Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Bente

Bente

18-09-2018 om 03:31

Kapselhulp

Wie van jullie weet een goede site waar ik inspiratie kan opdoen voor een nieuw kapsel? Of weet of is een betrouwbare kapster in Amsterdam (nieuw)west die mij een kleine metamorfose kan geven?

Ik heb al jaren een redelijk lange boblijn, heb steil, donkerblond haar, redelijk dik (al wordt het al wat dunner nu ik 51 ben) .
Het is nu ongeveer tot op mijn schouders, dus de boblijn is eruit, dus lang genoeg om heel anders geknipt te worden. Heb al twee keer een nieuwe kapper geprobeerd, maar ben nooit tevreden.

Het kan ook zijn dat ik slecht haar heb. Ik zou het graag kort willen, maar ben bang om een “vrouw met een kort, pittig kapsel” te worden. Ik maak me niet heel erg op en lijk dan snel wat mannelijk.

Jean

Jean

18-09-2018 om 07:07

Kort of kort

Ik zou zeker uitkijken dat je dat niet wordt Ik begrijp wat je bedoelt, er is een hele fb site aan besteed(belachelijk dat dat mag) Je zegt het zelf al, je komt wat mannelijk over bij heel kort. Niet zo kort doen dus. Kies voor kort met misschien toch lange lagen bovenop of kies voor een lengte die nog net achter je oor kan. Een iets vrouwelijkere versie van kort. Persoonlijk vind ik heel kort alleen mooi als je jezelf wel wat meer opmaakt en ook al een vrouwelijke kijk hebt. Pinterest geeft veel ideeën

Amsterdammer

Amsterdammer

18-09-2018 om 08:11

Hoe ik de mijne vond.

Ik was op zoek naar een nieuwe kapper (de mijne zat in de zevenstraatjes en hield er opeens mee op en die was juist zo goed als je iets nieuws wilde) en heb de huidige gevonden via recenties op google.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

18-09-2018 om 08:41

Kort met lange lok

Ik heb het een tijdje kort gehad, dus boven mijn oren geknipt, maar met aan een kant een langere lok. Helemaal kort ben ik net een jongetje, maar met zo’n lok vond ik heel leuk. Voor de rest loop ik ook al 30 jaar met een bob in wisselende lengtes. De laatste jaren wat korter, omdat het anders snel sliert.
Misschien ben je er wel toe veroordeeld. Als een ander kapsel beter had gestaan had je daar al veel eerder voor gekozen.

Pinterest

Zoek eens op pinterest op 50+, hair style, bob. Dan krijg je vele variaties te zien die ook n beetje bij je leeftijd passen. Bespreek die foto’s met n kapper voor je een afspraak maakt en kijk wat hij/zij ervan vind. Kappers weten maar al te goed welke dingen niet gaan werken of je niet staan.

Kaaskopje

Kaaskopje

18-09-2018 om 09:12

Ik weet er wel een

voor als je echt wat anders wilt .

https://www.facebook.com/patrick.knipt

Hij heeft mij ook een flinke tijd geknipt. Hij zit voor zover ik weet een paar dagen per week in Amsterdam, maar ik weet niet meer in welke kapperszaak. Dat kun je bij hem navragen.

vrouw met kort pittig kapsel

vrouw met kort pittig kapsel

18-09-2018 om 11:08

nou

bedankt

Jean

Jean

18-09-2018 om 11:31

Ha je kon er op wachten; vrouw met kort

Er staat nergens dat kort belachelijk staat, NB: ik heb ze zelf ook kort. Maar voor een vrouw die een mannelijke look krijgt door een kort/kort model zou ik zeggen: niet doen. Er zijn genoeg korte(re) kapsels die ook vrouwelijk zijn. Of je moet Sinead o' Connor zijn in de 80er jaren, dan zou ik adviseren; hup alles eraf!

