Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Clo

Clo

11-06-2009 om 10:49

Misbruik adresgegevens door vorige bewoners bij postorderbedrijven

Hallo allemaal,

Ik heb sterk het idee dat mijn adresgegevens worden misbruikt om bestellingen bij postorderbedrijven te plaatsen en vervolgens niet te betalen. Door de vorige bewoners (die zijn al vier jaar van dit adres weg). Ik vind het zooooo irritant. Zo eens in de zoveel tijd krijg ik bericht van incassobureau's die zelfs mijn telefoonnummer dat ik ooit van een werkgever kreeg en dus helemaal niet vermeld staat op dit adres hebben kunnen bemachtingen. Wat zou je hieraan kunnen doen, wie heeft tips of iets dergelijks meegemaakt?

Groetjes, frusticlo

Tinus_p

Tinus_p

12-06-2009 om 12:48

Heu

Aangifte doen bij de politie wegens oplichting?

Clo

Clo

12-06-2009 om 22:48 Topicstarter

Tja

Dat dacht ik ook, maar ik ben niet degene die word opgelicht en er is dus geen strafbaar feit gepleegd volgens de politieagent bij wie ik aangifte wilde doen. Gevoelsmatig kijk ik er dus heel anders tegen aan. Als mijn vermoeden correct is en mensen bestellingen plaatsen met vermelding van mijn adresgegevens, dus ook echt van plan zijn niet te betalen, is dat in mijn ogen diefstal, maar niet van mijn goederen, dat klopt. Toch ben ik bang dat het gebruik van mijn adres (hoe vriendelijk en begripvol er ook door incassobureaus wordt gereageerd en mijn gegevens worden ook meteen verwijderd als ik het uitleg) mij op zijn minst rompslomp gaat geven. Weet iemand misschien of er civielrechterlijk iets aan te doen is en wie heeft zoiets wel eens meegemaakt?
Zucht...

Civielrechtelijk

"Weet iemand misschien of er civielrechterlijk iets aan te doen is"
In theorie wel, in de praktijk waarschijnlijk niet.

Als je weet wie dit flikt dan is er in principe zeker iets civielrechtelijk aan te doen, want het lijkt mij een onrechtmatige daad jegens jou.

Maar dan moet je a) weten wie het is, dat b) kunnen bewijzen en c) tijd en geld erin steken. Waarna het eindresultaat waarschijnlijk is: een verbod op straffe van een dwangsom, met veroordeling van de ander in de kosten, voor een bedrag dat lager is dan jij betaald hebt zodat je er toch bij inschiet.

Dus helaas...

Groeten,

Temet

Hoe komen de vorige bewoners dan aan jouw telefoonnummer en waarom komen de bestellingen niet op jouw adres?

Clo

Clo

14-06-2009 om 18:51 Topicstarter

Reactie

Temet: bedankt voor je reactie, niet bemoedigend ;-) maar wel nuttig.
Pelle & Karin: ik ben onraad gaan ruiken toen ik drie jaar na mijn verhuizing post kreeg van een incassobureau betreffende een betaling aan een postorderbedrijf. Nieuwsgierig hoe dit kon, hoe kon ik een incassobureau op mijn dak krijgen terwijl ik er nooit iets had besteld, nooit ook facturen of aanmaningen had gehad, ben ik op internet gaan zoeken. Het postorderbedrijf biedt de mogelijkheid je goederen op een neutraal punt af te leveren. Hoe het laatste incassobureau aan mijn telefoonnummer is gekomen weet ik niet, dat kan alleen als ze bij het telecombedrijf de huidige gegevens bij dit adres hebben opgevraagd, want ook al is het een nummer dat niet in het telefoonboek noch bij nummerinformatiediensten bekend is, er is een bestand waar alle nummers vermeld staan. Daar kan den gewoone mensch niet van tappen, maar zij dus wel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.