Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kijktip Zembla (Veilig thuis) / Münchhausen by proxy

https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/forse-kritiek-op-veilig-thuis

Vanavond 21.15 NPO 2

Anneque

Anneque

13-12-2017 om 07:50 Topicstarter

Zembla

dus.

Vage aanwijzingen en irrelevante details

"Volgens hoogleraar Rechtspsychologie Peter van Koppen “duikt Veilig Thuis in een soort wereld van vage aanwijzingen en irrelevante details. Ze zeggen: we moeten feiten vaststellen. Maar je moet wel beginnen met feiten die relevant zijn voor de vraag: heeft moeder het kind mishandeld of niet?

En wat er nu gebeurt is dat in zaken waar we geen enkele aanwijzingen hebben dat die ouders het kind mishandeld hebben, alleen geen andere verklaring hebben kunnen vinden (voor gezondheidsproblemen van het kind, red) dan gaan we die ouders hard aanpakken, kinderen weghalen”, aldus Van Koppen."

Hopelijk helpt dit duidelijk te maken dat ouders en kinderen te maken krijgen met extreme maatregelen als er een verdenking is. Verdenking op grond van vage aanwijzingen en irrelevante details. Geen bewijs.

Maar ja, we willen zo graag dat kinderen 'veilig' zijn dat we de hele situatie voor alle ouders en kinderen maar zelf onveilig maken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.