Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

madelief

madelief

25-12-2008 om 17:16

'onbedoelde' kindertjes...

Elders op OO het verhaal van een moeder die onbedoeld zwanger raakte. In deze concrete situatie krijgt ze allerlei ervaringen/raad.

Hoeveel van 'onze' kinderen waren niet écht de bedoeling op het moment waarop ze ons kwamen verrassen?

Lag het dan aan ons, aan een drankje teveel, aan medicijngebruik, aan falende anticonceptiva, aan ...?

madelief

Bastet

Bastet

25-12-2008 om 17:33

Hier

Onze jongste,ze is acht jaar,falende pil.Komt vaker voor dan je denkt!Ze is ons kadootje.:)
Groetjes,Bastet

Guinevere

Guinevere

25-12-2008 om 18:41

50%

50% van mijn kinderen. Tja, wie risicovol leeft....ik had na een jaar oefenen voor de oudste werkelijk géén benul dat je kinderen ook met één keer kon produceren. ;-)
Dus hier is de jongste óók een kadootje. Want eigenlijk vonden we één wel genoeg. En nr 2 blijkt niet alleen een kadootje voor ons, maar ook voor zijn grote broer te zijn.

Nasha the first

Nasha the first

25-12-2008 om 19:52

Eeh...

ja, onbedoeld kwam er bij de 2e zwangerschap een extraatje mee....ongewenst zijn ze geen van allen, maar vroegah zag ik in mijn toekomst maar 2 kindjes en geen drie :-))) Zou ze allemaal niet meer willen missen overigens!

Minet

Minet

25-12-2008 om 20:42

50%

de helft van onze kinderen is onbedoeld.
We gingen heel bewust voor 1 kind, en dan met name omdat mijn man wel een kind wilde, maar echt niet meer dan 1, en kregen er 2 tegelijk. Manlief een week over de rooie, ik helemaal blij :)

Maar juist door deze onbedoelde zoon werden mijn moedergevoelens al heel snel giga aangewakkerd!

Groetjes, Minet

Prulletje

Prulletje

25-12-2008 om 21:26

Nee, hoor. Helemaal gepland hier. Overigens waren er bij mijn zwangerschaps-gymklas zes perongelukjes en één kindje dat ook wel een jaar eerder had mogen komen. Ik was de enige die zwanger wilde worden en dat ook "gewoon" werd.

Ik weet nog een scene uit de serie "Roseanne". "Mam, was ik een ongelukje?" "Nee schat, jij was een verrassing."

Prulletje

Hetty,*

Hetty,*

25-12-2008 om 21:45

25%

Als het ook gaat om dat het op dat moment echt niet de bedoeling was: 25%
Mika* en Kian hebben we hard ons best voor moeten doen, ziekenhuisgedoe enzo. Die waren dus erg gewenst/gepland. Daarna echter was ik echt helemaal afgevallen, klaar met studie en baan gevonden in die richting. We gebruikten geen voorbehoedsmiddelen want tja, zo'n vaart zou het tenslotte niet lopen bij ons en ooit wilden we misschien nog wel een kindje. Ik was net voorbij de proeftijd toen ik zwanger bleek te zijn, oef! Dat was op dat moment eigenlijk even niet de bedoeling en daar moest ik erg aan wennen.
Achteraf geen probleem want werk was helemaal niet leuk en dus geen probleem. Ben lekker gestopt na zwangerschapsverlof en Diaz was zo leuk dat ik direct al weer zwanger wilde worden :-) Daarna is Mischa dus nog gekomen.
Groetjes Hetty,*

Julie

Julie

25-12-2008 om 22:29

Niet onbedoeld, wel enorme verrassing

na 4,5 jaar oefenen, ziekenhuis, toestanden, een miskraam en 3 icsipogingen, wanhoop, berusting en alles daar tussen in waren daar opeens zomaar, spontaan, twee streepjes.
Ze is nu net vier geworden en gaat naar school, nog dagelijks verbaas en verwonder ik me over dit mirakel dat ons ten deel is gevallen.

Tirza G.

Tirza G.

25-12-2008 om 22:42

50%

Ik kon geen kinderen krijgen. Dat wist ik al toen ik 18 was. Mijn eerste zwangerschap was een volkomen verrassing, ik was dan ook al een eindje onderweg voor ik het wist. Kinderen hebben nooit in mijn toekomstvisie gezeten.
Ik zou het in elk geval niet uitdragen werd mij verzekerd. Maar ach, als ik één keer eigenwijs kan zijn, kan ik het ook twee keer. En dus droeg ik 42 weken. En dit medisch wonder doet dit jaar eindexamen. Daarna wist ik dat ik het kon en toen was nummer 2 niet meer zo moeilijk.

