Home » Forum » Kerstvraag vanaf welke leeftijd at je kind de chocolaatjes van de

Kerstvraag: vanaf welke leeftijd at je kind de chocolaatjes van de adventskalender netjes op?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
+ Slimme Brunette +
Kerstvraag: vanaf welke leeftijd at je kind de chocolaatjes van de adventskalender netjes op?

Voor als ik me niet duidelijk heb uitgedrukt: ik bedoel de leeftijd waarop je kind de zelfbeheersing had om elke dag het juiste luikje te openen en niet gewoon maar de halve kalender leeg te eten. Mijn dochter deed dat vorig jaar, toen ze zes en een half was, heel keurig. Het jaar daarvoor ging het nog niet helemaal goed en het jaar dáarvoor kon ze de verleiding nog helemaal niet aan.

Guinevere
Hier

Onze 3,5-jarige heeft alles achter elkaar opgegeten. Hij is nu gematigd bezig met het leegeten van mijn eigen adventkalender.
Onze 8-jarige heeft besloten zijn adventskalender te bewaren tot het kerst is en hem dan in één keer leeg te eten. Is dat genoeg zelfbeheersing voor jou? :-)

Limi
Net 4

Vorig jaar hadden we er geen. Nu is hij het 4 en we hebben hem verteld dat hij er iedere dag eentje mag, en dat als het 6 december is, hij nummer 6 mag enz.
Hij onthoudt zelf bij welk nummer hij is en vraagt netjes iedere dag of hij de volgende mag.

Merel78
3.5

Een 3.5 jarige hier, die het geweldig vindt dat ze elke dag een vakje open mag maken :). Ik leg hem wel weg, (wel in het zicht overigens), maar ze vraagt tot nu toe nog netjes of en welk vakje ze open mag maken (het nummer dan, ze zoekt dan zelf wel waar hij is). dat gaat goed en zonder mopperen, zelfs ondanks dat ze de eerste dagen er twee mocht (want we moesten een paar dagen inhalen, ze kreeg hem voor sinterklaas)

Merel

Tijgeroog
3

Bij ons is het elk jaar goed gegaan, nu is de jongste 3, maar vorig jaar had ze aftelkalender naar Sinterklaas. Ik zet de kalender elke dag weer hoog weg, maar ze snapt heel goed dat ze er elke dag een open mag maken, en niet meer. Er wordt dus ook niet gezeurd om meer open te mogen maken. Hooguit dat ze 'm 's ochtends al open wil maken, terwijl we 'm pas open maken als d'r broer 's middags uit school gekomen is. (ik denk dat het heel moeilijk is als haar broer er later wel een open mag maken en zij niet)
Ik kan me voorstellen dat het wel heel lastig is om je in te houden als ie onder handbereik staat...

Polly Shearman
4 jaar

en hij heeft voor het eerst een kerstkalender, van playmobiel, dus elke dag een stuk speelgoed.
Ondanks dat hij in het dagelijks leven nauwelijks geduld kan opbrengen voor allerlei dingen. Lukt het met die kalender wel! wel met moeite maar het lukt!

Tijgeroog
Polly

Oh, jij durft wel toe te geven dat je kinderen zo'n veel te decadente playmobil-kalender hebben. :-) Toch een stuk gezonder dan die chocolade elke dag.

Hermiena
Decadente

Hier een playmobil-kalender met z'n tweeën (oma woont gelukkig in de buurt van duitsland en daar zijn ze 10 euro) en ook zo'n chocolaatjes-geval per kind. Dit krijgen ze elk jaar en eigenlijk gaat het al sinds mijn zoon 3 jaar is prima.

Guinevere
Lego

Ik heb wel een decadente lego-kalender overwogen dit jaar. Maar ik vond het toch nogal aan de prijs, vanwege de overdreven dure Sint-kado's van dit jaar, en het feit dat het vooral kleinere lego-prullen (poppetjes etc) zijn die erin zitten en geen "degelijke" legoblokken.

