Home » Forum » Keukenhof

Keukenhof

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

25 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tirza G.
Keukenhof

Nou. Heb ik toch eens even wat. Ik heb een licht dementerende schoonmoeder van 90, die elke dag koffie komt drinken. Ze woont in een verzorgingshuis. Mét dat huis (althans, de bewoners) gaan ze volgende maand met de bus een daggie naar de Keukenhof. Schoonmama helemaal heppie-de-peppie en nu komt ze elke dag met een foldertje van de Keukenhof om dat aan ons voor te lezen. Over voorpret gesproken. De entree van de Keukenhof bedraagt 15 euro. Tjongejongejonge, dát is toch wel een hoop geld - aldus schoonmama. Tja, dat vind ik ook, voor een paar bollen. Je zult er maar met een gezin naar toe gaan (een gezin=4 kinderen volgens schoonmama). Ben je toch mooi zes keer 15 euro kwijt. Wat Een Geld.
Ach, roep ik dan vervolgens opgewekt: er is geen hónd die met z'n gezin naar de Keukenhof gaat want daar is natuurlijk helemaal geen hout aan. De Keukenhof is voor bejaarden en voor toeristen. Niet voor gezinnen. En nou is schoonmama boos :-) Want: het is Heus Niet alleen voor bejaarden. De Keukenhof is leuk en geweldig en ui-ter-ma-te geschikt voor gezinnen met kinderen, wat denk ik wel. Kortom: wij plagen elkaar over en weer. Nog nooit een schoolreisje naar de Keukenhof zien gaan, wél bussen met bejaarden. Enzovoort.
Wat denken jullie? Wat zou de gemiddelde leeftijd van de Keukenhofbezoeker zijn?

Tirza

Guinevere
Eh...56?

Een gokje: 56. Maar dit cijfer is geflatteerd door ladingen toeristen uit het verre oosten, die ietsje jonger zijn en bij een bezoek aan NL beslist allemaal even langs de Keukenhof moeten worden vervoerd.
Ben benieuwd welke prijs degene met het goede antwoord gaat winnen?

Puck
Geen idee

Maar ik zou bijna een andere nick overwegen: wij zijn namelijk 2 jaar geleden met ons gezin met kinderen van toen 10 en 7 jaar geweest. En ze vonden het nog leuk ook. "Een paar bollen" is een redelijk onderstatement, het is behoorlijk groot en best mooi. Maar nu moet ik er wel bij zeggen dat wij ook jaarlijks de bollenroute in onze eigen streek rijden en dat ik hier momenteel dagelijks langs de bollenvelden rijd.

Fianna
Prijs

'Ben benieuwd welke prijs degene met het goede antwoord gaat winnen?'

tja, inkoppertje hè. Een dagje keukenhof. Voor het heeele gezin...

Hier gezin met 4 kinderen, en nee, het zou niet mijn eerste keus zijn (idd wat een geld, 15 euro). Hoewel ik denk dat mijn kinderen het best grappig zouden vinden. Ik ook, totdat ik er schoon genoeg van heb mijn kinderen ervan te weerhouden die bloemetjes te plukken...

Emmawee
Hiha!

Het is gewoon een speeltuin!!! Gaaf Pelle, bedankt. Ga ik er toch eens een keer naar toe. (Nooit geweest, woonde er vlakbij! Familie woont om de hoek)
Groeten, Maw.

Guinevere
Die vrijkaartjes

Die vrijkaartjes zijn zeker voor de winnaar van deze prijsvraag, Pelle? Waarom staat deze draad eigenlijk niet bij "Spelletjes"?
Ach, ik ben ook blij met een bloembollenpakket. Of een zak uien.

Vic
Toeristen

De laatste keer dat ik er was (2 jaar geleden?) waren wij volgens mij de enige niet-toeristen in de Keukenhof. Ik vind dat wel iets aparts hebben, het is net of je op vakantie bent in een Aziatisch land ;-) Ook veel Nieuw-Zeelanders. En daar ga je dan zomaar op de fiets heen (mijn enige fietskilometers van het jaar hahaha). Dit jaar wil ik eigenlijk wel weer gaan. Als ik gratis kaartjes kon krijgen zou ik de kinderen wel meenemen, maar ze vinden het niet leuk genoeg om ervoor te betalen.
Oh, de quizvraag was gemiddelde leeftijd? Ik denk een jaar of 48.

tonny
Biecht ;)

Een jaar of vijf geleden ben ik er met een schoonzus geweest. Dat deden we om de gemiddelde leeftijd omlaag te brengen ;)

Groot gelijk Tirza: er lopen voornamelijk toeristen en senioren. Heus geen gezinnen. Niet gezien tenminste. Nou ja, misschien toeristengezinnen, maar dat herinner k me niet.

tonny
Oh ja

het was buiten de schoolvakanties. Dus logisch dat er dan geen gezinnen zijn. Maar ik kan me geen schoolreisje naar de Keukenhof voorstellen.

fladder
Leukleukleuk!

