Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Mamba

Mamba

02-07-2009 om 13:48

Minerale make up, is dat wat?

Ik zie de laatste tijd van steeds meer merken minerale make up liggen. Is dat wat, of is het alleen een trend? Kan je het ook gebruiken als je sproetjes hebt of is het dekkend?

Mamba

Jet Burg

Jet Burg

02-07-2009 om 14:16

Ik vind het prettig

En je kan er zoveel van gebruiken als je zelf mooi vind. Bijv met jou sproetjes, zou ik het luchtig houden. In de bodyshop kan je het eens zelf proberen of vragen of ze je even willen poederen...?
Ik vind het fijn omdat het luchtig is en blijft, ik heb nogal een vettige T-zone (voorhoofd, neus) en dan blijft het langer glim vrij (behalve nu dan hihi)
Oogschaduw heb ik nog niet geprobeerd, rouge is wel fijn.

Wil niks anders meer

Mamba,

Ik heb een droge (soms) eczeem huid en had altijd moeilijkheden met de juiste make-up. Nu gebruik alleen nog maar minerale make-up. Het is vaak los poeder in een potje met een gaatjes deksel (waar dan weer een ander dekseltje op gaat). Het schijnt gewoon heel goed voor je huid te zijn en er zijn heel veel kleurtjes. Ik heb ze van www.everydayminerals.com . Als je het omrekent dan is het geen dure make-up (4 euro per kleurtje). Per zending laat ik altijd wat gratis monstertjes meesturen voor foundation, blush en concealer. Het kan via internet wel iets lastiger zijn om kleurtjes te kiezen, daarom heb ik er nu een stuk of 20. :-)

Er wordt gezegd dat het zo goed is dat je er zelfs in kunt slapen! En omdat mijn dochters af en toe ook wat willen smeren leek me dit een heel verstandig alternatief. En geen uitslag! Door dat het zulk los poeder is, kun je het heel transparant aanbrengen, maar kun je ook kleuren mengen. Bijv. je favo basiskleur beige met een beetje groen erbij of een beetje bruin, etc. Ik gebruik ook de lipbalm met een kleurtje erin; en dat is de enige lipstick die niet mijn lippen laat vervellen. Dat is er in een soort labello-stick-vorm.
Zoals je hoort ben ik dolenthousiast! Je hoeft ook geen moeilijk schoonmaakspul te gebruiken, ik spoel het ook gewoon onder de douche eraf. Ik gebruik alleen nog een oogpotlood en mascara erbij.
En als er weer een doosje met potjes binnenkomt, ooo dan mag ik lekker gaan spelen!

Dorry

Mamba

Mamba

04-07-2009 om 14:47

Dorry1

Bedankt voor je uitgebreide uitleg! Ik ben al aardig 'om' merk ik. De site die je noemde ziet er mooi uit, maar hoe weet je wat je nodig hebt? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen base en face? Ook vind ik het lastig om de juiste kleur te bepalen. Ik wil graag foundation en poeder, pas later heb ik oogschaduw of lippenstift nodig.
Pff, wat een hoop beschrijvingen ik zie door de bomen het bos niet meer :)). Heb je ook ervaring met BE?

Mamba

Is wel lastig

Het is inderdaad lastig om de juiste kleur te bepalen. BE ken ik helaas niet. Bare Minerals bestaat ook maar is erg duur, maar wat bekender. Ik geloof dat een Base echt een foundation is; kleur benaderd je eigen huidskleur. Een Face is een poeder met een tintje, vaak ook als laatste finishing gebruikt.
Wat ik heb gedaan is één bestelling gedaan en direct een kit, custom kit, gratis make up kit. Daar kun je vijf basiskleurtjes uitzoeken en zo heb ik mijn kleur gevonden.
Een baby flat top brush past perfect in hun potjes.
Na je eerste zending weet je wat je de volgende keer wil bestellen hahaha.

Veel kijk en lees plezier. Er staat heel veel uitgelegd!

Dorry

Mamba

Mamba

05-07-2009 om 23:37

Ga het denk ik maar eens proberen

Heb wat kleurtjes uitgezocht maar men wat een keus zeg! Ik vind het echt lastig. Het 'lookbook' kan ik niet echt vinden, staan maar weinig voorbeelden in. Die dames zijn wel erg mooi opgemaakt, dat wil ik ook wel :). Bedankt voor alle uitleg!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.