Tirza

Dirkje

Dirkje

25-12-2008 om 23:18

al onze kinderen waren gelukkig zeer bedoeld.
groet,
Dirkje

Fraz

Fraz

25-12-2008 om 23:23

Ook 0 %

allebei door beiden gepland en gewenst. Ik zou nog wel voor een derde hebben willen gaan. Vriend niet dus zijn het er bij twee gebleven.

Ook 0%

en ik had ook wel een derde gewild, maar ook hier een man die twee genoeg vond.

Prulletje

Prulletje

26-12-2008 om 00:31

Tirza (o.t.)

Waarom dachten ze dat je onvruchtbaar was? Nogal een verrassing als al jong blijkt dat het niet zo is...

Prulletje

Kaaskopje

Kaaskopje

26-12-2008 om 01:20

Ook 0%

Eerder het tegenovergestelde. Ik had al met al 3 of 4 kinderen gewild, maar ik was uiteindelijk heel dankbaar dat het er toch nog 2 zijn geworden.

50%

De eerste was zeker niet bedoeld, morning-afterpil genomen. Ahem, deze was nogal 'vasthoudend', haha.
De tweede was gepland maar nam in dezelfde moeite haar zusje mee (tweeling dus) en de vierde was weer zeer bedoeld.

Nu voelt het helemaal bedoeld, al dan niet van hogerhand ;-)

Ons klavertje vier is helemaal compleet en helemaal goed zo!

Jons

Ardnax

Ardnax

26-12-2008 om 10:27

66,6 %

Door een risicovolle zwangerschap van de oudste (placentaloslating) en een hele hoge kans daarop bij een volgende zwangerschap hadden we besloten het bij 1 kind te laten.
Totdat door scheurend rubber er 9 jaar later een kerstkadootje in mijn buik zat.
Nou ja, eigenlijk waren het drie kadootjes. Eentje ging mis bij 10 weken zwangwerschap, maar de andere 2 kadootjes mochten we toch écht na 9 maanden zwangerschap uitpakken, een weekje voor kerst.
Oftewel, 3 kinderen, waarvan dus 2 onbedoeld, maar o-zo welkom !!!
Grtz.
Ardnax

Maylise

Maylise

26-12-2008 om 11:27

Deels

De twee oudsten (tweeling) waren niet echt de bedoeling; noch van mij noch van hun vader.Die laatste is er ook vrij vlug van door gegaan. Ik was overigens wel heel blij met ze, daar niet van maar de omstandigheden waren niet 100% ideaal.

De jongere vijf kinderen zijn wel redelijk bewust gekomen. Natural family planning werkt niet echt :)

Maylise

elides

elides

26-12-2008 om 12:49

100% niet gepland

alledrie! Achteraf denk ik wel dat ik er blij om ben. geen gewacht, geen zucht verdorie weer ongesteld.
Dat zou mij frustreren. Ik denk dus ook dat ik ontzettend veel geluk heb gehad.

Ik besef terdege dat het ook zo anders kan zijn!
groetjes

50%

Mijn oudste was compleet "gepland", de middelste niet echt maar we namen wel een zeer bewust risico, de jongste was "gepland" maar liet wat langer op zich wachten dan we verwacht hadden. Nu ben ik zwanger van ons 4e kindje en deze keer was het echt een complete verrassing. Ik slikte de pil maar dit kleintje liet zich daar niet door tegenhouden.
Ze zijn echter wel allevier even welkom!

25%

Alledrie de zwangerschappen waren gewenst. De laatste was wel een dubbele verrassing. Na 2 jaar proberen was ik eigenlijk van plan om weer aan de pil te gaan. Maar toen bleek ik toch nog zwanger en met drie maanden bleken het er twee te zijn...

Dolgelukkig met 4 dochters

33,3%

Onze middelste is als een "ongelukje" ontstaan, maar absoluut zeer gewenst. Een keertje onveilig vrijen en ach ... het zal zo'n vaart niet lopen dachten we ... wel dus . Het was kerstavond, misschien dat het daar aan lag?! :)
groetjes, Sonja

Bij ons

kwam de eerste na 1,5 jaar verkering hij werdt geboren met de pil in zijn handjes zeg maar. Nummer twee was echt gepland nummer een beviel zo goed ;)

Tja

dochter kwam nadat we gestopt waren met anticonceptie, ik kon toch niet zwanger worden zei de arts, dus toen werd ik natuurlijk spontaan zwanger ;-)

En nu nummer 2, er zit ongewild 6,5 jaar tussen en het is fantastisch.

