Home » Forum » Nationaal dictee wie heeft er meegedaan

Nationaal dictee, wie heeft er meegedaan?

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Bellefleur
Nationaal dictee, wie heeft er meegedaan?

Ik heb meegedaan, en ik had 35 fout. Ik vond het een geweldig dictee. Van mijn lievelingsschrijver Tommy Wierenga. Met een politiek statement, en een taoistische boodschap aan het eind. leuk!

Marian
Vier fouten

Ik vond het ook een juweeltje! Ik had mijn deelnemerspen van 2006 gebruikt (toen ik tweede werd in het echt) en dat heeft vast geholpen: ik ben een virtuele winnaar!

Groet Marian

Genista
Dertien fouten

Een prachtig dictee was het! Al moet ik wel toegevend dat ik lichtelijk kreunde toen Tommy het zelf voor het eerst voorlas, al schrijvend viel het me toch mee.

lunamaya
50+

maar toch erg leuk om weer mee te doen (kan het niet laten) en voor Tommy het voorlas dacht ik nog even dat mijn spelling misschien wel vooruit gegaan was...

En Marian... WOW vier fouten...

tonny
Afschuwelijk resultaat

36 fouten.

Griebels!

Marian
Genista

13, dat is een virtuele derde plaats! Degene die derde was geworden leek mij helemaal niet tevreden, die had zichzelf hoger ingeschat :)

Marian

Bellefleur
Ehm tonny,

Met 35 fouten zit je behoorlijk onder het gemiddelde hoor! Ik ben heel tevreden met mijn 36... Ik geloof niet dat de mevrouw van de derde plaats ontevreden was met haar resultaat, ik had het idee dat ze niet goed kon omgaan met alle aandacht op haar gericht. Overigens had ik ontelbaar veel fouten in oost-Galicisch. Ik lees teveel Asterix en Obelix, en had er Oostgallisch van gemaakt.

Bellefleur
Oh, en marian,

Wauw!!

Silone
Marian!

Ja dat weet ik nog, die 2e plaats. Ik zat je naam al te zoeken tussen de winnaars, maar je zat niet in de zaal. zonde joh!! Maar goed, de eeuwige roem heb je hier op OOL al bereikt. Petje af (ik kan zelf nog geen zin schrijven zonder taalfouten, dus ik kijk enorm tegen je op).

oregano
Verkeerde kopje, nu hier ;)

Wat goed van jullie, vooral die 4 fouten! Ik had er 38, omdat ik in de 4e zin 15 fouten had...streepjes, trema en hoofdletters fout, dus dat was wel even een domper, maar goed ik ben tevreden. Samen met dochter van 13 meegedaan, hartstikke leuk! (Zij had iest meer fouten maar toch boven verwachting goed vond ik).
Leuke traditie!

Marian
Sjips, het zijn er vijf :)

Ik had Oekraieners en daarin had sowieso al een trema gemoeten vanwege de klinkerbotsing a-i, en de e na de i moest er niet in, het is Oekraïners.
Dus het zijn vijf fouten, nog altijd een leuke score.
Grrrr, van de meeste fouten denk ik achteraf: die had ik kunnen weten, maar dat is elk jaar zo :(

Wat ik wel leuk vond: ZES zinnen helemaal foutloos waar ik zo'n mooie juffenkrul doorheen mocht zetten van mezelf :)

Groet Marian

Sancy
Marian

Sjapoo! ;-)
Echt heel goed hoor, ik heb het jaren geleden al opgegeven.

oregano
Marian

Wat ontzettend eerlijk van je ;)
En ik vind mezelf best goed qua nederlands en dan toch zoveel fouten....eigenlijk bijna allemaal een kwestie van wel of geen hoofdletters en streepjes..hou ik mezelf dan maar voor..
Petje af voor je!

Geerke
Totaal gemist

Niks voor mij om het te missen (al is de laatste spellingwijziging toen ik juist de tussen-n goed onder de knie had en ze alles weer gingen veranderen, mij nooit helemaal bijgebleven, moet er altijd weer even naar kijken).
MAar goed, zat middenin de drukte voor de kerstvieringen op mijn school. Totaal gemist.
Mijn schoonmoeder zal wel weer onder de 10 fouten zitten, zoals wel vaker. Zij is echt super.

Genista
Echt heel super, marian

Ik geef eerlijk toe dat er bij mij een paar gelukkige gokken tussen zaten, waaronder Roethenen en de inschatting van de hoofdletters van bijvoorbeeld Habsburgse en babylon. Vijf fouten maar... Voor mij ben je een kanjer van jewelste!

maan.
Ook gedaan

Ook meegedaan en ditmaal 29 fout... viel me reuze mee gezien de toch wel hele ingewikkelde woorden.

(Dan was het kinderdictee toch een makkie.. één fout)

Niny
Kinderdictee!

Hoi Maan, mijn jongste dochter heeft meegedaan aan het kinderdictee en ik heb ook meegeschreven...een fout, dezelfde als de winnaar.
Niet meegedaan met het nationaal dictee deze keer, maar toen ik het achteraf las dacht ik: Oei, Roethenen (??) had ik vast niet goed geschreven en zo waren er nog wel een aantal.
Niny

Biene M.
Pronken met andermans veren

Ik heb het dictee gemist doordat jongste niet wilde slapen. Maar mijn dochter (15) heeft wel meegeschreven en die had maar 9 fouten!

oregano
Die 4e zin...zoek de 15 fout :))

zit me nog dwars.
Zo had ik hem geschreven (met die 15 fouten dus..)

Lemberg, dat multi-nationale en multi linguistische Hapsburgse Babylon, die co-existentie van Askenazin,Roetenen,Polen, Duitsers, Armeniers (met trema, maar ik vind die knop niet hier)-door en door tolerant uit noodzaak en goede wil, laissez-faire opgetuigd met een sifilicatoire missie en een architectonisch mozaiek (met trema) van Gotiek, Neo-Classicisme en Art Deco.

En Biene wat knap ook van jouw dochter!

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.