Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tirza G.

Tirza G.

16-10-2011 om 15:54

Moet de lpa/jgz al gebeld?

Meisje van 14 wint Elite-model-look-wedstrijd. Ze zal in december NL vertegenwoordigen in de internationale Eilite-wedstrijd in Sjanghai. Mag dat allemaal zomaar, mag je daarvoor van school verzuimen? En is dat trouwens niet een heel gevaarlijke wereld voor jonge meisjes, die modellenwereld?

Tirza (zoekt even een tweede maat om mee te meten)

Biene M.

Biene M.

16-10-2011 om 16:00

Je bent gewoon jaloers.

:-)

Tirza G.

Tirza G.

16-10-2011 om 16:12

Nee

Natuurlijk niet. Van zeilen gaat je haar door de war.
Maar is dit wat wij willen voor onze jonge meiden? Een fixatie op uiterlijk; bekend en beroemd worden door hoe je er uit ziet en niet door wat je kunt/doet? Het ParisHilton-principe? Een kind van 11 (ander draadje) mag niet logeren, maar een kind van 14 mag naar Sjanghai?

Tirza

tonny

tonny

16-10-2011 om 16:24

Ot - wat is tegenwoordig de libelle doelgroep?

inderdaad, die modellen vallen me ook op.
Niet dat ik de Libelle fanatiek lees, maar ik blader wel eens uit verveling ;) in de rij voor de kassa

tonny

tonny

16-10-2011 om 16:25

Joh tirza

dat kan toch mooi in de kerstvakantie? Da's weer eens wat anders dan gourmetten.

Tirza G.

Tirza G.

16-10-2011 om 16:32

Nope

Het is begin december, gewoon op een doordeweekse dag. Dat wordt minstens een week school missen, inclusief de reis enzo. Tsk tsk tsk.

Tirza

Ja, ze mag van mij

Als mijn kind zo bloedmooi is dat ze daar flink geld mee kan verdienen en de wereld over reizen, mag ze van mij, mits ze zelf wil natuurlijk.
En tja, ik moet mee, ze is minderjarig. Ik zal er op letten dat ze haar wiskunde sommen maakt en haar Franse woordjes leert.
Nee, je hoeft de lpa/jgz niet te bellen, ik heb geen zin in een rechtzaak. Ik laat haar ook niet verhongeren en als ze geen zin meer heeft in het modellenwereldje mag ze gewoon vakken gaan vullen bij AH als bijbaantje.
Kortom, ik zou een 14 jarige zo`n mooie kans niet ontnemen.
Niet ieder model gaat ten onder aan anorexia, drugs en een ruig leven. Het gros is gewoon hard aan het werk.

Rosase

Rosase

16-10-2011 om 20:49

Hahaha tirza

Hij is leuk.

Ik heb overigens dan, als ik kiezen moet, liever dat mijn dochter in d'r uppie gaat zeilen....

Vic

Vic

16-10-2011 om 22:22

Jong (helemaal o.t.)

Laatst in Hotter than my daughter was een moeder (50+) die heel graag model wilde worden. Dat ging helaas niet lukken omdat 'ze er de lengte niet voor had'. Vond ik heel aandoenlijk, dat ze zichzelf zo mooi vond.
En on-topic. Ik denk niet dat ik een modellenwedstrijd zou aanmoedigen bij mijn kind. Dat wereldje is gewoon niet gezond en vereist zo'n weerbaarheid, dat je minstens 30 moet zijn om er niet aan onderdoor te gaan. Daarbij hebben we dan het geluk, en een mooi excuus, dat we niet boven de 1.60 m. uit komen ;-)

