Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

koentje

koentje

01-10-2012 om 11:29

Lijmverslaving

een vriendje van mijn zoon (die hij maandelijks op logeren ziet) heeft mijn zoon verteld dat hij lijm snuift. Nou zou het heel goed kunnen dat het grootspraak is en misschien helemaal niet waar, maar het zou ook kunnen dat er wel iets aan de hand is.
Mijn vragen:
#Hoe werkt dat, lijmsnuiven,
#hoe gevaarlijk is dat
#hoe lastig; moeilijk om aan te leren is dat; eigenlijk meer de vraag zou het gemakkelijk uit kunnen proberen?
#hoe verstandig is het om via de logeerorganisatie de ouders in te seinen... met het gevaar dat bekend wordt dat mijn zoon zijn mond voorbij gesproken heeft. Dat zal hem niet in dank worden afgenomen.

Zijn er nog bijzonderheden -omtrent de optie dat het echt waar is- als je weet dat het gaat om jongens die ook allemaal ritalin of concerta (lang werkend ritalin) gebruiken?

Kaaskopje

Kaaskopje

01-10-2012 om 13:44

Gevaarlijk

Zie deze link voor algemene info waaronder lijmsnuiven:http://www.jellinek.nl/informatie_en_advies/vraag_en_antwoord/vraag/365/Wat-is-lijm-snuiven-Wat-is-Glue-sniffing
Ik zou het een dilemma vinden, inderdaad omdat je het vertrouwen van je zoon moet beschamen als je het bij de ouders van het vriendje meldt, maar ik vrees dat er niks anders op zit.
Begrijp ik goed dat het logeren eigenlijk een soort uitwisseling van logeerkinderen is via een organisatie en dus dat het niet een 'spontaan opgedaan' vriendje van je zoon is? Ken je de ouders of gaat echt alles via de organisatie? Ik heb er namelijk nog nooit van gehoord:-) Als je de ouders niet persoonlijk kent, dan moet je het denk ik toch aan de organisatie melden. Zijn vermeende verslaving is tenslotte ook een risico voor jouw zoon. Komt deze jongen ook bij jullie thuis, of komt jouw zoon alleen bij die andere mensen? Als hij ook bij jullie thuis komt zou je voor je van alles onderneemt de logé eerst zelf eens uit kunnen horen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

01-10-2012 om 18:57

En tweede vraag

Is je zoon echt de enige die ervan op de hoogte is?

Is dus meteen duidelijk dat hij degene is die geklikt heeft?

Iemand had het hier over het risico van de theorie. Dat vind ik ook wel een mooie in dit geval. Ik zou denk ook melden. Dan is nog lang niet bewezen dat hij ook daadwerkelijk snuift, maar gaat er vast het een en ander in gang gezet worden.

koentje

koentje

01-10-2012 om 22:17

Ginny/kaaskopje

ja, het is een organisatie die huisjes huurt in center parcs, en dan iedere maand 4 kinderen en een begeleidster het weekend in een huisje laat doorbrengen. In principe steeds dezelfde kinderen en begeleiding.
De ouders hebben onderling geen contact, ik weet alleen voornamen van andere kinderen en alle info verloopt via de organisatie. Op eigen initiatief kunnen de kinderen natuurlijk contact leggen onderling, maar vaak wonen ze erg ver van elkaar.Ik ken de ouders alleen van voorbijgaan en heb geen adresgegevens.
Ik denk niet dat er gesnoven wordt tijdens die weekenden maar of die jongen dat wel echt op school doet, volgens het verhaal, dat weet ik dus niet.
Gelukkig heeft mijn zoon geen belangstelling voor het snuiven en vertelt hij dat soort dingen thuis. Wij kunnen hem dan bevestigen in de beslissing niet naar dat soort gekke ideeen te luisteren of rin mee te gaan. Maar het geeft dus wel een dilemma. Maar het lijkt me belangrijk genoeg om het toch te melden. Misschien hebben zij creatieve iedeeen hoe het te brengen zonder dat duidelijk wordt dat het via mijn zoon komt. Ik heb namelijk geen idee of hij het ook met andere jongens heeft besproken. Maar dat kan ik nog wel eens aan zoon vragen.

Fred de Velde

Fred de Velde

05-10-2012 om 17:49

Vrij gevaarlijk.

In de jaren 80 was dit een kortstondige 'hype' en er zijn toen enkele doden bij gevallen.

Ik zou dus wel actie ondernemen voor het te laat is..

koentje

koentje

08-10-2012 om 11:25

Wees gerust

dat heb ik gedaan!

Fred de Velde

Fred de Velde

08-10-2012 om 13:46

Mooi!

"dat heb ik gedaan!"

Mooi!

Mijn ervaring hiermee was dus wel een te laat geval. Dus dan ben je heel blij als je het eens een keer voor kan zijn..

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.