Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Onderzoek - mensen met rijbewijs gezocht!

Beste ouders,

Met toestemming van de forumredactie van Ouders.nl wil ik jullie om hulp vragen bij mijn afstuderen aan de Universiteit van Amsterdam.

Ik doe op dit moment een onderzoek naar de effectiviteit van de Postbus 51 campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’, waarvoor ik mensen zoek met een rijbewijs. Met name ouders, aangezien zij de doelgroep van de campagne zijn.

Heb jij een rijbewijs? Help me dan afstuderen en vul de enquête in op: http://www2.fmg.uva.nl/comlab/surveys/Overheid_en_communicatie.html. Het duurt niet langer dan 10 minuten en het onderzoek is volledig anoniem!

Je zou me er enorm mee helpen, alvast bedankt!

Groet,
Natasja van Est

Biene M.

Biene M.

11-06-2010 om 12:21

Ingevuld

In het begin had ik aangegeven dat ik de postbus 51-campagne niet kende, maar ik moest er bij vraag 7 toch mijn mening over geven.

Mamvantwee

Mamvantwee

11-06-2010 om 12:24

Ook ingevuld

Inderdaad, je zou de optie 'niet van toepassing' ofzo ook moeten toevoegen, want nu moest ik antwoord geven op vraag 7 terwijl ik de campagne niet ken.

Verder wel veel vragen die erg op elkaar lijken hoor. Ben ik het ermee eens, ervan overtuigd, van plan, weet ik het zeker... de antwoorden worden lastiger te interpreteren denk ik.

Veel succes met je onderzoek.

groet, Mamvantwee

Pippin

Pippin

11-06-2010 om 13:47

Ingevuld, maar de enquete gaat er inderdaad vanuit dat je de campagne kent. Ik had er echt nog nooit van gehoord.

Biene M.

Biene M.

11-06-2010 om 14:48

Pelle

Die vraag kon je open laten. Ik heb daar niet op geantwoord.

Biene M.

Biene M.

11-06-2010 om 15:34

Ja, dat witte vlak was best irritant. Jij gebruikt toch ook firefox? Misschien ligt het daaraan?

Starry Night

Starry Night

11-06-2010 om 17:49

Het filmpje...

... is hier te vinden: http://www2.fmg.uva.nl/comlab/surveys/Overheid_en_communicatie.html
Alsmede een stompzinnig spelletje dat mij alleen maar bewijst dat ik erg onhandig ben in computerspelletjes. Zelfs met 20km/h reed ik nog mensen dood. En in het echt niet, gelukkig.
Ga nu de enquête doen.

Starry Night

Starry Night

11-06-2010 om 18:21

Done

"De politie zou willen dat ik binnen de snelheidslimiet rijd"
Hier heb ik 'nee' ingevuld, omdat bij herhaling is gebleken (ook uit eigen waarneming) dat politieagenten het zelf niet zo nauw nemen met die snelheidslimiet. En aangezien politieagenten een bepaald quotum hebben om aan te voldoen waar het bekeuringen betreft, denk ik dat er heel wat politieagenten zijn die het wel fijn vinden als ik te hard rijd.
Voorts heb ik ingevuld dat ik het filmpje niet kende, maar naar aanleiding van deze enquête het filmpje dus wel even bekeken eerst.
Verder miste ik de stelling: "Ik vind het een idiote gedachte dat 30 km/h een veilige snelheid is op een recht stukkie asfalt in mijn dorp met louter struikies ernaast."
En vraag 12 en 13 lijken meer op opdrachtjes tekstverklaring voor gevorderden. Die heb ik allemaal met gemiddeld beantwoord, want ik heb geen zin om heel diep na te gaan denken over het precieze verschil tussen 'ik ben van plan', 'ik wil' en 'het is zeer waarschijnlijk dat". Er zit vast een diepere gedachte achter, maar ik kon hem niet ontdekken;-)

Appel

Appel

11-06-2010 om 21:00

Vervelende vraagstelling

Ik vind het maar een vervelende vraagstelling: mensen die belangrijk voor me zijn zouden vinden... Hoe weet ik dat nou? En wat moet ik daar mee?

Starry Night

Starry Night

11-06-2010 om 21:09

Appel

Dat was inderdaad een tikkie suggestief en inspelend op eventuele schuldgevoelens. En dan stuur je dus zo'n vragenlijst een bepaalde richting op en dan is hij niet objectief meer.

Hmm

Ik denk dat ze er eerder dmv dat soort vragen achter proberen te komen of snelheidsovertredingen worden veroorzaakt doordat mensen denken dat van hen verwacht wordt dat ze te hard rijden, dat het eigenlijk niet de bedoeling is om je aan de snelheidslimiet te houden. Soort psychologische druk

Lou

Lou

11-06-2010 om 21:32

Voordelig?