Tante

Tante

17-10-2011 om 08:46

Tokyo

Een nichtje van mij heeft een paar maanden in Tokyo gezeten om modellenwerk te doen. Ze was toen nog net geen 18 en deed het tussen eindexamen en begin van de nieuwe studie. Ze vertelde ons dat er met name uit de voormalige Sovjet Republieken nogal wat modellen in spe waren van een jaar of 13. Op zich werd je goed verzorgd door het modellenbureau, je werd door ze opgevangen en kreeg een appartement met een roommate. Als je geen opdrachten kreeg hoefde je de kosten voor je vlucht en appartement niet terug te betalen en had je een soort gratis vakantie gehad. Tokyo is ook een heel veilige en schone stad. Maar ook de gevaren liggen op de loer, zoals overal zijn ook hier de rijke mannen die graag uitgaan met een model aan hun zijde, de 13-jarige Rusinnen gingen hier gretig op in. Verder willen de Japanners dat je net zo dunne armpjes hebt als de Japansen, wat natuurlijk niet lukt als je een (deels) westers model bent en 20 cm langer dan de gemiddelde Japanse. Mijn nichtje woog 53 kg bij een lengte van 1.73 (Vic er is hoop hoor in Japan hoef je niet minimaal 1.76 te zijn), maar telkens werd er op gehamerd dat ze af moest vallen naar 50 kg. Ook werden haar bovenarmen steeds gemeten, maar een Westerse bovenarm is nou eenmaal heel anders dan een Aziatisch, je kunt niet dezelfde omvang hebben als je 20 c langer bent. Mijn nichtje heeft dat opgelost door die Jappen voor gek te verklaren en te genieten van haar gratis vakantie, ze heeft enorm veel gezien. Zij deed het ook maar voor erbij, maar de meiden voor wie het echt hun carriere moest worden gingen er wel in mee en hongerden zich uit. Je moet dus inderdaad heel stevig in je schoenen staan en een uitweg hebben. Als je geen diploma's hebt en alles op het modellenwerk hebt gegooid, dan ben je sneller geneigd om alles ervoor te doen.

tonny

tonny

17-10-2011 om 10:46

Ah nee, de lengte heb ik ook niet

daarom is dat nooit wat geworden natuurlijk. Of moet dit naar het draadje hieronder ;)

rotland

rotland

17-10-2011 om 11:24

Mooi niet!

Ik heb zelf geen dochter van 14, maar mooi niet dat die van mij zou mogen. Laat haar eerst maar eens bewijzen dat ze niet aan de roem ten onder zal gaan.

Tirza G.

Tirza G.

17-10-2011 om 12:27

Ja maar wil40

Wil een kind van 14 dit zelf of is ze gepusht door haar ouders? En wil jij dan dat je een jonge vrouw aanleert dat ze alleen gewaardeerd wordt om haar uiterlijk (en dus de rest van haar leven moet roepen dat ze Heus Echt VWO gedaan heeft, a la Deckers en Schuurman)? En je zult wellicht wel meewillen, maar kun je dat ook betalen? Deze dames worden, voor zover ik weet, met elkaar in hotels gezet - en jij mag je eigen vlucht/kamer regelen. Is het reeel om te denken dat ze daar huiswerk zal maken? Kun jij een week (of langer) gemist worden door je gezin?
Kortom: ís het een mooie kans voor een 14jarige of is het de ultieme exponent van een bizarre wereld?

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

17-10-2011 om 12:30

Je gaat niet aan roem ten onder

Althans, niet als ik dat bij mijn dochter zie (subtop sport). Winnen kan iedereen. Je gaat ten onder aan verliezen - dát moet je leren.

Tirza

Fiorucci

Fiorucci

17-10-2011 om 15:24

Bewijzen

Hoe kan een kind van te voren bewijzen dat ze niet aan roem ten onder gaat?

Fiorucci

Fiorucci

17-10-2011 om 18:12

Mijn zoon (14) zit nu ijverig weer te spelen op zijn gitaar, hij hoopt natuurlijk ooit alle festivals af te reizen, ik ga maar eens vragen hoe hij denkt te bewijzen al die roem aan te kunnen. Tsss, wat denkt ie wel......:)

Tirza

Ik ga ervan uit dat dit kind het zelf graag wil. Net zo als een geboren voetballer bij Ajax wil spelen, een ster basketballer naar Amerika wil en de kleine acteur in Zorro wil spelen. Ook al deze kinderen hoeven toch niet te bewijzen het VWO te hebben doorlopen? Of is het minder erg je toekomst te "verkwanselen" als je het VMBO doet?
Schoonheid is een cadeautje net zoals intelligentie. Mijn kind alleen waarderen om haar buitenkant? Ja, misschien wel op het eerste gezicht. Maar daar hoeft ze geen fotomodelleven voor te leiden. Mensen worden ook in de dagelijkse maatschappij beoordeeld op de buitenkant.
Of ik het kan betalen om mee te gaan? In ieder geval haar eerste reis, al moet ik er krom voor liggen. Ik zou haar die kans gunnen en als ik gezien heb hoe het er in de praktijk aan toe gaat kan ik beoordelen of ze dat leven aankan.
Dit zou het zelfde tellen voor het sporttalent, het acteertalent en zelfs het schaaktalent. Ik zou de vooroordelen aan de kant gooien en eerst zelf willen zien wat dat "andere wereldje" gaat betekenen voor mijn kind.
Hoe we dat oplossen met school en huiswerk? Geen idee, andere talenten zijn haar voor gegaan en er zullen best oplossingen voor zijn. Natuurlijk zullen er praktische problemen zijn maar ik zou niet bij voorbaat haar droom willen wegvegen.

