Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Redactie Ouders Online

Redactie Ouders Online

26-02-2018 om 11:26

Jong schrijftalent gezocht (beloning € 7500,-)

We ontvingen het volgende persbericht. Hoort zegt het voort! (Voor jullie kinderen, of voor jullie zelf.) - Redactie Ouders Online

PERSBERICHT

Gezocht: getalenteerde essayisten

Dit jaar zal op 18 november, de verjaardag van Joost Zwagerman (1963-2015) voor het eerst de Joost Zwagerman Essayprijs worden uitgereikt. Deze prijs is een initiatief van de Van Bijlevelt-stichting en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, uitgevoerd in samenwerking met de erven van Joost Zwagerman. De uitreiking vindt plaats in Alkmaar, waar die dag ook de Joost Zwagerman Lezing zal worden uitgesproken.

De prijs van € 7500 is bedoeld voor ‘aanstormend talent’: schrijvers die nog niet in boekvorm hebben gepubliceerd en geen vaste positie hebben in de media.

Het onderwerp van het essay is geheel vrij, de aanpak ook. Wetenschappelijke artikelen, onderzoeksverslagen en scripties worden niet als essays beschouwd, verhalend proza evenmin. Het maximum aantal woorden is 3000. Het essay moet onder eigen naam geschreven zijn.

De inzendingstermijn sluit op 30 juni 2018. De jury – Barber van de Pol, Maria Vlaar, Joost de Vries en Aleid Truijens (voorzitter) - kiest één winnaar en zal zich inspannen om het essay geplaatst te krijgen in een toonaangevend medium.

Inzendingen kunnen gemaild naar het secretariaat van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, [email protected], ter attentie van Barber van de Pol.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.