Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Asa Torell

Asa Torell

10-09-2010 om 20:14

Leesconcentratie verbeteren, tips?

Bij het lezen van alle teksten die minder meeslepend zijn geschreven dan vette beststellerdetectives kan ik vaak mijn gedachten er niet bijhouden... wie herkent dit en heeft een tip om het afdwalen tegen te gaan? Ik moet nu soms dingen vijf keer opnieuw lezen voor het echt doordringt en dat kost zoveel tijd :-(.

Hmm

de intermediair van deze week al gelezen Asa?

En heb je misschien ook dat je kriskras leest? doe ik vaak bij de krant. Allemaal stukjes doorelkaar. Als het echt interessant is leg ik het apart want dan vind ik dat ik het in één keer moet lezen op een rustig moment.. dat nooit komt natuurlijk.

Verder stoppen met forummen en internet.
Mediteren.
Yoga.
Langzamer ademen (2 tellen in, 8 tellen uit).
Oh ja, geen kinderen krijgen wil ook wel helpen.
Nooit een narcose nemen want dan wordt het erger.

Maar even serieus, wat meer tijd niets doen helpt wel echt! Want dan kom je tot rust. Ik had toch kort geleden dat draadje over dat ik 's nachts wakker lag? toen ben ik overdag wat vaker een uurtje niets gaan doen, dat hielp geweldig. Eigenlijk is het heel erg makkelijk om aan jezelf voorbij te lopen.

Trouwens, even tussendoor, heb je dit de laatste tijd meer, of is het iets dat al je hele leven bij je hoort? Hoe heb je dat gedaan bij studie en werk?

je ziet: vragen, vragen, vragen...

Asa Torell

Asa Torell

10-09-2010 om 22:13

Rodebeuk

Ik heb er bij het werk vooral last van, volgens mij al wel sinds pre-kindertijd maar wanneer het is begonnen weet ik niet meer. Alleen de gedachte dat er iets aan zulke dingen te doen valt is recent, met dank aan de growth mindset ;-). Vandaar hier de vraag. De intermediair heb ik nog niet gelezen, dat ga ik maar gauw doen!
En niets doen, wat doe je dan, haha. Niet forummen of krantlezen dus blijkbaar.
Dat kriskras lezen schijnt met de generaties meer te worden, heb ik me bij een schrijfcursus laten vertellen. Kranten houden daar ook steeds meer rekening mee. Sindsdien viel het me op dat ik het ook doe inderdaad, en dat je er een heel eind mee kunt komen in de meeste stukken.

Stom misschien

Stom misschien maar bij mij helpt het om dingen te hi-lighten terwijl ik lees.

Als het snel moet lees ik vaak alleen de eerste en laatste alinea, dan weet je meestal genoeg ;-)

Mariel

Asa

Ik kamp hier ook mee. Heb dat boek een jaar eerder gelezen dan jij, kan me nog de grote opluchting herinneren toen ik het uit had. Ik denk dat we aan een soort faalangst lijden die nooit fataal is geweest omdat we wat capaciteit over hadden. Bovendien was de les altijd saai dus dan leer je wel om afleiding te zoeken en te dromen en alles op het nippertje af te maken.

Mgoed, ben er hulp voor aan het zoeken. Heb je mijn emailadres nog? En waarom zit jij eigenlijk niet op LinkedIn terwijl je van baan wilt veranderen op termijn? Nou? ;-)

Asa Torell

Asa Torell

13-09-2010 om 20:55

Highlight

dat ga ik deze week meteen proberen met de werklectuur, dank voor de tip!
En de intermediair, wat een herkenning. Haha, gelukkig kan ik er zelf niks aan doen... het komt gewoon door internet ;-).

Asa Torell

Asa Torell

13-09-2010 om 20:56

Rodebeuk

Ik heb jouw mailadres nog, wordt vervolgd ;-).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.