Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Brianna F

Brianna F

10-04-2012 om 18:34

Kamer amsterdam

Zoals het er nu voorstaat gaat dochter haar laatste jaar WO in Amsterdam doen en moet er een kamer komen. Ze staat over en nergens ingeschreven en mocht het lukken (zal wel moeten, 3 uur enkelen reis is iets te ver) op hoeveel euro moeten we dan rekenen ongeveer? Ik heb geen idee namelijk, dit is de eerste keer dat iemand op kamers gaat, ze hebben allemaal tot nu toe heen en weer gereisd.

Vanaf 162€

Zie http://www.ymere.nl/ymere/index.asp?id=2246&actie=det&type=o&bezit-id=8480&huur=1&koop=1&bouwtype=0&plaats=0&kamers=0&objecttype=6&woonoppervlak=0&prijs=0&balkon=0&tuin=0&serre=0&p=2
Heesterveld is een sloopproject. Dat klinkt vreselijker dan het is, want vanwege de crisis is de sloop uitgesteld. De oorspronkelijke bewoners zijn er wel uit, dus worden de woningen nu tijdelijk verhuurd. Voor gewone huurprijzen een hele woning. Of een piepkleintje voor een koopje.
Laat je dochter zich inschrijven bij Ymere.
Er zijn grote woningen in Heesterveld die bewoond worden door studenten die dan weer kamers verhuren. Daar wordt dan toch wel weer veel voor gerekend (400€). Ik denk niet dat da mag trouwens.
Maar via Ymere of de Key of enig andere woningbouw zijn dit soort woningen ook te vinden. Er zijn veel flats die inmiddels een tweede leven hebben als huisvesting voor tijdelijke bewoning voor studenten.
Groet,
Miriam Lavell

En aan de andere kant van de stad

In Nieuw West hetzelfde verhaal. Hier vlakbij aan de - oeps, hoe heet die straat nou ook weer - Nierkerkestraat is zo'n blok oude strokenflats nu bij studenten in gebruik, omdat de sloop ivm de crisis is uitgesteld (er staat namelijk al gruwelijk veel te koop hier). In het gebouw waarin vroeger de Acta zat komen ook studentenkamers. Geen gekke plek, net ff wat dichter bij de ring en vlakbij de halte van lijn 2 die zo via het Leidseplein naar CS rijdt.

Groeten,

Temet

Adama

Adama

10-04-2012 om 23:33

Heesterveld is voor "creatieve ondernemers"

Toch maar even goed lezen, Heesterveld is een project voor creatieve ondernemers, er is selectie:

"Wat we zoeken Voor de invulling van de resterende ruimtes zoeken we creatieve ondernemers - bij voorkeur met een publiekgerichte of levendige plintfunctie (open en zichtbare begane grond activiteit) - die uitsluitend op zoek zijn naar een bedrijfsruimte. Ondernemers die het zien zitten om zich te bewegen in een creatieve setting en die graag samenwerkingen opzoeken. Ondernemers met vernieuwende ideeen die graag meedenken met het project. Het gaat daarbij om ondernemers die qua bedrijfactiviteit aansluiten bij de culturele en creatieve visie of in het verlengde daarvan liggen
Wil jij ook een ruimte huren in Heesterveld?

Heesterveld 1 t/m 87 biedt woonwerk- en bedrijfsruimte aan (startende) creatieve ondernemers en kunstenaars uit binnen- en buitenland. Ben je geïnteresseerd in een werkruimte of werk/woonruimte, mail dan naar: [email protected]

Voorwaarden

Als huurder van Heesterveld ben je onderdeel van de H-society – het collectief van culturele ondernemers en ondernemende creatieven van Heesterveld. De H-society draagt zorg voor de programmering zodat er altijd wat te beleven valt – zowel op de plek zelf als op deze website.

Ondernemen staat voorop. Heesterveld 1 t/m 87 biedt de unieke mogelijkheid van werken én wonen op dezelfde plek. Alle units van Heesterveld zijn onderdeel van de beleving van Heesterveld. Werken én wonen in Heesterveld betekent dat jouw werkplaats/woning onderdeel uitmaakt van programmering op Heesterveld. En het betekent dat je woont in een cultureel gebied waar zowel overdag als ‘s avonds activiteiten plaatsvinden.

Deelname is een must. Als huurder van Heesterveld 1 t/m 87 ben je automatisch lid van de H-society en neem je plaats in een van de werkgroepen om met elkaar activiteiten te programmeren, te organiseren en te promoten. Zo zijn er bijvoorbeeld werkgroepen voor selectie, sponsoring, communicatie, programmering en openbare ruimte.

Selectiecommissie

Jouw aanmelding wordt beoordeeld door de selectiecommissie op de toegevoegde waarde voor Heesterveld en de H-society en er wordt gekeken waar eventuele plaatsingsmogelijkheid is. Bij een positieve beoordeling nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Op basis daarvan brengt de selectiecommissie advies uit aan de verhuurder: woningcorporatie Ymere. Bij een positief advies neemt Ymere contact met je op en neemt de huurvoorwaarden met je door. Het werk/woon- danwel werkcontract ga je aan met Ymere."

Adama

Adama

10-04-2012 om 23:36

Studentenhuisvesting

Studentenhuisvesting is nog steeds een probleem in A'dam, al is het misschien iets minder erg dan vroeger. Ik ken verschillende ouders buiten Amsterdam die uiteindelijk een appartement/woning gekocht hebben voor hun kind samen met huur betalende medestudenten. Als je het je kunt veroorloven is dat geen slechte oplossing. Allemaal ouders trouwens met verstand van zaken, werkzaam in de bouwwereld e.d., en met genoeg geld...

Heesterveld voor studenten

Dat creatieve dinges is maar een stukje van Heesterveld. De rest (veel groter deel) niet.
Ik noemde Heesterveld omdat mijn zoon en zijn vriendin daar wonen (geneeskunde). Het is bovendien maar een voorbeeld van dit soort wonen, waar veel meer van is.
Informatie voor het grote publiek hierover is maar beperkt. Je hoort meer als je 'insider' bent en dat word je door je in te schrijven.
Groet,
Miriam Lavell

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.