Noem me een ouwe muts, maar als het niet zo ontieglijk duur zou zijn zou ik écht met mijn jongens (i.i.g. met jongste) naar de Keukenhof gaan! Al die kleuren en geuren... We kunnen daar echt enorm van genieten!

Ik ben er zelfs al eens geweest toen ik een jaar of 25 was. Nooit spijt van gehad!

fladder
Puck (tikkie ot)

Bloeien de tulpen daar al...? *KWIJL!!!* Ik ken de velden wel, het is elk jaar weer een feestje, maar dit jaar ben ik er nog niet langs geweest!

Kaaskopje
Ben er nog nooit geweest

Waarschijnlijk toch omdat ik ieder jaar bollen kan zien. Sowieso onderweg naar mijn werk, maar met wat moeite zie ik dus in onze eigen omgeving voldoende moois en dat is gratis.

ishtar
Ach ja

ben blijkbaar ook een ouwe trien;-)
Ik ben er een paar jaar geleden gezellig met mijn moeder geweest. Vond het erg leuk.

Puck
Fladder (ook tikke ot)

Kijk de uitzending van gisteren van de regionale omroep er maar op na. Was een item over, zijn er zondag nog langs gereden toen ze nog net onder het plastic zaten.

Genista
Fladdertulpen

In onze tuin bloeien de tulpen ook al... En de gemiddelde leeftijd van keukenhofbezoekers was, toen wij er waren, in elk geval duidelijk lager dan 50 :-)

fladder
Puck/genista

Ik ga dat eens opzoeken! Ik herinnerde me vanmorgen dat er dicht bij mij ook tulpenvelden zijn, ik kom er morgen weer langs...!

Genista, ik was er jaren geleden, en toen vond ik het ook al meevallen met het bejaardengehalte ;-) Maar al was dat toch zo, dan nog laat ik me er niet door weerhouden (als ik die jackpot nou eerst maar eens win...!).

Maxime.M
Ieuww

Nee zeg, dat lijkt me echt niet leuk om heen te gaan, alleen maar bloemen,bloemen,bloemen. Yak, die zie ik wel in de tuinen bij mij in de buurt en bij de bloemenstal :-)
Ik ben er geloof ik ooit geweest toen ik 1 jaar was, ik heb een foto van mezelf in de wandelwagen, en dat is de laatste keer geweest.

Mariel81
Google is je vriend
muizemeis
Juist leuk

Om erheen te gaan, ben er ooit heeeeeeeeeeeel lang geleden geweest, was een excursie van school en ik vond het heel erg mooi.
Muizemeis

Rafelkap
Nooit meer!

Ik ben er twee jaar geleden geweest, als uitje van schoonouders, gezellig met de familie (not).
Wel leuke foto's van ons heel chagrijnig kijken tussen de mooie bloemen :-)

Mariel81
Izar

Ja als het een ander getal was geweest had ik het niet neergezet, maar ik vond hem te mooi.

Mariel

Ilva
Leuk

Wij zijn twee jaar teruggeweest. De kinderen waren toen 4, 6 en 8 en ze vonden het geweldig. We zijn toen wel heel vroeg gegaan. (Geloof dat we om 8.15 voor de ingang stonden) Het was toen nog heerlijk rustig en we hebben genoten. Om een uur of twee zijn we weer naar huis gegaan. Toen was het wel heel erg druk. Maar het was zeker erg leuk. Kinderen willen nog steeds terug. En misschien gaan we volgend jaar wel weer.

Engeltje
Schoonmoeder heeft gelijk hoor!

Ik ben er twee jaar terug geweest met de mijn ouders en mijn broer, zus en ikzelf alledrie met onze kinderen (toen 9, 6, 4, 3 en 1) en die vonden het allemaal geweldig! Het was ook een stralende dag, dat helpt natuurlijk. En nog eens met schoonzus met aanhang, die wonen er om de hoek. Echt een leuk dagje uit voor natuurliefhebbers. En nog even wat rechtzetten: de prijs is 13,50 voor volwassenen en 6,50 voor kinderen tot 14 jaar, dus toch net geen 15 euro pp. Parkeren is (uiteraard) wel prijzig ook, 6 euro.
Maar wij vonden dat dus zeker de moeite waard!

Engeltje, die ook wel denkt dat het antwoord 42 zal zijn

fladder
Engeltje

Ik heb er hier eentje van 12, dus dat scheelt weer!

joer
Wij gaan dit weekend!

Mijn man en ik! Beide tussen de 40 en 45. Dus wij houden het gemiddelde van 42 jaar mooi op peil!

Wij kunnen echt genieten van een heerlijke dag buiten met zoveel kleur en geur om ons heen. Vermaken ons er zeker vele uren.

Pubers willen niet meer mee! Zijn wel als kleuters eens mee geweest. Herinner me nog de natte voeten van die houten cirkels in het water waar ze over heen moesten lopen.

Groeten JOER.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.