Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

mr Right, mrs Always Right

Dekbedovertrekken, serviesgoed, er is van alles gemaakt met deze tekst en dat is niet voor niets lijkt me. Variatie op wat ik vroeger weleens hoorde zeggen: 'de man is het hoofd, de vrouw is het nekje dat het hoofd laat draaien'.

In discussies over het huishouden, ook hier op OO, blijkt nogal eens dat dingen moeten gebeuren zoals de vrouw des huizes vindt het het moet gaan, want haar manier is de beste.

Wat is dat toch, dat vrouwen vinden dat ze 'het beter weten'? (sja, als ik eerlijk ben... )


Target

Target

25-08-2016 om 23:18

Hmmm

Omdat de waarheid gezegd mag worden denk ik? ...

Walgelijk

Echt zo stom, die kussenovertrekken met die tekst. Ademt voor mij heel erg 'ze zeurt maar door dus ik geef haar maar gelijk om er van af te zijn'.

skik

Stenna

Stenna

25-08-2016 om 23:46

mijn gelijk

Sowieso stom, dekbedhoezen met teksten erop.

bieb63

bieb63

25-08-2016 om 23:47

Hangt ervan af toch?

Het is nu eenmaal vaak zo, zeker mbt een deel van 'onze' generatie, dat de vrouw minder werkt of werkte en daardoor ook her grootste deel van het huishouden op zich nam. Daardoor krijg je natuurlijk ook meer inzicht, overzicht, kennis enz.

Voorbeeldje: handdoeken in de keuken. Ik ben degene die ze wast en schone ophangt na een paar dagen. Niet zo'n punt. War wel een pint is, dat het in mijn beleving zo is, dat als je je handen afdroogf asn die handdoek, dat je eerst je handen wast. Msnlief doet dat anders: hij veegt zn vieze handen, bijv na eten bereiden, aan de handdoek af......... Een andere beleving van de ganddoek dus. En daardoor kan ik mijn 'systeem' EN 'taak': mer regelmaat de handdoeken verwisselen en wassen (lees om de oasr dagen) nier goed uitvoeren. Want verse handdoeken, waar handen mee afgeveegd worden na kipkluiven, laten hangen, is niet echt een optie.......

Tja, is maar een voorbeeld.

Wilgenkatje-

Wilgenkatje-

26-08-2016 om 09:45 Topicstarter

nou nee, geen generatieding

ik ben van de oudere generatie en zou er niet over prakkizeren zoiets neer te leggen/aan te schaffen, het is mijn humor niet, en het komt nogal aanmatigend over. Maar bij een van de uitgevlogen kinderen (dertigers dus) kwam ik het tegen.

Ik snap je voorbeeld bieb63, veel gezinsleden kijken niet zo krap. De handdoekbeleving

Kaaskopje

Kaaskopje

26-08-2016 om 09:58

Inderdaad humor

en ook ik zou het niet kopen. Ook al is het waar).

Ik heb zeker niet overal gelijk in, ook al wil ik dat graag denken. Als je dit aan mijn man voorlegt zal hij ook zeggen dat hij niet veel te zeggen heeft in huis. "Dan zegt Kaaskopje: Welke kleur gordijnen zullen we nemen? En dan mag ik kiezen uit rood, wit, of blauw."

Ik ben bang dat ik best veel commentaar lever op het een en ander. Ik kan niet zo goed stilzwijgend de slordigheidjes of een niet weten van man wegwerken voor de goede vrede.

Ely

Ely

26-08-2016 om 13:28

Geen generatie ding

Volgens mij zit ie in de categorie: wat vind je belangrijk en waar denk je over na? En mijn idee van een gezellig en fijn huis is echt anders dan die van man. En hij heeft gewoon minder scherp dat sommige dingen niet hygiënisch, praktisch of handig voor/met kinderen zijn. Hij heeft wel weer andere talenten
Ik probeer bewust te kiezen. Dat je niet met het vaatdoekje het ongelukje van de pup van de buren opdweilt en dan weer op het aanrecht legt maak ik echt wel een punt van (gruwel) maar ik wil planten in huis (want gezellig) en hij niet dus ik vraag hem niet de planten water te geven. Dat soort dingen.

Heel veel dingen zijn bij mijn man in ieder geval ' o ja', zoals het vaatdoekje (vrij naar echte gebeurtenis lang geleden)

Ad Hombre

Ad Hombre

26-08-2016 om 14:01

Voordeel

Stel je voor dat je alle beslissingen zelf moet nemen. Toch fijn om iemand met een eventueel alternatieve mening te hebben?

Een dekbedhoes met die tekst erop.....

dat is toch dodelijk voor de romantiek. Daar ligt vast een onder dat elkaar vader en moeder noemt. Of paps en mams.

