Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Emmawee

Emmawee

07-11-2011 om 21:44

Kindermenu in franse restaurants

Op vakantie in Noord-Frankrijk viel mij op dat onze kinderen steeds heel snel hun kindermenu kregen en wij pas zo'n vijf minuten laten ons eten kregen geserveerd. Herkent iemand dit en waarom is dat?
Groeten, Maw.

Valkyre

Valkyre

07-11-2011 om 22:04

Ik denk

...omdat ze weten dat hongerige kinderen heeeeel vervelend kunnen zijn? Voor de rust in het restaurant dus? Dat zou mijn gok zijn :-)

groet, Valkyre

Emmawee

Emmawee

07-11-2011 om 22:24

En na het eten dan?

Kinderen die al klaar zijn, terwijl hun ouders nog zitten te eten kunnen ook strontvervelend zijn toch?
(de onze niet natuurlijk, he?!)
Groeten, Maw.

Trix

Trix

07-11-2011 om 23:31

Ook in vliegtuig!

Ook in het vliegtuig, bij KLM in ieder geval, krijgen kinderen hun kindermenu eerder. Da's superhandig, zeker als je alleen vliegt met je kinderen. Kan je eerst hen op gang helpen om vervolgens zelf aan je later geserveerde eten te beginnen. Ik denk dat dat ook de achterliggende gedachte is.

+ Brunette +

+ Brunette +

08-11-2011 om 00:04

Aha, is dat de reden.

En ik maar denken dat de reden is dat patat met kip en appelmoes sneller klaar is dan de culinaire hoogstandjes van de volwassenen.

In spanje ook

Toen de kinderen klein (t/m 4 jaar) waren gingen we vaak naar Spanje op vakantie. De kinderen kregen in restaurants hun eten (was niet perse een kindermenu) iets eerder of gelijk met het voorgerecht van de volwassenen. Ik vond het ideaal. De kinderen waren meestal nog aan het eten als het hoofdgerecht voor de volwassenen kwam. En dan eet je samen een desert.
Och, zou best terug in de tijd willen en even een vakantie in Spanje over willen doen. Heerlijk.

sinas

sinas

08-11-2011 om 10:04

Sini

vertaling?
(ik spreek geen Frans)

Yura

Yura

08-11-2011 om 11:02

Ken ik niet

Ik ken eigenlijk het verschijnsel kindermenu helemaal niet in het buitenland. Inmiddels bestellen ze meestal een volwassen menu, in ieder geval de oudste. Toen ze klein waren vroegen we gewoon twee extra borden en dan schoven we ze wat van ons eigen eten toe. Toen ze ouder werden, bestelden we 1 menu door tweeen gedeeld. Tegenwoordig eet alleen de jongste (12) nog beduidend minder dan een volwassene, dus vragen we ook wel eens of ze een kleinere portie kan krijgen en dat kan meestal wel of ze neemt een voorgerecht als hooffdgerecht. Maar goed zodoende ken ik het eerder krijgen van het eten ook niet.

Lol sini....

denk dat sinas het zinnetje over de stevige kaasjes bedoelde....

Ingrid

+ Brunette +

+ Brunette +

08-11-2011 om 15:40

Inderdaad, in zuidelijke landen geen kindermenu's

Alleen de toeristisch ge├Ârienteerde eettenten hebben ze hier in Spanje. Eigenlijk vind ik kindermenu┬┤s een twijfelachtige uitvinding, zo leren kinderen uit eten gaan en blijven niet steken in patat-met-iets, daarvoor ga ik wel naar de MacDonalds. Mijn dochter kiest gewoon iets van de kaart, vaak een voorgerecht inderdaad, of ze krijgt iets van mijn bord. Zo leren kinderen normale spijzen waarderen en blijven niet steken in de gebruikelijke patat-met-iets. Als bang bent dat de kinderen zich gaan vervelen bestel je desnoods een voorgerecht dat snel klaar is, al is het maar brood met kruidenboter. Maar je kunt ook iets meenemen waarmee ze kunnen spelen, een paar autootjes, leesboek, klein kleurboekje, nintendo zonder geluid enz.

sinas

sinas

08-11-2011 om 16:12

dat andere zinnetje bedoelde ik inderdaad :-)

Nou brunette

Ga jij met terugwerkende kracht mijn Spanje pret bederven? ;-). Ja, het was in toeristische plaatsen, en nee ik was niet bang dat mijn kinderen zich gingen vervelen, we kregen hun eten gewoon meteen met ons voorgerecht. En ik vond dat een goede uitvinding, erg prettig.
En mijn kinderen zijn nu jaren ouder, zijn altijd goede eters geweest, lusten bijna alles.
Uit eten gaan tijdens de vakantie is voor de lol, niet om kinderen culinair op te voeden.

Haha sini het hadden broertjes kunnen zijn

"meneer, is dit wel buffelmozzarella"

Ik ga echt door de grond van schaamte dan, hij is een fijnproever maar het klinkt zo verwend.

Valkyre

Valkyre

10-11-2011 om 14:48

Leuk rodebeuk!

Ons Spruitje vraagt "heeft u ook parmezaanse kaas?" Maar dan bedoelt hij Grana Padano... Foei toch :-)

groet, Valkyre

Emmawee

Emmawee

14-11-2011 om 20:35

Lingo

Excuses, ik houd me hier op het moment nogal bezig met Lingo en vergeet zo mijn eigen draadje.
Maar goed... ik vond het een erg rare gewaarwording, dat snel serveren van het eten voor de kinderen. Alsof ze niet even zouden kunnen wachten. Bovendien vind ik het erg ongezellig, omdat juist het gezamenlijke van een maaltijd voor mij een deel van de gezelligheid bepaalt. Wij zeiden dus ook tegen de jongens dat ze even moesten wachten tot wij ons eten hadden, maar toen bleek dat dat nog wel even ging duren hebben we ze maar laten eten.
Is het nou iets typisch Frans / Zuid-Europees, of is het een ontwikkeling van de laatste jaren? Ik had het nog nooit meegemaakt.
Groeten, Maw.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.