Home » Forum » Ontroerd door sinterklaas

Ontroerd door sinterklaas?

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

26 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Broos
Ontroerd door sinterklaas?

Nou ja, door al die kinderen die zo blij en onder de indruk zijn en met zijn allen liedjes zingen en iedereen die zijn best doet om er een leuk feest van te maken. En mijn zoontje die ademloos stond tot te kijken.

Wij waren vanmorgen bij de intocht en ik stond met tranen in mijn ogen. Hebben jullie dat ook of ben ik nou wel erg sentimenteel?

Bastet
Ja

Ohja,ik zit altijd weer met kippevel te kijken naar de intocht op tv..;))
Bastet

Nasha the first
Oh ja hoor...

hier ook....*snif*

sus-anne
Sentimenteel hoor

hier ook zo,n sentimentele muts hoor.

*Diana*
Tranen met tuiten

Toen we vorige week op de bank de intocht op tv keken en m'n zoontje (3,5) er helemaal in op ging moest ik even slikken.
Maar vandaag bij het sinterklaasfeest van m'n man z'n werk: Sinterklaas kwam binnen, er liepen wat kinderen op hem af terwijl anderen ruimte maakten om naar z'n stoel te lopen. En opeens zie ik m'n kleine ventje dwars door de zaal naar Sinterklaas wandelen om 'm ook een hand te geven. Snik, al zo groot, zo zelfstandig, weet zo goed wat hij wil... (okee, en misschien iets te brutaal, maar hij deed het wel heel lief. En meestal gedraagt hij zich best netjes ;-))

Manda Rijn
Nu pas

wat raar, sinterklaas is vorige week hier aangekomen. Ik hoorde al dat het in spaarndam ook dit weekend pas was, raar toch ?. Maakt niet uit, het is ook ot.

Ik stond vorige week heel even te kijken naar mijn 2-tal, dochtertje als zwarte piet op de nek van papa, zij luid gillend 'sinterklaas sinterklaas !' en vriend met zijn harkige lijf swingend op de muziek. Ja toen voelde ik ook even wat bibberen in mijn keel. Ach het is ook zo'n mooi stel.

Rembrand
Ook zo'n ui.

Sinds ik kinderen heb ben ik zo chronisch emotioneel incontinent.
Ik kan al ontroerd zijn als ik een baby in mijn armen heb van een ander.
Ik heb het ook met het kerstfeest van school als de kinderen staan te zingen of iets voordragen.

Kaaskopje
Lek als een mandje

Ik weet nog dat ik voor het eerst meemaakte dat Sint bij de school naast ons aankwam. Ik keek uit ons slaapkamerraam en zag beneden op het schoolplein de kinderen met hun ouders opgewonden wachten tot HIJ zou aankomen. De directeur bracht de stemming erin door via de microfoon opzwepende oproepjes te doen. "Harder zingen, hij hoort ons niet!" En ja hoor, kindertjes en ouders deden er een schepje bovenop en het hielp! Sint en Piet kwamen om het hoekje, wat weer allemaal opgewonden kreten veroorzaakte. De directeur deed een welkomstwoordje, de kinderen zongen nog wat en Kaaskopje stond achter het slaapkamerraam te snotteren. Ik blijf het bijzonder vinden, zelfs na 18 jaar nog. 10 jaar stond ik er zelf tussen, nu kijk ik weer vanuit het raam.

Bastet
Kaaskopje

Op de school van mijn kinderen verzinnen ze elk jaar weer een heel verhaal,en de sint kwam al in een politieauto,vuilniswagen,etcetc,je kent dat wel.Maar één jaar kwam hij gewoon te paard,in de mist.Snottersnotter......snif.....
Groetjes,Bastet

rodebeuk
Ja, ja!

Ik stond in de felle zon over het water uit te kijken, naast de zon torende zo'n giga winterse buienwolk (aambeeld voor de kenners), de pieten gooiden pepernoten die landden in de meeuwepoep op het muurtje aan de kade, jongste riep ik zie niets, ik zie niets...

En ik liep vol. Wat een geruststelling, ik dacht dat ik de enige was.

tonny
Geregeld ontroerd, zeker wel,

maar echt nóóit door Sinterklaas...

tonny

Kaaskopje
Rodebeuk

Ik vind het ook wel een geruststelling:-))

Nely
Nu niet meer

maar toen onze zoon nog in sint geloofde had ik ook vaak tranen in mijn ogen bij de intocht hoor, al die blije kindertjes en die van mij ertussen.

Guinevere
Zelfs

Soms sta ik zelfs met tranen in mijn ogen bij de peutergym. Zóó schattig, die rondrennende luiers met pootjes eronder! Goed te lezen dat ik niet de enige ben die zulke momenten tranentrekkend vindt, ik maakte me al wat zorgen over mijn emotionele stabiliteit....