Mijn wederhelft heeft een totaal andere opvatting van bezemschoon dan ik. Die lijkt er een eer in te scheppen om een vakantiehuisje schoner achter te laten dan hij het aangetroffen heeft. Mijn reactie daarop is in de loop der jaren veranderd van een gevoel van tekort schieten, tot ergernis tot laconieke berusting. Tegenwoordig pak ik de ereader erbij terwijl hij op zijn knieen met het plintenzuigertje in de weer is.

Wilgenkatje-

Wilgenkatje-

26-08-2016 om 15:00 Topicstarter

tja die dekbedhoes

... ik snap er ook niks van. Je moet je niet bemoeien met hoe volwassen kinderen hun leven inrichten. tja. Een verwonderde vraag stellen, mag dat?

bieb63

bieb63

26-08-2016 om 15:09

haha Kenfan

En hier: de vaatwasser wordt altijd heringeruimd door manlief. Eerst ergernis. Nu denk ik: laat gaaaaaaan

Dekbedden met tekst

Ieder zijn meug natuurlijk, maar er zijn wel heul erge dekbedovertrekken te krijgen, zoals 'what I love most about my home is you', of 'every love story is beautiful, but ours is my favorite' in zes niet bij elkaar passende lettertypes.

En dan zo'n uitgeblust stel er onder met de ruggen demonstratief naar elkaar toe.

skik

Wilgenkatje-

Wilgenkatje-

26-08-2016 om 16:39 Topicstarter

motto

jaja, die motto's van tegenwoordig. 'In dit huis knuffelen we elkaar aan flarden'

Waait wel weer over. Net als de teddyberenmanie, de gefiguurzaagde witte ganzen voor het raam en de gedecoreerde dakpan naast de voordeur.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

26-08-2016 om 16:40

Ja!

Want als je het maar hard genoeg roept, ga je het misschien zelf ook nog wel geloven hè.

Ad Hombre

Ad Hombre

26-08-2016 om 17:26

Funda

Kijk eens op Funda naar de fotos van slaapkamers. Er zijn er nogal wat die hun huiselijk geluk op de muren of balken (laten) vereeuwigen. Van die ranzige spreuken, je weet wel, zoals in dat 'spreuken gezocht' draadje hier...

De wandtegeltjes met 'Van het concert des levens...' zie je niet zo vaak hier, maar de mensen moeten hun creativiteit kwijt, he...

Lieverdje

Lieverdje

29-08-2016 om 13:22

"Home"

Haha, vreselijk. Wat ik ook erg vind is van die gefiguurzaagde letters die het woord "Home" vormen. Hier in de straat hebben we mensen die hun huis meerdere keren op die manier hebben gedecoreerd, zelfs hun caravan is ervan voorzien. Ook een ander bepaald niet harmonieus gezin die de 'bad vibes' proberen te bezweren met suffe Engelstalige teksten en een piekfijn woonblaadjes-interieur......brrrr.

Ad Hombre

Ad Hombre

29-08-2016 om 13:26

Lieverdje

"Wat ik ook erg vind is van die gefiguurzaagde letters die het woord "Home" vormen."

Ja, heel erg, ze zouden toch moeten weten dat je dat soort dingen tegenwoordig op een 3d printer doet?

Home...

Zou dat niet zijn voor al die mannen die na een vermoeiende kantoordag hun straat inrijden en zich geconfronteerd weten met de 'creatieve' invallen van hun vrouwtje die ('ja ik voelde heeeeel sterk dat dit beter bij mijn nieuwe ik past') het hele interieur weer eens heeft veranderd?

En die om hem tegemoet te komen maar het woordje 'home' op zowel de caravan, de hond als de bakfiets heeft gemonteerd? Zodat hij weet waar hij moet zijn?

Jammer natuurlijk dat alle buurvrouwen in de straat hetzelfde woord overal op hebben gespijkerd. Is hij nog steeds de weg kwijt.

Wilgenkatje-

Wilgenkatje-

29-08-2016 om 15:53 Topicstarter

Thuis

aahh ik moet ineens aan ET denken... HHOommee...

En aan de dementerende mensen op mijn werk, die allemaal zo ontzettend graag naar huis willen...

Snik.

Funda

Zou bij die Funda-foto's niet eerst een stylist zijn langsgeweest? Op sommige foto's ziet alles er zo doorgestyled uit dat ik direct vermoed dat de verkopers wanhopig zijn en nu maar hulp van buiten hebben ingeroepen.

