Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

MLN

MLN

04-02-2009 om 20:08

Mick en keith (gewoon een leuke anekdote)

Een half jaar geleden zag ons zoontje (inmiddels 2,5 jaar) een dvd van de Stones (Bridges of Babylon). Helemaal onder de indruk was ie!!! Mag tegenwoordig in de auto ook alleen nog maar de Stones draaien van hem en regelmatig wil hij die dvd nog eens kijken (wat een verademing na een Kabouter Plop-periode...) Al zijn Lego en Duplo poppetjes heten sinds die tijd ook Mick en Keith (ze moesten eens weten). Nu hebben die poppetjes vaak van die oranje hesjes aan, net als wegwerkers, klaarovers enz. Drie keer raden dus wat er gebeurt als ons kind een klaarover ziet.....'Mick' roept ie dan op een bijna verliefde toon.
Nu wordt momenteel in ons dorp het centrum verbouwd met als gevolg dat er heel veel graafmachines, tractoren, bulldozers enz. rondrijden. En uiteraard lopen er heeeeel veeeeeel 'Mickjes' rond. Een happening voor ons kind! Hoezo naar een pretpark....gewoon een uur rondbaggeren in het dorp!
Vanochtend ook met kind aan de wandel en op een gegeven moment een 'Mickje' in een laadbak van een hoogwerker tegen gekomen. Deze man zwaaide superenthousiast naar kind en lachte hem vriendelijk toe, met als gevolg dat dag van kind niet meer stuk kon. De hele dag bleef hij maar vertellen dat Mick naar hem gezwaaid heeft en gelachen. Hij was zooooo gelukkig!
Bovenstaand verhaal een moraal of dieperliggende gedachte???? Nee, niks van dat al. Hier zit gewoon een gelukkige moeder die de hele dag genoten heeft van haar kind die intens gelukkig is gemaakt door een vreemde meneer die niets meer heeft gedaan dan zwaaien en toelachen.

Massi Nissa

Massi Nissa

04-02-2009 om 20:33

Wat een leuk verhaal!

Wat heerlijk dat je zo kunt genieten van je jochie, MLN! Hier wordt dochter ook zo langzamerhand een echte spraakwaterval. Ik houd het eigenlijk niet meer bij wat ze allemaal vertelt, ze verzint namelijk ook steeds meer dingen. "Vinger doet au, he mama, krokodil gebeten. Krokodil heeft een zondebril." Huh?
Hier dus ook genieten, hihi. En jouw zoontje heeft een supergoede smaak, hier is de Bi Ba Boerderij favoriet. Griezeldepiezel, zelden zo'n smakeloos programma gezien.
Groetjes
Massi

Guinevere

Guinevere

04-02-2009 om 20:40

Tjee

Tjee, ik moet die film ook maar eens aan dreumesje laten zien. Ik heb het wel gehad met die Cars-film die hier de hele dag aan moet staan. Goeie tip! :-)

Bastet

Bastet

05-02-2009 om 07:17

Hahaha

Geweldige anecdote!Overigens,mijn oudste zoon,bijna 17,sliep als huilbaby nog het lekkerst op muziek van...Zappa!Daar kon geen muziekdoosje tegenop.
Bastet

Potver

dames, jullie hebben het beter aangepakt dan ik. Enige tijd geleden eens een James Brown-cd opgezet. Zoon was er niet van gecharmeerd. En toen ik later die dag vroeg op ik muziek zou opzetten zei hij met een ernstig smoeltje 'Ja. Leuke muziek. Niet James Brown'

Aretha Franklin werd wel verdragen en er is wel meer volwassen muziek die niet tot enorme protesten leidt, maar kindercd's blijven veruit favoriet helaas.

Groeten,

Temet

Ha temet!

Kinderen blijven rare wezens hoor. Terwijl oudste de meest ontroerende jazzy en bluesy geluiden uit zijn saxofoon krijgt (op eigen verzoek die muziekrichting uit aan het studeren) heeft ie op z'n mobiel allerlei Mooi Wark "muziek" staan. Is toch leuk, mam?

Jujube

Jujube

05-02-2009 om 10:41

Thunderbirds

Mijn oudste (nu 16) was vroeger helemaal weg van The Thunderbirds. Toen hij ruim twee jaar was zei hij met een stalen gezicht tegen iedereen die zijn naam wilde weten dat hij 'Alan' heette. En dat zijn vriendin 'Lelie Peppie' was (Lady Penelope). En hij zong steeds dat sneue liedje van Cliff Richard uit de film...(Shooting Star heette dat liedje geloof ik).
Groet,
Jujube

Jujube!

