Home » Forum » Konijn en oudnieuw

Konijn en oud&nieuw

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
EsmeePF
Konijn en oud&nieuw

Van katten en honden weet ik dat er exemplaren bij zitten die het niet op al het geknal hebben, met oud&nieuw. Maar wij hebben sinds de zomer konijntjes en nu vraag ik me dus af of, en zo ja wat, we daar voor speciaals voor moeten doen met deze dag? Zouden ze tegen het geknal van het vuurwerk kunnen? En zo niet, moeten we ze dan misschien binnen zetten die nacht? Of kunnen we ze gewoon laten zitten en zullen ze er niks aan overhouden?

Er lopen hier redelijk wat Nijn-experts rond geloof ik, dus ik hoop dat iemand mij kan helpen.

sus-anne
Buiten

Wij laten het konijn altijd buiten,we zorgen wel dat hij in het hok zit en niet in de ren.
Over het hok gooien we een natgemaakte deken(of oude handdoek),zodat eventueel wegspringend vuurwerk niet in het hok kan belanden en het hooi in brand vliegt.

IngridT
Proest, esmee (webchef)

Ik las de titel van je posting & dacht even dat je een leuk recept zocht...hahaha! Je eigen kleine Flappie.......

sorry, verder weinig constructiefs te melden...

Ingrid

EsmeePF
Haha ingrid

Je weet hoe Flappie afliep he? Mijn zoon zou mij ook niet meer leuk vinden als ik dat voorstelde denk ik ;)

reina
Buiten

Wij hebben 2 konijnen, de eerste jaren gooide ik een oude deken over het hok, om geluid en licht te dempen, later vergat ik dat en ze hebben er nog nooit iets aan overgehouden ;-)

EsmeePF
Reina en susanne

Ze kunnen dus gewoon buiten blijven, handig om te weten. Die (natte) doek/kleed vind ik inderdaad wel een goed idee, al krijgen we hier eigenlijk nooit vuurwerk in de tuin. Maar je weet maar nooit natuurlijk. Bedankt voor de tips!

tonny
Ook gewoon buiten

Ons konijn heeft al vijfmaal buiten kerst en oud en nieuw buiten overleefd, inclusief enorm hard geknal. Vast niet leuk voor het beest... We hebben hem extra veel stro gegeven om in weg te kruipen, maar dat is vast menselijk gedacht als in 'diep onder de dekens bij hagel en onweer'.

tonny

Guinevere
Garage

Ik zet ze gewoon in de garage, daar is het toch iets kalmer.

Nasha 1st
Buiten

en ons konijn is al meer dan 8 jaar oud (denk ik) en al die keren ook oud en nieuw meegemaakt, geen probleem gehad....

Emmalynn
Doof, maar toch

Ons konijn is hartstikke doof, maar wij vinden het allemaal pretigger als het beestje de nacht in de schuur doorbrengt. In haar eigen hokje natuurlijk.

Bellefleur
Visueel

Onze knijnen blijven gewoon buiten.
Meestal gaat dochter even bij ze kijken als het vuurwerk losbarst. Ze geeft ze dan wat lekkers, en dat eten ze dan ontspannen op. Wel kruipen ze bij onweer altijd in het binnenhok. Wat is het verschil in konijenoren?? Ik heb een keer de ramen op de bovenverdieping schoongemaakt, met gebruik van een ladder. het hok van de konijnen stond open, en ze raakten volledig in paniek. Ze dachten waarschijnlijk dat ik een buizerd was. Misschien zijn konijnen visueel wat schrikkeriger.

EsmeePF
Lara

Klinkt lekker, maar dan toch niet met onze eigen nijnen!

EsmeePF
Cobi

Ik weet dat het niet kan, maar zou bijna gaan denken dat we dezelfde schoonouders hebben ;-)

Tirza G.
Ik snappum nie

Wat is er onpedagogisch aan het verorberen van een konijn? En dat al geruime tijd van tevoren bekend maken? Dat geeft enorm veel duidelijkheid en houvast. Je weet nog niet wat het leven je konijn gaat brengen, maar je weet in elk geval wel hoe láng dat leven gaat zijn. Mijn zwager (fokt dat soort spul) heeft zelfs kooien met "eerste kerstdag" en "tweede kerstdag" boven het deurtje gespijkerd. Geintje.

Tirza

Guinevere
Eens, tirza

Ja, daar kan ik me nu helemaal in vinden, dat het helemaal niet onpedagogisch is. Hoewel ik ook te teerhartig ben om mijn eigen konijn op te eten.
We laten wel allemaal en masse anonieme beesten ombrengen in abbatoirs, en vaak een rotleven leiden/lijden, maar we zijn te week om onze eigen hopelijk gelukkig levende dieren op te vreten. Zou inderdaad juist wél pedagogisch verantwoord zijn om je konijn op te eten.
Gelukkig lust ik helemaal geen konijn.

sonj@
Bang voor onweer

ons jonge konijntje (nu net een half jaar) is bang voor onweer. Ik haal haar daarom binnen met oud en nieuw.

tonny
Dieren met een naam eet je niet op

denk aan Otje!

tonny

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.