Wat zouden ze toch bedoelen met vraag 7: vindt u de postbus 51-campagne voordelig, prettig en positief? Bij positief kan ik me nog iets voorstellen, maar ik kan niet verzinnen hoe voordelig ik deze campagne vind. Misschien, bedenk ik me, bedoelen ze iets van 'zinvol' of zo. Dat je er je voordeel mee kunt doen. Verder kom ik niet.

Lou

Lou

11-06-2010 om 21:59

Goedkoop

"Vindt u deze campagne goedkoop?"
Nee, ik denk niet dat ze dat bedoelen :-)

Vic

Vic

11-06-2010 om 22:04

Ik weet het

Dat is voor mensen zoals ik. Ik let nagenoeg altijd op hoe hard ik rijd, heb geen cruise control. De keren dat ik vergeet op te letten worden direct afgestraft met post van het CJIB. Het is voordeliger om áltijd op te letten. Deze campagne helpt daarbij ;-)

Starry Night

Starry Night

12-06-2010 om 16:49

Didi

Ik ook. Behalve in de 30 km/h zones. Dat wordt toch al snel 40 à 50.

Starry Night

Starry Night

13-06-2010 om 10:41

Ja, waaronder ik;-)

Ik vind het een totaal onnozele gestelde snelheid namelijk, die dus inderdaad irritatie oproept en irritatie is nou niet direct het juiste ingrediënt voor vekeersveiligheid lijkt mij. En dan zou je kunnen stellen dat al die mensen dan niet zo geïrriteerd moeten gaan doen, maar dan draai je in mijn ogen de zaken om. Je kunt beter uitgaan van feiten en een feit is dat stapsvoets rijden daar waar de weg daar niet toe uitnodigt irritatie oproept.
Als men vindt dat ik ergens maar dertig mag rijden, laten ze dan weer van die baksteentjes in de weg leggen. Dan rij ik dertig en zonder irritaties. Maar gewoon omdat de omstandigheden dat van me vragen.
Hé...., nu ik erover nadenken, die vraag miste ik: "Wat vinden uw medeweggebruikers ervan als u zich aan de limiet houdt?" ;-)

Margriet*

Margriet*

13-06-2010 om 20:50

Ja hoor

Een collega student help je! ;-D

Jesse_1

Jesse_1

14-06-2010 om 11:22

30km rij je in een (woon)wijk waar bijvoorbeeld kinderen plotseling de weg op kunnen rennen. En dan rij je met 50 echt te hard.
(En nu niet zeggen dat ouders hun kinderen beter op moeten voeden om niet zomaar de weg op te rennen.)
Jesse

Starry Night

Starry Night

14-06-2010 om 11:45

Pelle

Onze halve gemeente is 30 km zone, en ik zal wel een idioot zijn, maar dan in commissie. Geen sterveling houdt zich eraan (dat meen ik, geen Didi's hier;-)), waarschijnlijk omdat het zich niet beperkt tot de logische stukken waarvan het vanzelfsprekend is dat je er langzamer dan 50 dient te rijden.
Daarmee schiet men zijn doel voorbij vind ik. Wanneer je die 30 km/h zones beperkt tot stukken waar dat verklaarbaar is, dan zal het veel meer gevolg vinden, dan wanneer je gemakzuchtig het hele dorp 30 km zone maakt.
In de buurt van onze scholen heeft men overigens een soort wegversmallingen aangebracht die kennelijk uitnodigen tot effe doorgassen om de eerste te zijn. Levensgevaarlijk. Nee, daar doe ik dus NIET aan mee.
Overigens kan het best zijn dat dit per gemeente verschilt, geen idee.
Mijn opmerking over de bakstenen is ook minder onzinnig dan die lijkt. Op een bepaald moment is men begonnen alle wegen aalglad te maken met blinkend zwart asfalt. Daarmee haal je dus het tegendeel van de snelheid uit de gemeente. Mijn ouders wonen aan een weg met klinkers: je past wel op met te hard rijden, want je rammelt uit elkaar. Prima.
Overigens ben ik iemand die zelden de limiet overschrijd. Alleen die 30 km dus en ik wil ook nog wel een 70 gaan op rondwegen waar je maar 50 mag. De enige ongelukken die ik in mijn 20-jarig rijbestaan heb veroorzaakt zijn van solitaire, vrij stupide aard en beperken zich tot het schampen van lage paaltjes.

Natas87

Natas87

15-06-2010 om 11:34 Topicstarter

Bedankt!

Ik wil iedereen die heeft meegewerkt aan mijn onderzoek ontzettend bedanken! De enquête zal zo offline worden gehaald.

Ik zie dat er inmiddels een flinke discussie is ontstaan over dit onderwerp, wat een goede zaak is zodat we daar allemaal nog eens bij stilstaan!

Nogmaals, bedankt!

Groet,
Natasja

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.