Tijgeroog
Guinevere

Hier kwam het uit het sint-budget. Ze hebben ze in (nouja, in de buurt van) de schoenen gevonden. Beetje groot voor een schoen, maar als we op de zak moesten wachten was 1 december al voorbij.
Playmobil hadden we nog niet, en ik vond dat er toch een leuke hoeveelheid playmobil uit kwam: 2 poppetjes, 2 paarden, een draak en een leuke hoeveelheid kleine en grotere accessoires.

Bennikki
Playmobil

Hier ook 2 playmobil-adventkalenders in de schoen op 1 december. Is nu al 3 jaar HET kado. Kinderen (nu 10 en 6, de eerste keer waren ze 8 en 4) staan elke dag blij op want: kadootje. Heel fijn voor niet-ochtendkinderen. En voor niet-ochtend mama. Dit jaar hebben we de kerstmanwinkel en het ridderkasteel. Ik vind het 16 euro pp welbesteed. Heb ook chocolakalenders gehad eerder, het was gewoon duidelijk dat dat 1 keer per dag mocht ook al waren ze nog heel klein. Dus zeg maar vanaf een jaar of 2.
Bennikki

amk
Hier ook playmobil

erg handig om de collectie een beetje speelbaar te maken. En idd vanuit het sint budget.

rodebeuk
Geen keus

Dit soort tradities wordt er bij ons gewoon met de zweep in geslagen. Ik zou niet eens op het idee komen om dat aan kinderen over te laten. Ja, een keer, had oudste te laat (10 december ofzo) een Lego-adventkalender gekregen. Die mocht ie dan wel slopen van mij, we hadden toch al een gewone.

Dit jaar expres een keer geen Playmo of Lego maar gewoon alleen plaatjes. Zooooo leerzaam! Eerst heeft jongste een enorme kleuterdriftbui gekregen omdat er geen kadootjes of zelfs maar chocola in zat. Daarna nemen ze toch weer elke ochtend de moeite om elkaar de hersens in te slaan voor het openen der deurtjes. Ze hebben al een verdeling in even en oneven maar dat weerhoudt ze niet ervan om zich met elkaars deurtjes te bemoeien. Het laatste deurtje is natuurlijk ook veel en veel groter, dus dan moeten ze 23 en 24 allebei samen openen om goed uit te komen... onoverkomelijk!!

Polly Shearman
Tja

jongste kreeg de kerstkalender van oma voor sinterklaas.
Oudste 2 hebben nooit zoiets gehad.
Maar we zijn grote fan van kerst met linus en in de eerste aflevering gaat het over de kerstkalender, dus jongste was helemaal blij dat hij er ook een had!!
hij heeft een drakenplaymobiel doos, met ridders en vandaag een DRAAK! brrrr!

groet, polly

ps kerst met linus?? heb ik de aflevering van radio swingen gemist?

Nikus
Euh

Niet.

Die leeftijd heeft hij nog steeds niet bereikt ;-)

Genista
Geen idee

Ik vind het een stomme uitvinding, dus hier komt hij er niet in ;-)

Petal
Genista

Ha ik ben ook al zo'n zeur. Ik vind december al spannend en zoet genoeg zonder zo'n kreng met elke dag een chocolaatje. Wel kreeg zoon een adventkalender kaart in de post en daar opent hij elke dag een deurtje van. Ook hebben we een kaars die we elke dag een stukje branden.

Genista
Petal

Ik ben nog erger. Ik zie het nut van dat aftellen niet eens :-)

Guinevere
Genista

Ik eigenlijk ook niet, daarom vind ik het ook niet erg als mijn peuter die kalender achter elkaar leegvreet. :-)

Petal
Genista

Hmm ik vind dat aftellen wel leuk, maar dat komt ook omdat kerst hier in Engeland hetzelfde als Sinterklaas is (en daar leef je ook naar toe met zoveel keer de schoen zetten) EN zoon is jarig op kerstdag dus een handige aftelkalender naar de verjaardag.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.