Home » Forum » Kinderen op scootmobiel

Kinderen op scootmobiel

27 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Paloma
Kinderen op scootmobiel

We hebben nogal excentrieke nieuwe buren gekregen. Lijken vriendelijke mensen, 2 kinderen van 3 en 5. Nou rijden die 2 kinderen in de buurt en naar de winkels altijd op (volwassenformaat) scootmobielen en ik vind dat er zó raar uitzien.. Eigenlijk merk ik dat ik het niet vind kunnen maar waarom eigenlijk niet? Ik kan eigenlijk geen goede reden voor mijn irritatie bedenken. Wat vinden jullie?
(Voor de duidelijkheid: ze doen maar verder, ik zal mijn irritatie niet laten merken)

Miekemieke
ach

Als je zelf in een scootmobiel zit en je wilt of moet je kinderen mee naar de winkel nemen dan zal je wel moeten. Je kunt namelijk niet even ingrijpen als ze met een stepje of fietsje naast je rijden. Kinderen vinden het vast leuk ook.

Phryne Fisher
16

Moet je geen 16 zijn om op een scootmobiel te rijden?

Marijne
Onduidelijk

Rijden die kinderen zelf in een scootmobiel? Dat ze hem zelf besturen? Een kind van 3?

Paloma
Miekemieke

Nee, die kinderen rijden zélf in de scootmobiel. Hun ouders niet. Die hebben hem niet nodig. Ze hebben er 2.

Paloma
Marijne

Ja, ze rijden er zelf in. Rondjes om het grasveld, soms met de vader naast de fiets.

Paloma
Dus nog even, voor de duidelijkheid:

2 kinderen van 3 en 5 rijden zelfstandig op een volwassen scootmobiel. Rondjes in de buurt of met vader en/of moeder ernaast naar park of winkel.

Juline
Medisch?

Ik zou daar zo nieuwsgierig van worden, dat ik wel ga informeren waarom ze op zo'n ding rijden. Of er een bepaalde (medische) reden voor is..

Tango
Lijkt me gevaarlijk

Ik zou toch eens informeren bij bijvoorbeeld een wijkagent of dit wel mag. Vind het gevaarlijk. Die dingen gaan best hard. Mijn schoonvader is weleens omver gereden door iemand op een scootmobiel. Het lijkt me zeker dat een kind van 3 zoiets niet goed kan besturen. Ze worden toch gemaakt voor volwassenen.

Bo
mag niet

Je moet 16 zijn om een scootmobiel te besturen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijzondere-voertuigen/vraag-en-...

Tenzij hij langzamer dan 10 km p/u gaat.

juf Ank
maar

zijn die kinderen ook gehandicapt? Of kunnen ze ook gewoon lopen?

Ad Hombre
Gesubsidieerd?

Vraag eens wie die scootmobiel betaald heeft. Ik vermoed dat dat weer uit de gemeenschappelijke pot komt. Bepaalde mensen vinden geloof ik dat een scootmobiel tegenwoordig tot de basisbehoeften behoort. Handicap of niet...

Paloma
Mmm

Uit jullie antwoorden maak ik niet op dat jullie zoiets wel vaker zien..
Juline, ik weet dat ze de scootmobiel niet nodig hebben, ze zijn heel actief op straat aan het spelen en bovendien, het zijn voertuigen voor volwassenen. Ik zou wel wat kunnen vragen maar weet niet zo goed hoe ik het moet brengen..
Tango, het maakt niet een gevaarlijk genoege indruk voor de wijkagent :) ze zijn er heel behendig in en het gaat niet heel hard.
Bo, ik vermoed dat hij langzamer gaat dan 10 km.. op een drafje kun je het bijhouden. Dank voor de link!
Juf Ank, nee, ze zijn niet gehandicapt, dan zouden ze toch geen volwassen scootmobiel hebben denk ik..

Sally MacLennane
Ad Hombre

Dat soort voorzieningen krijg je tegenwoordig echt niet meer zo makkelijk. Wie weet hebben ze hem wel helemaal zelf betaald.

Sally MacLennane
Wat ik me afvraag...

