Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Je bent wat je eet

Ik zag het weer ergens staan: je bent wat je eet.

Hmmm, wie ben ik dan? Het slaat nergens op, denk ik dan. Hoewel? Ik kan rustig op maandagmorgen beginnen met koken, op maandagavond ophouden en dan voor drie dagen Indische rijsttafel klaar hebben. Maar evengoed fiets ik met plezier naar de snackbar voor patat mét. Ik zorg minstens 6 keer per week voor verse groenten, maar niet per definitie biologisch. Ik houd van nieuwe dingen uitproberen, maar niet alles is even succesvol. Dus misschien klopt het toch wel: van goede wil, maar licht chaotisch.
Klopt het bij jou? "Ik ben wat ik eet?"

Mijn partner wel

De slogan `je bent wat je eet` gaat op voor Hamburgers en Chinezen.

Voor mijn partner dus :-) (nee, niet uit Hamburg)

Groeten,

Temet

Snuggle's

Snuggle's

12-12-2012 om 23:33

Net zoiets als horoscopen

Het is net als bij horoscopen, als je wilt kun je er wel iets bij verzinnen wat bij jou klopt.
Ik kook bijvoorbeeld nooit als de kinderen niet bij mij zijn ( heel heel zelden Mexicaans omdat ik dat zo lekker vind en de kinderen niet). Dus daar kan ik uit opmaken dat ik zorgzaam ben en beter voor anderen zorg dan voor mezelf. Daarnaast zorg ik dat ik veel gezonde dingen eet, krijg graag alle vitamines binnen, maar eet zonder problemen daar wel slechte dingen bij. Ehm...in het leven doe ik veel goede dingen, maar ook zonder gewetenswroeging slechte dingen :-) ? Zoiets haha

krin

krin

13-12-2012 om 09:31

O, vast

Dan ben ik zwaar en spekkig en weinig verfijnd en hartverwarmend en intens bevredigend op koude dagen. Als een stoofpot met donker brood erbij.

Silone

Silone

13-12-2012 om 11:02 Topicstarter

Haha krin

Ja, als je het per dag gaat bekijken, dan ben ik wel een zeer ontaarde moeder:
kant en klare lasagne gaat in de voorgeprogrammeerde oven en zoon maakt de salade...

krin

krin

13-12-2012 om 11:56

Nee joh

Als je jouw culinaire stijl over de lange termijn beschouwt, ben je verrassend veelzijdig, toegewijd, geïnspireerd maar toch met beide benen op de grond, georganiseerd maar ook in staat tot delegeren.
Herkent u zich daarin? ;-)

Bal gehakt...

Vandaag ben ik dan een bal gehakt :-) Je bent wat je eet - was dat niet de macrobiotische slogan? Ik herinner me hem uit de Jan, Jans en de kinderen, van het macrobiotische tijdperk van Jans ("getver Mam, dit ruikt naar gymschoenen..."). Persoonlijk heb ik weinig met de uitdrukking. Ik kan er niet zoveel mee.

hmmm, vandaag ben ik een zacht gekookt eitje. Nou, voel er weinig bij hoor...
En als ik het wat breder neem: ik eet vooral gezond en dat ben ik ook. Oudste zoon eet heel graag vet, en dat is 'ie dus juist helemaal niet. Zoon 2 eet alles en die weet ook alles en de jongste houdt van zoet, maar helaas...
Conclusie: ik geloof niet dat ik er iets mee kan.

Rode Vulpeninkt

Rode Vulpeninkt

13-12-2012 om 15:34

Ooit een bordje gezien met:

"Avoid nuts and fruitcakes. You are what you eat."

Oei

Ik kan me er monenteel wel in vinden; ben in een snaaifase, veel stress en chaos aan het verzachten met snaai.. En voel me dus ook vadsig en vettig.. Tijd om weer es te gaan opletten en Echt Te Gaan Sporten :)

Type zevengangendiner

Gezegend met een ex-kok als partner laat ik mij regelmatig culinair verwennen. Zelf zijn mijn kookkunsten matig.
Doorredenerend naar een bijpassend karakter kom ik er niet fraai van af vrees ik. Ik ben dus een soort vamp of heks die erin geslaagd is een mannetje aan de haak te slaan die haar lekkere hapjes voert. Zoiets?
[email protected]

Nee en ja

Ik weet niet of ik 'ben' wat ik eet, maar ik weet wel dat ik me voel zoals ik eet.

Op rommeldagen waar ik maar wat raak eet en minder gezonde dingen tot me neem (verjaardagen ofzo) voel ik me aan het eind van de dag een beetje viezig en ontevreden met mezelf. Dus ja, het doet er voor mij wel toe wat ik eet.

Chris

Vegetarier

Ik ben vegetariër want ik eet vegetarisch. Nee ik bèn niet vegetarisch! ;)

Margriet*

Margriet*

14-12-2012 om 23:58

Letterlijk genomen

Klopt het.
Ik zie te dikke mensen om mij heen ook teveel en te ongezond eten. Maagverkleining laten doen en dan nog nog steeds kiezen voor te vet voedsel of teveel eten. En vooral daarbij veel te weinig bewegen.
Maar goed zal nu wel veel te dikke mensen over mij heendringen....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.