Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Wiz-zy

Wiz-zy

02-08-2012 om 11:54

Nederlandse horeca bot?

Van de week heb ik weer eens kennis gemaakt met de Nederlandse horeca op de terrasjes. Ik was met mijn dochters in Utrecht om te winkelen.
Lunchen deden we op een heel leuk terras aan de gracht. Lekker gelunched en wat gedronken. Maar toen we weg wilden en ik dus wilde betalen heb ik wel 4 x om de rekening gevraagd (aan 2 mensen die daar rondliepen) en ben uiteindelijk zelf maar naar de ober toegelopen omdat we echt weg wilden(inmiddels 20 minuten na mijn eerste vraag om af te rekenen). En toen wilde die man me nog afpoeieren met "ik kom zo". En toen ik wegliep dacht zijn collega dat ik nog niet had betaald en wilde me nog net niet overmeesteren.... Leuk op zo'n druk terras, sta je leuk voor paal.
Later in de shopsessie moest mijn dochter ineens heel nodig plassen. Dus ik naar de dichtstbijzijnde kroeg om te kijken of dat daar mocht en of je dan eventueel eerst iets moest consumeren. Maar eerst maar eens naar binnen om mijn dochter richting de wc te sturen. Komt die man naar me toe en voordat ik mijn vraag af kon maken (mag mijn dochter hier plassen en wat kost dat of ...) begint die man ons gewoon uit te schelden en te zeggen dat we moesten wegwezen. En dat ik een slecht voorbeeld was voor mijn kinderen. Nouja! Ik schrok me rot zeg. En stond toen ook met een mond vol tanden. Dus maar weer naar buiten, nagekeken door de stamgasten.
Gelukkig mocht mijn dochter (inmiddels luid huilend "ik moet zo nodig!") van een winkel-mevrouw die dat toevallig hoorde wel in haar winkel op de wc plassen.
Is dit typisch Nederlands? We zijn net terug van 3 weken buitenland, en overal waar we daar op een terras of in een restaurant kwamen, voelde ik me gewoon welkom. Nou dat gevoel mis ik hier nogal. Het lijkt potverdorie wel of je blij mag zijn dat je ├╝berhaupt op het terras mag zitten hier. Ik ben er ook wel klaar mee, ik geloof dat ik voortaan maar een lunchpakket mee ga nemen ofzo. Helaas zijn er meestal weinig bankjes in zo'n winkelgebied (mag niet van de horeca schat ik zo in). En even plassen kan ook niet zomaar even, kwam ik dus achter. De welbekende Hema was net even te ver.
Ervaren jullie dit ook of heb ik van de week gewoon stomme pech gehad?

koentje

koentje

02-08-2012 om 12:14

Ik denk...

stomme pech!

Sawo

Sawo

02-08-2012 om 12:59

Ook pech

Hoi Wiz-zy

gewoon pech.

We winkelen al jaren in Utrecht en nog nooit zoiets meegemaakt. Wel vorige week in Spanje waar we wel erg lang op rekening zaten te wachten.
groet

Saar

Monique D*

Monique D*

02-08-2012 om 16:04

In welk buitenland zat je, wiz-zy?

Ik heb wel gehoord dat je in andere landen (weet zo gauw niet welk land) veel makkelijker naar de wc kan gaan dan hier in Nederland. Ik ben benieuwd in welk buitenland je was, Wiz-zy?
Laatst was ik bij Specsavers opticiens voor mijn eerste leesbril. De service was heel goed (kreeg koffie, kon in alle rust een montuur zoeken), maar toen ik naar de wc moest was dat helaas niet mogelijk... en in het winkelcentrum was er in de buurt geen cafetaria of Hema waar ik mijn blaas kon legen. Even had ik hoop bij de C&A, maar ook in dat grote warenhuis kon ik mijn plasje niet kwijt... gelukkig kan ik het lang ophouden en ben gewoon naar huis gereden, maar hoe zit het nou als je een zwakke blaas hebt?

Monique D*

Monique D*

02-08-2012 om 16:10

Klandizie

"Helaas zijn er meestal weinig bankjes in zo'n winkelgebied (mag niet van de horeca schat ik zo in)."
Dat is mij ook opgevallen. Je kan nergens zitten of het moet op een terrasstoel zijn.. waar je dan verplicht een consumptie moet nemen. Je kan daar dan wel naar de wc gaan-:), maar dan moet je het niet hebben van de botheid van de horeca waar Wiz-zy het over had..

Utrecht

Het verbaast me helemaal niks. Utrecht, en dan met name de terrassen aan de gracht, zijn daar echt berucht om. De reden? Het maakt niet uit wat ze doen, de volgende dag zit het toch wel weer vol, ze kunnen het dus maken. Dat de terrassen de volgende dag toch weer vol zitten komt door de vele dagjesmensen en de scheve verhouding tussen vraag en aanbod (zeker op een drukke, zonnige dag). Precies hetzelfde vind ik voor Scheveningen gelden; het maakt niet uit wat ze doen, de volgende dag zitten er toch weer (andere) mensen.
In Utrecht speelt nog mee dat er veel studenten werkzaam zijn, die hun werk echt wel zo goed mogelijk doen, maar toch het 'hart voor de zaak' vaak een beetje missen. Natuurlijk zijn er genoeg individuele uitzonderingen.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

02-08-2012 om 20:43

Hmmm

Die ervaring heb ik helemaal niet in Utrecht. Vorige week nog op verschillende terrassen gezeten en overal prima bediend. Overigens loop ik altijd even naar binnen als ik niet snel genoeg kan betalen naar mijn zin.
En die bankjes herken ik ook niet, in het centrum van Utrecht zijn juist heel veel bankjes waar je je lunch kan opeten, langs de Oude Gracht, op het Neude, achter het stadhuis....
Kortom, volgens mij heb je gewoon pech gehad ;-)

Monique d*

Ik heb hier weleens iets gezegd over de uitstekende en gratis toiletten in Schotland. Zelfs ieder klein dorp heeft nog een PC ( wat ook zo op een kaart staat): Public Convenience :o). Die zijn soms gewoon schattig met bv verse bloemen en dan staat er vaak een "potje" voor een bijdrage voor de bloemen, haha.

Openbare toiletten

Er zijn te weinig openbare toiletten in Nederland. Dat is in het buitenland beter geregeld. Is zelfs eens onderzoek naar gedaan. Heel vervelend voor mensen die vaak moeten plassen en/of het slecht op kunnen houden. In Duitsland vind ik de openbare toiletten keurig. Zelfs rondom gratis zwem-meren vind je keurige toiletten en douche en omkleedgelegenheden.
Wat horeca betreft kan je inderdaad pech hebben, zeker op drukke dagen. Maar over het algemeen vind ik de sfeer in Utrecht wel prettig.

Petra Pakje

Petra Pakje

03-08-2012 om 10:24

Het kan ook anders

Bij een snackbar langs de ijssel in Zutphen ging mijn kind plassen. Het kostte, als je niks consumeerde, vijftig cent die ik op de toonbank legde.
We wandelden verder langs de ijssel en toen we een half uurtje later besloten daar een frietje te eten, lag er een muntje van vijftig cent bij onze bestelling. Kregen we terug. Vond ik z├│ attent.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.