Is zo'n jong kind wel in staat om zo'n ding te besturen? Je zou toch al snel denken dat de armpjes te kort en niet sterk genoeg zijn. Ik vind het maar een vreemd verhaal.

Ad Hombre
Voorzieningen

"Dat soort voorzieningen krijg je tegenwoordig echt niet meer zo makkelijk."

Sommige mensen zijn daar heel handig in. Ik had een (grote) oom die gewoon dreigde om bij zo'n ambtenaar thuis langs te komen.

"Wie weet hebben ze hem wel helemaal zelf betaald."

Tja, het zou kunnen. Net zo duur als een flinke electrofiets.

Sally MacLennane
Ad

En die oom is representatief voor iedereen in een scootmobiel?

Phryne Fisher
Kan niet

Het mag niet en het kan niet. Ik kan mij niet voorstellen dat een driejarige vanaf het zadel bij het stuur kan en dan ook nog blijft zitten. Die scootmobiels remmen nogal abrupt dus als je niet met je voeten bij de grond kunt, kukel je er dan gewoon vanaf.
Mocht het toch waar zijn, zou ik de politie bellen. Het is namelijk ook gewoon gevaarlijk en verboden.

@Emma
Haha

Ik dacht even dat het ging om van die baby- brommertjes waar je jonge kinderen wel eens op ziet rondrijden.
Maar serieus, je wil je er niet mee bemoeien maar er rijdt een kind van 3 op de openbare weg op een scootmobiel? Ik zou meteen de politie bellen.

Guppie
Real?

Is this real man? En geen reden voor irritatie kunnen bedenken? Niet met de ouders gepraat? Kinderen die nog niet eens (zelfstandig) kunnen fietsen; in plaats van een loopfietsje of fietsje met zijwieltjes, naast vader of moeder op de stoep, op zo'n vervaarlijk ding? Politie bellen.

Paloma
Real

Ja het is real man. Maar het ziet er verder niet heel gevaarlijk uit. De ouders zijn er ook meestal bij, dan staan ze wel buiten terwijl de kinderen een blokje doen. Het zijn ook niet van die enorme gevaartes die je ook wel ziet (die piepend als een vrachtwagen achteruit rijden) Maar echt, de politie bellen? Ik dacht toen ik de vraag schreef dat ik wel op mijn kop zou krijgen voor mijn bemoeizucht en tuttigheid :)

Jesse_1
Real

Nou, ik hou me er buiten, want ik vind het een raar verhaal dat een kind van drie op een volwassen scootmobiel past.
Maar anders ook: ik zou me er lekker niet mee bemoeien.

Paloma
Oke

Het klinkt waarschijnlijk inderdaad raar. Niet voor mij, want ik zie het gebeuren.. ik neem aan dat de hoogte van de zitting en de handgrepen aangepast zijn. Met de voeten hoeven ze niks te doen. En het is over het algemeen de 5-jarige die er op zit.

Miekemieke
nog ja!!!

Nog nooit zoiets gehoord of gezien. Scootmobiel is niet gemaakt voor kinderen, zeer gevaarlijk voor de overige verkeersdeelnemers maar ook voor de kinderen zelf. Al is het maar een blokje om.

Flanagan
Speelgoed

Het is dus een soort speelgoed. Welnu, als ze tegen je aan rijden of je auto beschadigen etc, kan je die ouders aanspreken voor geleden schade. Net zoals ik niets zeg van op de stoep fietsende kinderen, of soms volwassenen, totdat....

Jesse_1
Waarschijnlijk

Een erfenisje van een oma of opa wat als speelgoed wordt gebruikt.

Onze jongens vonden het ook heel geestig om even op de scootmobiel van oma een rondje te rijden. Maar die waren wel een stuk ouder.

Wilgenkatje
dat dacht ik ook

erfenisje van overleden bejaarde familieleden. Ik zou eens een luchtig praatje aanknopen, het is lekker weer, iedereen rommelt in de tuin. Tjonge, jullie kinderen rijden op een scootmobiel. Dat vinden ze leuk he. En dan horen wat er verder komt.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.