Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Eter

Eter

12-05-2010 om 16:50

Met taiwanezen uit eten

Wij moeten dit weekend uit eten met een Taiwaneze zakenrelatie met zijn vrouw. Waarschijnlijk zal mijn man zich meer met de zakenrelatie bezighouden en ik zal dan denk ik me wat meer met zijn vrouw moeten bemoeien. Ik ga er maar van uit dat zij wel engels spreekt, anders heben we echt een probleem.
Weet iemand of er ook "do's and don't's " zijn met betrekking tot de omgang met een taiwaneze dame. Kun je gewoon over huis-tuin en keuken dingen praten, de kinderen enzo, of is dat te informeel? Zijn er zaken waar zo'n iemand beslist niet over spreekt, bepaalde remmingen? Ik heb weleens gehoord dat men in de Aziatische landen een vrij formele opstelling heeft naar buiten toe. Ik ben daarin echt volkomen blanco. Iemand ervaring? Ik wil liever niet een blunder begaan! :o)
Groeten, Eter (voor de gelegenheid....)

Taiwan

Ik heb 't gevraagd aan iemand die er een jaar gewoond heeft. Koetjes en kalfjes, informeel geklets, prima. Geen politieke onderwerpen en al helemaal geen uitgesproken politieke meningen. Taiwanezen vinden geld geen taboe onderwerp dus er is een kans dat ze ronduit vraagt wat je salaris is of dat van je man. Of kijk hier: http://www.geledraak.nl/html/forum/

Eter

Eter

15-05-2010 om 11:08

Geweest

Myar, bedankt voor je tips! We zijn gisterenavond uit eten geweest en het was erg gezellig, we konden overal over praten. In jouw getipte site las ik dat je, als je dingen aan moest geven, dat je dat dan met twee handen moest doen, uit teken van beleefdheid. Dat zijn wij Hollanders niet gewend, dus dat vergaten wij nogal eens, terwijl zij consequent alles met twee handen aanpakten. Maar daar werden we niet op aangekeken hoor!Kortom, een erg leuke avond gehad.
Groeten, Eter

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.