Mamasan
Geen tranen

Ik heb geen traan gelaten bij de intocht vorige week. Misschien hooguit omdat het zo verschrikkelijk druk was op de Grote Markt ;-) Ik vond het wel heel aandoenlijk om mijn peuterdochter met pietenmuts hand in hand te zien lopen met haar nichtje die als Sint verkleed was. En mijn grote dochter van 9 die vijf meter verderop ging staan toen ik meedanste met de muziek ('doe normaal!'), en al helemaal toen ik ook nog eens een pietenmuts opzette. Heel schattig (maar dat wil ze helemaal niet horen ;-)

superpeet
Sinterklaas is nog maar het begin...

We hebben vetbolletjes in de tuin hangen. Zittend achter de pc kijk ik naar buiten en zie 10-tallen vogels, in een nog beetje wit besneeuwde tuin, aan die bollen pikken... Hup, daar ga ik weer!

Een donkere wereld, verlicht met kerstverlichting, een volle kerk tijdens het kerstfeest van school, de vuurkorven erna op het plein...
Ik kan nog wel even doorgaan zo, nee jullie zijn niet de enige...

Broos
Leuk!

Al jullie reacties. Toch vreemd dat ik geen een moeder om mij heen met tranen in haar ogen heb zien staan ;-) Maar misschien was ik zelf te verblind om scherp te kunnen waarnemen.

EsmeePF
Hier ook pas op 5-12

Sint mag hier ook pas op 5 december zijn gezicht vertonen (op straffe van....) maar gelukkig mogen de pieten wel eerder aan wal.
Kastanjet, zelfde woonplaats toevallig? Of zijn er meer plaatsen waar het pas 5 december mag?
Wat de ontroering betreft: ik heb er zelf niet zo veel mee maar inderdaad, als mijn kinderen zo opgaan in het sinterklaasverhaal is dat wel erg leuk om te zien.

Anneke71
Echt wel!

Een paar jaar geleden kwam de Sint voor het eerst thuis bij mijn schoonouders.........dat leverde een mega brok in mijn keel op ! Achteraf had 1 schoonzus dat ook :-) Gelukkig !

Ik ben heel erg emo, vorig jaar was ik klassenmoeder en hielp bij het nationaal schoolontbijt. 1 meisje kwam later en de tandarts had bij haar onverwachts een kies getrokken, het gevolg was, veel pijn en niet mee kunnen eten............SLIK !!!! Daar kwamen de natte ogen weer.

En zo heb ik vaker om ongemakkelijke momenten natte ogen en rollende tranen. Niet altijd even leuk.

egberdien
Jaaaaahh

Hier ook tranen bij allerlei gelegenheden. Hoera, ik ben niet de enige!

Emmawee
Ooooh ja hoor...

Heel erg. Ik schiet echt vol bij alle genegenheid die ik tussen mijn jongens zie. Meestal lopen ze gewoon gek te doen, of ruzie te maken, maar af en toe schuiven ze heel dicht tegen elkaar, een aai, of een koppie tegen een schouder... *slik*.
En Sinterklaas, ja zeker... al vóór ik kinderen had. Ik gooi het altijd op de tijd van het jaar (ben in het najaar altijd wat labieliger) en het feit dat mijn moeder 5 december jarig was. Maar het is toch iets anders. Misschien iets van heimwee naar dat echte volledig geloven en 100% genieten zonder de druk van het leven dat gewoon doorgaat, de haast, de kadootjes die gekocht moeten worden etc. etc.
Groeten, Maw.

LindadR
Gelukkig, ik ben niet de enige...

Gelukkig, ik dacht gisteren al dat ik de enige was die volliep bij het zien van mijn vierjarige jongen die heel stoer naar de Sint liep en heel blij met de Pieten aan het dollen was.......

Snif...

Linda

pauline73
Gelukkig, ik ook niet!

Ik schaamde me zelfs een beetje voor mijn tranen afgelopen zaterdag, maar ik ben blij dat ik inderdaad niet de enige ben. Al die blije, zingende kinderen, een boot vol met pietjes, de kleumende meisjes van de majorettevereniging, de man die het nerveuze paard in bedwang moet houden... En als de fanfare langsloopt, gaan de sluizen helemaal open, want dat doet me denken aan mijn overleden vader, die een enthousiast baritonsaxofonist was en ook in een fanfare speelde.

inkie1979
Snif

ik heb genoeg aan dit draadje om te gaan snotteren....
erg toch he...zie jullie zo staan genieten van je kindje...

zaterdag had ik weer een pgb-logeetje... ineesn hoorden we muziek ik keek naar buiten sint door de straat (langs de flat waar ik woon) stonden we dan in onze pyama voor het raam en sint zwaaide naar ons.. slik...

branca2
Ik ben ook emotioneel incontinent

Inderdaad de genegenheid tussen mijn kids kan mij heel erg ontroeren of als ik zie hoe zorgzaam ze zijn voor hun kleine achterneefje.
Hoe ontroerd ze kunnen worden van dingen op tv 2 grote puberjongens met tranen over hun wangen met spoorloos bijvoorbeeld.

Irene
Oww

En straks komt weer het kerstspel! Gelukkig is het altijd heel donker in de zaal. Dit jaar is het voor onze tweede zoon de eerste keer, als ik er alleen al aan denk voel ik de tranen al prikken...

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.