Home » Forum » Ongeschreven regels

Ongeschreven regels

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
Ongeschreven regels

Ongeschreven regels. Eerst in de wachtkamer, eronder meer. 😀

https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/gezondheid-sport/ongeschreven-r...

Qats
Oh help ja

En die lijst kan nog wel langer.👍
- geen patatje speciaal of haring eten in de wachtkamer, of ijs
- houd je kinderen rustig en laat ze niet rondrennen
- telefoneer niet
- bewaar je gesnoven lijntje voor thuis
- wat in de wachtkamer staat behoort toe aan de praktijk/ziekenhuis. Het stelen van kerstbomen, tijdschriften in bakken, kinderspeelgoed of stoelen is niet de bedoeling.
Zoiets, sommigen zijn echt de schaamte voorbij.

Olivia
kinderen

Ik heb de regels even gelezen en hield me daar eigenlijk al uit mezelf aan, alleen vond ik het vroeger altijd wel lastig als in dan in het speelhoekje zat met mijn kinderen en ze wilden voorgelezen worden. Ik zei dan 'nee, doen we thuis wel' maar soms was er gewoon geen ontkomen aan, of ze waren anders zo druk, dus ging ik heel zachtjes voorlezen omdat ik het gênant vond (met 2 kinderen en 10 volwassen luisteraars om me heen) maar dan gingen de kinderen op vol volume zeggen 'Hàrder! Ik versta je niet ;-) ;-)' meestal kon de rest van de wachtkamer er wel om grinniken, alleen ik niet ;-|

Raffie
Wat jammer Olivia

Voorlezen is juist zo leuk, ook in een wachtkamer. Ik kan me niet voorstellen dat iemand zich daaraan zou ergeren!

Ik mijn wachtkamer liggen ook een heleboel voorleesboekjes, hoe meer ze gebruikt worden, hoe leuker!

Olivia
zij ergerden zich niet

Nou, de mensen in de wachtkamer vonden het niet zo erg, alleen ikzelf had niet zo'n behoefte aan een voorleesbeurt met de hele wachtkamer als publiek ;-)

Misdreavus
vanmorgen in de wachtkamer

-Een mevrouw die erg om een praatje verlegen zat en met iedereen een gesprekje begon "Oh, hagelt het nou? Dat kan zo'n pijn doen in je gezicht, zeker op de brommer! Ik heb dat een keer gehad, etc."

- Een heel hard pratende huisarts, we konden in de wachtkamer horen dat hij informeerde of de patiënt in de spreekkamer nog last had van haar staar.

-Diezelfde huisarts die de deur echt heel hard dicht deed en daarna ook nog een keer een andere deur en daarna die eerste deur nog een keer. Wat voor de mevrouw in punt 1 een mooie aanleiding was voor een praatje, ze wist te vertellen dat hij vroeger huisarts was geweest in een boerendorp en dat hij hier nu als vervanger was (valt dat onder roddelen?).

-Iemand wiens telefoon ging en hij stond nogal hard, maar ze ging wel meteen buiten de wachtkamer haar telefoongesprek voeren.

Het stoorde me overigens allemaal niet, ik vond het wel grappig nadat ik voor vertrek deze ongeschreven regels had gelezen.

Sinilind
In de trein ook

Ik vind dat de regels van de wachtkamer in de trein/tram/metro etc zouden moeten gelden. Gesloten ruimtes waar je tot elkaar veroordeelt bent
Sini

zebra
speelhoek

misschien is het erg kinderachtig van me maar ik erger er me rot aan als de speelhoek kop over kont wordt achtergelaten na het spelen. Een beetje rommelig is niet erg maar soms liggen de legoblokjes door een groot deel van de wachtruimte, inderdaad de taak van de bijbehorende volwassene om het een beetje aan kant te maken na het spelen (er zit altijd wel wat tijd tussen 2 consulten).

Raffie
Olivia en Zebra

@Olivia: oke, daar kan ik me iets bij voorstellen :)

@Zebra: Heel irritant: boekjes dit keurig in de bak stonden overal verspreid, en dan mag ik nog blij zijn als ze niet kapot gescheurd zijn. Of nog erger: al het meubilair verschuiven en dan niet eens terugzetten bij vertrek. Ik heb hier ook kinderstoeltjes staan, en sommige ouders vinden het geen enkel probleem als hun bijna lopende kind achter zo'n stoeltje aan de hele gang door schuift! Het geluid gaat door merg en been, de hele afdeling ergert zich rot, behalve moeder, die zit rustig te lezen...

Rosie
regels in de supermarkt

Ik heb de regels in de supermarkt gelezen en me enorm geërgerd aan de reacties m.b.t. scootmobiels. Met name de verontwaardiging als iemand er uit opstaat om iets te pakken. Misschien wordt het tijd dat mensen hun verwachtingen gaan bijstellen m.b.t. mensen met een beperking.

Iemand in een scootmobiel is vaak nog een klein beetje mobiel, net mobiel genoeg om iets te pakken waar de scootmobiel niet goed bij kan, maar niet mobiel genoeg om zelfstandig door de supermarkt te lopen.
Als iemand zelfs niet meer kan opstaan uit zijn scootmobiel, wordt het tijd voor een elektrische rolstoel.

Gelukkig zijn de meeste mensen in mijn woonplaats wel tolerant naar scootmobiels toe en houden we over en weer rekening met elkaar.

Arda
Rosie

De ergernis was niet dat iemand uit de scootmobiel opstaat om wat te pakken maar dat de scootmobiel midden in het gangpad laat staan waardoor er niemand langs kan. Het zijn natuurlijk ook ondingen qua formaat en daar kan de gebruiker niks aan doen. Echter de gebruiker kan wel proberen ze zo dicht mogelijk langs de stelling te parkeren waardoor er mensen langs kunnen.

Niki73
Opruimen

Bij onze huisarts hangt boven het speelhoekje een briefje: Speelgoed na gebruik opruimen aub. Dat werkt daar prima.

zebra
Niki73

dat is inderdaad nog een optie, ik ben namelijk degene die het speelgoed, kleurplaten, kleurpotloden ed steeds moet opruimen na een dag spreekuur. Natuurlijk mogen kinderen ermee spelen maar ik stoor me er dus vooral aan dat de ouders zo gemakzuchtig zijn na het consult.