Bente

Bente

18-09-2018 om 16:14

Bedankt

Phryne, daar zeg je wat met je opmerking over dat dit het kapsel is dat het beste bij me past!
Ik zou het heerlijk vinden om een opgeschoren kapsel te hebben a la Sinead O’Conner, maar dan moet ik waarschijnlijk mijn naam in Ben veranderen 😜

Kaaskopje, bedankt voor de tip, ik heb zijn facebookpagina bekeken. Ziet er goed uit. Ik neem contact met hem op.
En Amsterdammer, met googelen kwam ik zelf niet veel verder.

Pinterest moet ik bekijken, maar eerst een account aanmaken geloof ik. Was zelf nog niet op dat idee gekomen.

Kappersschaar

Kappersschaar

18-09-2018 om 16:42

Oh echt?

Oh echt, ik vond het vreselijke metamorfoses. ( heb de eerste 5 bekeken)

Ik denk ook dat wat je het meest draagt idd wel is wat bij je past, of het nu kort of lang of in het midden is.
Zelf ben ik meer van het lange(re) haar maar dat is voornamelijk omdat het mijzelf beter staat en omdat ik kort haar snel mannelijk vind worden in het algemeen, zeker na de 40/45 jaar. Maar dat is mijn mening, net zoals ik van tomaten houdt en een ander niet.

Een vriendin van mij draagt het erg kort en het wordt steeds korter. Het maakt haar gezicht wat straf en streng/hard. Het is nu zo kort dat ze het bijna zelf kan doen met een tondeuse. Ik vind dat toch wel jammer. Met een pietsje make up, een warmere haarkleur, iets langere lokken weet ze niet half hoe stralend ze er uit kan zien.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

18-09-2018 om 17:34

Patrick Donders

Ik heb ook even gekeken. De dames waren allemaal 50+ en er kwamen een boel boblijntjes uit, en korte pittige kapsels. Niet heel bijzonder.

Sem in Badhoevedorp

Ik mag natuurlijk geen reclame maken maar ik zocht ook een kapper in nieuw West, die ook niet zo duur was en probeerde dit adres.

Ik had eerst op tv gelet op kapsels en welke wat bij mijn gezicht zou passen. Ik wist wel dat ik van het lange haar af wilde, maar twijfelde tussen kapsel Oprah Winfrey ( net over de schouder) en Brooke Forrester ( net voorbij de kaak). Na overleg werd het er tussen in. Het was fijn dat de kapster goed had ingeschat dat een lengte tot op de schouder goed bij de slag in mijn haar paste.
En lange lokken kan ik met een klemmetje vast zetten, wanneer nodig.
Dit model omlijst mijn gezicht en ik ben er erg blij mee. Ik had eerder deze keus moeten maken...

Kaaskopje

Kaaskopje

18-09-2018 om 22:13

Patrick

Ik kan hier geen foto's delen, maar mijn dochters vonden een knipbeurt van Patrick ooit over het randje. Als je hem de vrije hand laat, moet je lef hebben 😊. Zoveel lef heb ik niet, dus ik had het een week moeilijk. Ik keek hoe anderen keken, soms best positief.
Maar alles is bespreekbaar, dus van extreem tot gewoon.

Bente

Bente

18-09-2018 om 22:16

Slag in het haar

Van slag in mijn haar kan ik alleen maar dromen, helaas.

De mensen op de site bij P. Donders keken allemaal wel heel erg blij, er zaten inderdaad wat lelijke kapsels tussen, maar de dames waren ook niet allemaal fotomodellen.

Het kapsel van Ellie Lust vind ik haar geweldig staan en het zou me heel gemakkelijk lijken, maar dan ben ik echt een man, dus dat doe ik niet.

Kaaskopje

Kaaskopje

18-09-2018 om 22:53

Ellie Lust

Ja, zij heeft een mooie "kop" voor zo'n kapsel.

Korte kapsels 40

De link verwijst naar korte kapsels 40; ook voor mensen zonder slag. Zo te zien normale modellen die niet stijf staan van de lak of gel.
( ik kan alleen zelf geen Facebook openen.)

Verder kan een bezoek aan de schoonheidsspecialist een optie zijn om mbv mooie make-up er niet uit te hoeven zien als een man. Misschien besluit je na een bezoek zelfs je huidige kapsel aan te houden!

http://jaax.eu/pittige-kapsels-dames/

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.