Janeway

Janeway

26-12-2008 om 21:43

33,3%

De eerste zat al 2,5 jaar in de planning maar dat lukte niet.. Nou ja uiteindelijk dus wel..Via het spuiten van hormonen.
Haar broer was welkom nadat ze 2,5 was. En na het eerste bezoek aan de gyn was ik zwanger.
Het zou trouwens noooooooit mogenlijk zijn om via natuurlijke weg zwanger te worden..
Broertje was nog geen 2 toen ik tegen mijn man zei.. Ach het kan wel zonder ik ben toch niet vruchtbaar (geen cyclus).. Het duurde 9 weken voordat ik doorhad dat ik geen pms had..
Het was wel schrikken, net besloten dat een nr 3 niet zo heel handig was.. Gelukkig hadden we even de tijd om er aan te wennen. Ze is echt een kadootje..

Leuke gyn?

Janeway: "En na het eerste bezoek aan de gyn was ik zwanger"..... Was vast een erg leuke gyn.....!

Hier 100% onbedoeld. Ik vond het leven niet leuk, wist niet wat ik moest doen, was ervan overtuigd dat het allemaal zinloos was.... wilde niet toegeven dat ik depressief was, en dichtte die gevoelens toe aan de pil..... en raakte dus zwanger. Heeft me gered, in zekere zin.

Min nul procent, kan dat?

Zes keer zwanger geweest voor twee kinderen. God was wat ik blij toen ik na drie miskramen mijn eerste gezonde kind kreeg!

En omdat we al zeven jaar bezig zijn geweest voor onze twee jongens heb ik nu een Mirena-spiraal. Juist omdat ik er zo veel energie in heb zitten moet ik er niet aan denken om voor een moeilijke tijd te komen staan. De beslissing zou makkelijk zijn, we zouden het kind altijd houden, maar nog een babytijd wordt ons te zwaar.

Heb ook weleens anticonceptie gebruikt tussen de miskramen om even rust te krijgen. Ik word makkelijk zwanger maar ze blijven moeilijk zitten. Ik snap er echt helemaal niets van dat vrouwen dit laten gebeuren. Hoho, wel dat het gebeurt, ik ken zo al drie gezinnen waarvan het derde kind hoogstongepland was, eentje door het spiraaltje heen. Nee, wat ik niet begrijp is vrouwen die eerst zwanger worden en dan met hun partner gaan overleggen of ze een kind willen. Dat is echt te laat.

lynneke

lynneke

26-12-2008 om 22:41

En bij ons..

Bij de eerste was ik meteen zwanger toen ik stopte met de pil, ik was in de veronderstelling dat het minstens een jaar zou duren....

Bij de tweede hebben we twee keer geoefend.

De derde is geboren met spiraal op het hoofd. In de 30ste week van de zwangerschap hebben we een pretecho later maken en werd ik eindelijk een beetje blij met dit niet geplande kindje in mijn buik.

Tirza G.

Tirza G.

26-12-2008 om 22:57

Lang verhaal (prulletje, ot)

Nou kijk. Om zwanger te worden heb je een ei nodig. En om zwanger te blijven heb je een baarmoeder nodig. Ik had nogal wat mankementen :-) Ik begon net voor mijn 15e te menstrueren en heb tot mijn 16e ermee rondgeklooid, toen kwam ik bij de gyn. in een academisch ziekenhuis terecht. Een vruchtbaarheidsspecialist, toevallig degene die de 1e NL reageerbuisbaby heeft "gemaakt". Veel gedonder later kwam op mijn 18e het eindoordeel: spontane zwangerschap onmogelijk, voldragen onmogelijk. Ik gebruikte aan en af de pil om mijn cyclus een beetje te regelen en ontmoette eind 20 mijn huidige man (na een aantal jaren onbeschermd getrouwd te zijn geweest), die medicijnen gebruikte die de vruchtbaarheid nadelig beinvloedde. Mogelijke zwangerschap heeft nevernooit in mijn optie-rijtje gestaan. Toen ik in juli bij de dokter zat omdat ik dat jaar nog niet gemenstrueerd, bleek ik zwanger. Mijn dochter werd pas het jaar erop geboren :-)

Tirza

Maylise?

begrijp ik nou goed dat jullie 7 kinderen hebben?

Petra-

Petra-

26-12-2008 om 23:13

Met dank aan

firma Durex zeggen we hier altijd over de jongste, zeker gewenst maar het tijdstip van zwanger worden was ietwat snel na de geboorte van de oudste. Die was 5 maanden toen ik weer zwanger werd.

Later ben ik ook nog een keer zwanger geraakt ondanks het gebruik van de pil, dit is helaas een miskraam geworden.

Samen erover gesproken, gestopt met de pil, netjes eerst met condoom om de pil uit je lichaam te laten verdwijnen en daarna voor het echie :-)

Onze zoon is nu 6

gula

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.