Biene M.

Biene M.

17-10-2011 om 21:35

Rotland...

...landrot

rotland

rotland

17-10-2011 om 22:06

Natuurlijk niet

Natuurlijk kun je dat van tevoren niet bewijzen. Daarom zou ik haar nooit laten gaan.

Oh en trouwens... het spijt me echt enorm. Ik liet me gewoon meeslepen in de lollige start van het draadje. Het leek me gewoon heel geestig om op z'n Landrot's te reageren. Want zo'n reactie moest er gewoon tussen. Ik had op dat moment even niet voor ogen dat het serieus genomen zou kunnen worden. En nu snap ik alweer niet waarom ik (Emmawee dus) dat vanmorgen niet zag. Ben een beetje grieperig, misschien is dat het...
En ik ga deze rol natuurlijk nooit volhouden, al heb ik het even overwogen... Ik vind het ook helemaal niet aardig t.o.v. Landrot, die ik op een bepaalde manier zeer waardeer om haar eigen stijl en mening.

Dus daarom: sorrie! Mislukt grapje.
Groeten, Maw. (lacht schaapachtig)

landrot

landrot

18-10-2011 om 22:51

En ik dacht

laat ik nou in dit draadje eens niet reageren ;-)

cqcq

cqcq

19-10-2011 om 20:26

En deze dan

Een meisje van 16 dat zich bezig houdt met racen. School daar heeft ze maar weinig tijd voor. Net als Laura doet ze de wereldschool (als ze tijd heeft :)).

http://www.beitskevisser.com/nl/presentation

Om de een of andere reden is zij niet lastig gevallen door leerplichtambtenaren.

Valkyre

Valkyre

21-10-2011 om 13:09

Fijn toch, modellenwerk?

Lekker zelf het collegegeld bij elkaar sparen.. ;-) Maar dus wel met dat als uitgangspunt: wel je school afmaken en uiteindelijk ook studeren.

Ik weet het ook niet hoor; ik heb geen dochter en was zelf als meisje ook niet lang, dun en knap genoeg om continu op mijn uiterlijk te worden beoordeeld. Het lijkt me lastig, op die leeftijd. Vooral omdat je op de catwalk en in foto's opgemaakt en aangekleed wordt als een volwassen vrouw.

Groeten, Valkyre

Tirza G.

Tirza G.

21-10-2011 om 16:12

Het moeilijk er van

wat mij betreft, is dat je uiterlijk je pre-dominator wordt. Je bént je uiterlijk. En natuurlijk, je uiterlijk speelt altijd een rol in hoe de wereld tegen je aankijkt en met je omgaat, maar als jij als CEO een ladder in je panty hebt en niet bent opgemaakt, heb je tóch de voorzittershamer in handen tijdens de vergadering en heeft de rest van het gezelschap snel genoeg door dat je je zaakjes kent ook zonder make-up en met kapotte panty.
Als je als model een kapotte panty aan hebt, wordt je niet aangenomen voor een klus.

Tirza

Mee eens tirza

Ik ben het met je eens dat het nog al oppervlakkig lijkt om alleen beoordeelt te worden op je uiterlijk. Ik weet ook niet of ik mijn dochter zou aanmoedigen de keuze te maken als model te gaan werken.
Maar ik zou ook niet bij voorbaat haar droom aan diggelen helpen door alleen te zeggen:"Nee, het gebeurt niet."
Ik ga er dan van uit dat ze zèlf erg graag model wil worden.Ik ben niet de pusherige ouder die mijn kind al als kleuter van catwalk naar fotosessie zou slepen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.