Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Nu op nl3

Docu 'Bully' over pesten in USA.
Kijken of ik t volhoud om te kijken..

Jujube

Jujube

06-02-2013 om 00:06

Heftig

Wat een heftige documentaire. Zou verplichte kost moeten zijn voor alle leerlingen in het VO.

Anneke

Anneke

06-02-2013 om 11:46

Verplichte kost

voor alle leraren en directeuren. Tenenkrommend!

Ik weet niet hoe een gemiddelde VO scholier dit bekijkt maar er werd niet of nauwelijks bij stil gestaan hoe je je als VO scholier dan wel moet gedragen.

Maar ik zag dat met name de schooldirecties vreslijk waren... en de reacties van de ouders en zus van die jongen waren nou ook niet bepaald empatisch.

klant

klant

07-02-2013 om 22:11

Wat mij altijd opvalt

Veel kinderen worden zo erg gepest, dat dit neerkomt op ernstige mishandeling. Zou je als ouder je kind in een omgeving plaatsen waar het dagelijks wordt mishandeld, dan zou er ingegrepen worden. Zou je het zelf doen en werd dat bekend: er zou ingegrepen worden. En terecht. Maar als het in het kader van de leerplicht ( op weg naar school) of op school gebeurt, wordt er niet ingegrepen. Dan is het volkomen geaccepteerd om mishandeling op zijn beloop te laten. Wordt een school waar regelmatig wordt gepest en onvoldoende ingegrepen onder toezicht geplaatst? Beeje gek. Het is maar net welke misstanden wel en welke niet geaccepteerd zijn. Bah!

Jujube

Jujube

07-02-2013 om 23:35

Yep

Het meeste pesten is niet lichamelijk, maar geestelijk. Lichamelijk is zichtbaar, geestelijk niet. In Nederland doen de meeste scholen er niets/weinig aan, ondanks prachtige pestprotocollen, toneelvoorstellingen over pesten, kanjertrainingen, etc. Triest maar waar.

Vreselijk

Vreselijk om te zien hoe die schooldirectrice ermee omging. Hoe ze tegen het gepeste kind sprak toen hij zijn pester geen hand wilde geven, hoe ze later tegen ouders deed, echt geen woorden voor.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.