Ik zit nu in die fase. Oh, wat leuk is dit. Ik breng 's avonds eerst Virgil naar bed. "Pyjama aan, Virgil" "F.A.B., mama!" Voorlezen uit Wolkewietje. Virgil is net 5 geworden. Daarna gaat TinTin naar bed, of soms ook de nieuwste aanwinst van IR, die op Thunderbird 7 vliegt die diezelfde middag is ontworpen en gebouwd. En vervolgens gaat Brains, die gelukkig voor hem geen bril meer heeft :-)

Bastet

Bastet

05-02-2009 om 11:58

Hé ja

The thunderbirds,mijn jongens hadden destijds dat eiland.En ze waren altijd jaloers op MrBean,als ze de video keken,want die had een dekbedovertrek van The Thunderbirds..:)
Bastet

Jujube

Jujube

05-02-2009 om 13:31

Leuk

Oh, wat leuk om te lezen Genista! F.A.B. ja, dat werd bij ons ook altijd gezegd. En volgens zoon had Brains een bril 'omdat hij zo slim is'.
Bastet, wij hadden dat eiland ook, is helemaal stukgespeeld (was ook niet echt stevig :-)). En natuurlijk poppetjes van Alan, Virgil, etc. En Thunderbird 1 t/m 4 of 5. Zoon heeft nog wat poppetjes en een raketje, hij bewaart dat, want dat is 'nostalgie', evenals zijn pokemon- en yu-gi-oh kaarten overigens.
Groet,
Jujube

Eiland hier ook

We hebben het eiland ergens tweedehands kunnen kopen. Het is al niet meer helemaal heel, maar ik vrees dat ik alvast op zoek moet naar een volgend. Waarom zijn die dingen niet meer nieuw te krijgen? Wat een lol hebben ze ermee. "Thunderbird 2 ready for launch!"
Zo'n Thunderbirdsdekbedhoes zou ik niet eens meer mogen wassen, vrees ik :-)

Jujube

Jujube

05-02-2009 om 13:53

Ik heb nog een foto van zoon inzake the Thunderbirds. Je ziet op de achtergrond op tv de film (de film 'Thunderbirds are go' om precies te zijn), zoon staat op de bank in een Jip en Janneke pyama met een speelgoedgitaar het liedje mee te spelen en te zingen van Cliff Richard. Echt schattig!

Jujube

Help, namens mijn zoon die tegenwoordig Virgil heet :-) Wat zegt die commandostem in vredesnaam bij Thunderbird 3? Hij wil het zó graag nazeggen, maar ik versta het evenmin :-(

Jujube

Jujube

14-02-2009 om 00:10

Oh jee

Ik moet Virgil helaas even teleurstellen. Ik weet het niet. En ik heb het aan Alan gevraagd, maar die is al 16 en heeft al jaren geen Thunderbird 3 laten opstijgen. Ik ga even zoeken in het weekend, want we hebben nog 2 video's. Misschien kunnen we het daarop horen!
Groet,
Jujube

Virgil

Virgil

14-02-2009 om 12:47

To alan

F.A.B. Alan. Gelukkig heeft Mamma nu de DVD-box, dus alle afleveringen kan ik kijken. Maar het ging eigenlijk om wat die commandostem van het eiland zegt. Thunderbird 1, F.A.B. Thunderbird 2 ready for launch. Maar wie weet wat de stem na Thunderbird 3 zegt? Left off of zoiets?

Sancy

Sancy

14-02-2009 om 17:48

Nooit gehoord of gezien

maar: "wie weet wat de stem na Thunderbird 3 zegt? Left off of zoiets?"--> dat zou dan 'Lift off' kunnen zijn?

Sancy

Kom eens luisteren? Misschien kun jij het wel ontcijferen...

Jujube

Jujube

16-02-2009 om 09:16

Virgil

Alan heeft het eiland helaas al jaren niet meer, dus hij kan niet luisteren wat er gezegd wordt. Het zou idd 'Lift off' kunnen zijn, but we're not sure...
Zou er niet een Scott, Brains, of Lady penelope op OO actief zijn om licht in den duisternis te brengen?
F.A.B.
Jujube

Bastet

Bastet

16-02-2009 om 13:07

Volgens mij...

Volgens mijn zoons is het wel degelijk: Lift off!
Groetjes,Bastet

Dank

Die hou ik er gewoon in :-) Als het iets anders is, verstaan ze dat zelf toch niet...

Bastet

Bastet

16-02-2009 om 18:09

Ik denk het wel hoor

Is een vrij normale term bij het opstijgen van iets..
Groetjes,Bastet

Juwel, maar...

De term op zich zou heel goed kunnen, maar zoals die stem het zegt, klinkt het gewoon niet als een i. Ik heb het overigens wel gezegd, dat het "lift off" is. Virgil twijfelt nu of hij gelooft dat het zo is :-)

Jujube

Jujube

17-02-2009 om 15:35

Ingeving

Ik krijg hier op m'n werk plots een ingeving... was 't niet ' Blast off'?

Virgil

Virgil

17-02-2009 om 16:32

Jujube!

Dat moet het zijn. Dat klinkt veel meer hetzelfde. Dank je voor het delen van je ingeving! (Erg hè, als zoiets in je hoofd blijft zeuren... wat wàs het nou toch... :-) )

Alan

Alan

17-02-2009 om 19:17

F.a.b!

Ik bleef er maar aan denken en plotseling wist ik 't. Ik heb nu net even zitten googelen en op een engelse site vond ik dat het idd 'blast off' is.
Gelukkig, nu heb rust :-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.