Home » Forum » Off topic discussies » Kruin in krullend haar

Kruin in krullend haar

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Yvonne
Kruin in krullend haar

Ik heb krullend haar en draag het steeds vaker los. Maar wat dan opvalt (en dat had ik nooit in de gaten omdat ik het in een staart deed) is dat ik een kruin heb in mijn haar. En mijn haar valt dan gewoon heel lelijk. Ik heb rechts op mijn achterhoofd (best hoog, op een paardenstaart hoogte zeg maar) die kruin zitten. Dus 40% van mijn haar valt naar rechts, de rest naar links, en dat staat heel lelijk. Ik probeer er de hele dag een pluk haar overheen te leggen, maar ten eerste helpt dat maar heel even, want het valt weer los en ik krijg er vette plukken van. Al googlend hebben ze het over fohnen, maar ik kan/wil mijn krullende haar niet fohnen, ik krijg dan echt enorm pluishaar en kammen doe ik al helemaal weinig (ivm het pluizen)
Wie heeft er een tip?

Dorry1
paar tips

Ik heb zelf pas op latere leeftijd krullen gekregen en moest dus ook erg zoeken.
Wat ik onlangs heb ontdekt is droogshampoo in een spuitbus; beetje op de haarwortels spuiten en dan wrijven of de haarwortels dat t goed verdeeld is. Let op dat je het goed uitwrijft want het toont anders grijs.
Of je maakt een zogenaamde franse staart waarbij je plukjes boven je oren neemt en die wat opduwend op je achterhoofd vastmaakt waarmee je die kruin bedekt.
Je haar je haar, je wil altijd het haar van een ander :-)

Yvonne
Dorry

Dorry, gaat je kruin dan weg met het gebruik van droogshampoo? Dat heb ik wel in huis, voor zo nu en dan, maar daar kan je toch geen kruin mee wegkrijgen?
Ik wil geen staarten (meer) maar het liefst gewoon los ;-)

bieb63
volume poeder

Wat ik zelf gebruik voor een irritante kruin is volume poeder. Dat helpt wel redelijk. Je wrijft wat poeder in je handpalmen en dan wrijf je met je handpalmen over je hoofdhuid ter hoogte van de kruin. Op die wijze kan je je kruin wat fatsoeneren enz.
Je hebt het van Taft en ook eigen merk Kruidvat

Lilian1
Ik heb veel weerborstels, wat wel helpt

Is om meteen na t wassen t in de goede positie te brengen met bv een klemmetje of zo. Dat scheelt bij mij echt wel. Een beetje shaper helpt ook om de boel de goede kant op te duwen. Wat mij zelf altijd wel verbaasd is dat ik het héél erg zie maar anderen dus niet. Wie weet is dat bij jou ook,dat het je zelf veel erger opvalt.

Yvonne
thanks!!

Ik ga het eens proberen, volume poeder en/of een klemmetje, het viel me inderdaad vandaag op dat het nu minder erg is dan na de vorige wasbeurt, dus het verschilt nog wel eens, hoe het opdroogt. En ja ik heb het inderdaad laatst gevraagd aan een vriendin, wat ze van dat stuk haar vond, van die kruin, en ze zei 'ja, nu je het zegt zie ik het pas', dat scheelt weer, maar ik ga er wel mee aan de slag.