Home » Forum » Leuke arabische of turkse muziek

Leuke arabische of turkse muziek?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
liat
Leuke arabische of turkse muziek?

Heeft iemand nog tips? Het lijkt me leuk wat nieuwe muzikanten te leren kennen.

Kaaskopje
Hind

Het is waarschijnlijk niet wat je in eerste instantie bedoelt, maar ik vind Halfway Home van Hind leuk.

Pluk53
Link

http://tachlom.goedbegin.nl/
Khalid Selim en Natasha Atlas, daar "heb" ik verschillende cd's van.

mirreke
Nou, pluk is me voor... :-)

Ik wilde precies dezelfde zanger en zangeres noemen.

wimb
Internet

op http://nl.delicast.com/ zijn enkele honderden radio en TV stations van over de hele wereld te vinden. bv deze: http://nl.delicast.com/radio/Syri%C3%AB/Arabesque_FM meteen een andere sfeer in huis.

wimb

swaen
Wellicht al bekend

Maar Cheb (schrijf je dat zo?) Khaled blijft leuk!

ilsepilse
Aicha

van Cheb Khaled is super !
(de originele versie - niet de engelse !)

Massi Nissa
Aanraders

- Al genoemd: Cheb Khaled (nu alleen Khaled, "cheb" betekent "jochie" en hij moet inmiddels dik in de 40 zijn). Zijn live-album "Hafla" ("Feestje") is waanzinnige rai, strak uitgevoerd ook.
- Fayrouz/Fairuz. In de hele Arabische wereld aanbeden Libanese zangeres. De arrangementen doen soms wat gedateerd of bombastisch aan, maar haar stem is zoet en weemoedig, ideaal om bij in slaap te vallen met vage beelden van 1001 nacht op je netvlies. Ze zingt trouwens veel prachtige gedichten van Nizar Qabbani en Gibran etc. Haar (vredelievende) lied over Jeruzalem kent elke Arabier uit zijn hoofd.
- Jil Jilala - band uit de jaren 70. Traditionele Marokkaanse muziek met intrigerende ritmes en mooie gnawa (Afrikaanse) invloeden. Wij draaien dit veel in de auto, simpel maar lekker.
- Met sterretje: Idir. Een zoetgevooisde Berber die werkelijk prachtige liedjes maakt (in het tempo van een slak, hij heeft in totaal pas vier albums uitgebracht). Zijn album "Identitees" is een goede introductie.
- Heel anders, maar ook ongelooflijk mooi: Fawzy Al-Aiedy en zijn Irakese luit. Al-Aiedy is een genie, ik kan hem niet genoeg aanbevelen. Heb hem live mogen meemaken terwijl hij (op de luit) het geluid van de inslag van een Amerikaanse scud op Bagdad nadeed (en van het geweeklaag erna). Rillingen. Munir Bachir is trouwens ook heel mooi op de luit, traditioneler maar daardoor ook toegankelijker.
O ja: als je naar (zeg maar) de markt in Beverwijk gaat, of de Ten Katemarkt in Amsterdam, kun je duizenden compilaties kopen van rai, belly dance, gnawa en veel andere Arabische muziek. Voor een zacht prijsje kun je dan kennismaken met al die verschillende stromingen en kijken waar jouw voorkeur naar uit gaat.
Veel plezier.
Groetjes
Massi

liat
Super!

Hier kan ik zeker wat mee.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.