Las ooit eens van iemand die zich ook zo ergerde aan die letters en die overwoog in grote letters (niks 3-D-printers, gewoon naar de Xenos) P O E P in de vensterbank te spellen. Dat vind ik dan wel weer geinig (andere opties bijvoorbeeld: ERG, AARGH, GETVER, en - voor wie zich Sjors&Sjimmie nog kan herinneren: BAREUH).

Nou ja, ook deze narigheid zal inderdaad wel weer overwaaien. Maar vanwege de Wet van Behoud van Ellende komt er dan vast iets even ergerniswekkends voor in de plaats.

Groeten,

Temet

vlinder72

vlinder72

30-08-2016 om 11:26

op traptreden

Ik ben een keer bij iemand geweest die op de traptreden zo'n spreuk had laten schilderen. Zo van In ons huis: houden wij van elkaar, knuffelen wij, maken wij ruzie, ruimen wij op. Etc. Op elke tree een zin tot ze boven waren.

Ik heb toen echt goed mijn best moeten doen om mijn afschuw niet te laten blijken.

Vlinder (ot)

Mijn dochter (7) heeft kortgeleden de traptreden van haar hoogslaper volgeschreven met een fonetisch gespelde Engelse liedjestekst… Ik heb mijn afschuw toch wel enigszins laten blijken

Lieverdje

Lieverdje

30-08-2016 om 14:47

Haha!

Dat is wel gaaf, POEP in je vensterbank. Of voor je tuinhekje Vroeger kwam ik bij een vriendinnetje met een grappige vader en die hadden op de wc zo'n 'er is hoop' sticker (van de EO of een andere blije kerk). Dat vind ik ook wel weer leuk!

En dat van die spreuk op die traptreden, die spreuk hebben mijn ouders ook eens kado gekregen op een interieurfrutsel. Vonden ze heel erg leuk........ Hm. Zo lief zijn mijn ouders niet voor elkaar anders:-/

Gruwel

Nog erger dan HOME is SFEER. Als je het met letters moet aangeven zal het wel nodig zijn.

Volgens mij is de hoeveelheid kerstverlichting in dat soort huizen ook omevenredig omgekeerd aan de mate van gezelligheid.

skik

Pirata

Pirata

30-08-2016 om 17:14

Moeh

HOME kun je toch snel veranderen in MOEH. Het is dat mijn overburen het in de slaapkamer hebben staan, anders had ik al toegeslagen.

Hoera, een jongen

Ik heb wel eens overwogen om van zo'n raamslinger 'en' af te knippen zodat er 'hoera, een jong' zou komen te hangen.

skik

Inanna

Inanna

30-08-2016 om 17:52

t-shirt

Mijn zoon heeft een t-shirt met de tekst "In dit huis... dragen we t-shirts met dit soort teksten met allemaal verschillende poeplelijke lettertypes"
Uiteraard in 10 verschillende lettertypes.
Daar zagen zoon en ik de humor wel van.

vlinder72

vlinder72

30-08-2016 om 18:14

en toch

Er zijn zat mensen die dat soort spreuken op hout/traptreden/tegeltjes leuk vinden. Die delen vast ook vreselijke gedichtjes, kwijlteksten over dochter/zoon en weet ik veel wat massaal delen op facebook.

ik heb een vriendin die dat echt leuk vindt. Reuzehandig als ze jarig is. Ze is echt blij met een momet zo'n spreuk. Of iets op linnen voor in de kamer. Of een schutting poster. Haar hele huis ziet eruit alsof het is ingericht door de Xenos. En ze deelt ook altijd van die vreselijke gedichtjes op facebook.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

30-08-2016 om 19:52

Oh Bromvlieg

Blijft dat dan, dat ze naar huis willen?

Mijn moeder zit sinds kort in een verpleegtehuis en roept dat inderdaad ook nog wel eens. Wij dachten eigenlijk dat het het wennen was.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

30-08-2016 om 20:05

Die tra

Dat vind ik dan wel weer leuk gevonden. Ik ken het bord, en heb (moet ik bekennen) wel eens overwogen om dit te kopen (voor dochter, echt waar, toen ze in een moeilijke periode zat . Kon echter nooit het bord vinden dat helemaal pastte bij wat ik wilde uitdrukken.

En echt eerlijk waar, ik heb wel van die teksten, niet op de vensterbank - dat dan weer niet, maar ik heb een hele leuke aan de kapstok hangen. Over hoe je je dient te dragen (House rules: say thank you, share, listen to your Parents, lough at yourself, etc. ect.), en nog eentje in de keuken over dat je met geld geen geluk maar wel chocola kunt kopen en dat dat eigenlijk hetzelfde is. Ach....

Ik vind dat humor, maar smaken verschillen blijkbaar.

Enne Jippox: ja daar zou ik ook wel iets van vinden ja. LOL

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.