Home » Forum » Nog een vraag over utrecht cs

Nog een vraag over Utrecht CS

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Temet
Nog een vraag over Utrecht CS

Naast een vraag over bussen nu weer een vraag over Utrecht CS, en wel over de looproutes op dit moment. Ik moest onlangs op het Vrouwe Justitiaplein zijn. Dat was normaal gesproken het stationsdeel uitlopen in de richting van de laagst genummerde perrons, en dan nog in het stationsgebouw rechtsaf de tijdelijke trap af, waarna het een kwestie is van de straat (Laan van Puntenburg) aflopen en op enig moment linksaf.

Dat kan nu niet meer want die uitgang is weg: ik moest het station uit, kwam op dat nieuwe plein, moest vervolgens het winkelcentrum in, stuk doorlopen, toen rechtsaf om er dan pas uit te komen bij die draaideur bij dat Chinese restaurant - de uitgang die ik normaal gesproken neem als ik de kant van de Dom op moet.

Dat is omlopen, daar hou ik niet van. Op de terugweg liep ik mijn oude route, de Laan van Puntenburg door, richting CS. Je kan dan bij het station linksaf richting een lift en voetgangers-fietsersbrug. Dat deed ik. Nu heb ik wel die mooie nieuwe brug mogen bewonderen, maar handig was het niet want die moest ik helemaal aflopen om uiteindelijk pas het station weer in te kunnen aan de andere kant (Jaarbeurskant). Dat was dus ook om (en flink ook, Utrecht CS is een groot station)

Kan het efficiënter, of moet ik gewoon omlopen tot de volgende wijziging een feit is? En trouwens: weet iemand wanneer dit allemaal achter de rug zou moeten zijn? Ik mag niet mopperen natuurlijk, ik woon in Amsterdam, stad van de Noord-Zuidlijn ( al ongeveer een kwart eeuw in aanbouw)

Groeten,

Temet

Phryne Fisher
Ja, zucht..

Ik had laatst een sollicitatiegesprek in diezelfde straat en kwam erachter dat je er niet meer met de auto kunt komen. Dus geparkeerd onder Hoog Catharijne en daarna drie kwartier gelopen om op mijn bestemming te komen. Je moet dus niet die voetgangersbrug over, maar aan de kant van het station direct links de straat in.

Caroro
helaas

Wat je beschrijft is volgens mij op dit moment het snelst om aan die kant van Utrecht CS te komen. Ik moest vorige week ook daar in de buurt van de draaideur bij het Chinese restaurant zijn - dacht er nog over om de voetgangers-fietsbrug te nemen, maar heb toch maar voor zekerheid gekozen (langs het nieuwe plein). Omlopen lijkt me voorlopig dus het snelste.

Wanneer dit weer verandert? Geen idee. De mensen waar ik vorige week was, wisten ook van niks. En zij werken daar dagelijks...

Marinade
Het wordt pas beter....

... als je vanuit de perrons de Moreelsebrug op kunt lopen. Maar mag niet, daar heeft Corio (eigenaar Hoog Catharijne) een stokje voor gestoken. Iedereen door HC, wel zo goed voor de klandizie. Zucht, ja.

Je kunt trouwens meteen vanuit uitgang Jaarbeurs van het station, naar links en dan loop je bovenlangs naar de Moreelsebrug.

Temet
Aha!

Die Moreelsebrug, dat is die voetgangersbrug neem ik aan? Het was zo ergerlijk, ik liep op die brug en zag onder me het juiste perron liggen (5+7). Had ik kunnen abseilen, dan had ik het gedaan :-). Maar nee, helemaal door tot de Jaarbeursingang

Ik dacht dat er geen opgang vanaf de perrons was omdat die trappen dan te steil of te lang zouden worden. Maar het is dus om voetverkeer door de stationshal te dwingen.

Als ze mensen ook door het winkelcentrum willen blijven dwingen dan zal die ene zij-in/uitgang ook wel niet meer terugkomen vrees ik.

Misschien inderdaad volgende keer maar via de Jaarbeurskant eruit (mijn aankomstperron is 14 ofzo) en dan die brug. Nog altijd omlopen. Maar wel met een mooi uitzicht.

Groeten,

Temet

Marinade
Klopt

Het ligt helemaal klaar. Maar pas met Sint Juttemis te gebruiken. De route bovenlangs is prima en idd mooi zicht op de Domtoren. Te verkiezen boven HC en een soort van lange neus naar het grootkapitaal :-)

Victoria
Plan

Het plan is dat de bussen weer aan de andere kant van het station gaan stoppen, zoals een paar jaar geleden nog het geval was. Dan zal er ook weer een in- en uitgang komen zodat je weer een korte route kunt nemen in de richting van bijv. het Vrouwe Justitiaplein.

Dit zal ongetwijfeld nog wel een jaar of 2 duren :-(