is allemaal nihil. Dat is dus iets waar structureel iets aan gedaan zou moeten worden. Zulke enorme verschillen zouden in europa niet moeten bestaan.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-11-2009 om 01:31

Zofia

Ik hoopte op een reactie als dat van jou.
In Nederland zijn we redelijk zelfvoorzienend wat betreft tweedehands kleren en spullen voor verkoop of om mensen die het nodig hebben ermee te helpen. Wat ik me afvraag is waarom in een land als Polen, waarvan ik begrijp dat er nog veel armoede en misstanden zijn zoveel materiële hulp van buitenaf nodig is. Mijn vragen komen misschien 'blond' over, maar ik ben er nieuwsgierig naar.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-11-2009 om 01:41

Tinus

Er worden nog steeds busjesvol kleren naartoe gebracht.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-11-2009 om 01:44

Manda rijn

Wat mijn kennis betreft weet ik dat er door Europa heen nog veel hulp nodig is. Ik zie er echter ook geen probleem in om te laten merken dat ik niet overal verstand van heb.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.