Home » Forum » Naar partijtje ivm gladheid

Naar partijtje ivm gladheid

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Fianna
Naar partijtje ivm gladheid

Mijn dochter van 4 is uitgenodigd voor een partijtje morgenmiddag. Het is een theatervoorstelling in Scheveningen. Ze wordt dat met de auto meegenomen van Zoetermeer naar Scheveningen en weer terug. Ik twijfel nu eigenlijk of ik dat zo'n goed plan vind, met het oog op de gladheid. Wat zouden jullie doen?

Vic
Tuurlijk

Mijn dochter geeft morgen haar partijtje. We gaan ook met de auto ergens heen. Ik hoop niet dat er mensen afhaken omdat ze het eng vinden dat we met gladheid moeten rijden. Sowieso valt het buiten de binnenwegen heel erg mee met gladheid. Op de snelweg heb ik vandaag gewoon 100 gereden.

bibi63
Zal wel meevallen

Ik weet zeker dat de snelwegen morgen overdag prima te berijden zijn,ook de doorgaande wegen. En vanaf Z'meer rijdt je in 1 ruk over snelweg en doorgaande weg naar Scheveningen.
Gr. Bibi

Fianna
Bibi63

Hoe weet je dat zo zeker? Ik las net dat de gladheid vannacht en morgen just gaat ontstaan omdat er vochtige lucht over het land trekt. Maw afgelopen dagen was het niet zo glad als vannacht en morgen.

Annet
Welke gladheid?

Het is koud maar niet glad.
Het wordt morgen onder de nul graden met een zonnetje.
Het wordt pas vervelend als het rond het vriespunt komt of als het gaat sneeuwen. En beiden gaat morgen niet gebeuren.

Fianna
Het wordt wel glad annet

Er is wel degelijk gewaarschuwd voor gladheid de vannacht gaat ontstaan. Nu is het idd niet glad, maar dat gaat dus vannacht komen.
Wat jij zegt dat het alleen vervelend wordt als het rond het vrespunt komt of gaat sneeuwen, klopt niet.
Dit staat er op weeronline.
'Vanavond en vannacht worden veel wegen nat door vocht wat op het wegdek neerslaat. Op verschillende plaatsen wordt het daardoor verraderlijk glad. Ook op plaatsen waar recent gestrooid is kan het glad worden.''

bibi63
Okee

dat zal dan in straatjes zo zijn waar nog sneeuw ligt. Maar de snelwegen en doorgaande wegen zijn inmiddels sneeuwvrij. Mocht het daar alsnog glad worden door opvriezing van vocht, dan neem ik aan dat daar 's ochtends gestrooid wordt en het midden op de dag prima begaanbaar is.
Gr. Bibi

Fiorucci
Fianna

De snelweg is ijsvrij en het is nu niet gladder dan gisteren, hoor ik net van mijn zoon die al om 6.30 de deur uit was. Wel veel Ov storingen, daarom is hij al zo vroeg weg, ivm een tentamen in Leiden om 8.30.

Fianna
Fio

Dank je! Ik denk dat ik wat voorzichtiger ben door dat ongeluk van de 2 broertjes. Het is toch je kind. Maar als de wegen idd niet glad zijn geworden mag ze gewoon gaan.

Chippie
Fianna

Misschien ter 'vreemde' geruststelling. Het ongeluk waarbij de twee broertjes (en nog een kind en een vader) zijn overleden is niet veroorzaakt door gladheid. De precieze toedracht is nog niet duidelijk, maar het was ter plekke niet glad. Ze zijn frontaal gebotst, geen vangrail maar direct in ijskoude water terecht gekomen.

Fianna
Chippie

Ik weet het. Alleen word ik dan toch voirzichtiger. Wrs omdat het vriendjes van mijn kinderen waren op hun vorige school. Dan hakt het er in ;-)

Fiorucci
Fianna

Ik ben net buiten geweest, hier zijn de wegen niet glad. Ik snap je voorzichtigheid hoor..;))

Fianna
Gladheid en frontale botsing.

Ze is gegaan. Ik vnd het wel raar dat op veel wegen en fietspaden water lag, gesmolten sneeuw oid. Ik hoop niet dat dat straks gaat opvriezen.

Overigens chippie was het volgens mij geen frontale botsing. De auto's zijn tegen elkaar aan gereden toen 3 rijstroken 2 werden op de snelweg (dus frontaal is al uitgesloten of 1 moet een spookrijder geweest zijn ;-)). Wrs gingen ze beide tegelijk naar 1 rijstrook.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.