Home » Forum » Op zoek naar trouwringen

Op zoek naar trouwringen

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tineke
Op zoek naar trouwringen

Binnenkort gaan we trouwen en momenteel zijn we begonnen rond te kijken voor een mooie paar trouwringen. Ik weet dat geelgouden ringen meer 'traditioneel' worden beschouwd, maar onze smaken vallen meer voor de witgouden. Welke type trouwringen hebben jullie en wat denken jullie over witgoud vs geelgoud?

Quinta
Allebei niet

Ik ben getrouwd maar wij vonden ringen niet nodig. Kan ook.

Als ik wel een trouwring zou hebben gewild, dan een roodgouden.

Jippox
ook niet

Wel getrouwd, maar allebei geen ring. En verder lijkt het mij puur een kwestie van smaak. Als jullie iets mooi vinden is dat dus sowieso goed.

wil40
Geelgoud.

Combinatie van glans en mat geelgoud. Man draagt zijn ring niet. Dus als ik nu zou gaan trouwen zou hij een ring van nepgoud krijgen. En voor mezelf zou ik een ring nemen die verstelbaar is. Met warm weer, zwangerschap en wat kilo's erbij zit hij te strak. Zomaar een tip:-)

Caroro
Lekker zelf bepalen

Ik zou gaan voor ringen die jullie zelf mooi vinden. Wat maakt het uit wat anderen ervan vinden?
Ik heb in mijn familie-, vrienden- en collegakring alle mogelijke varianten gezien:
traditioneel goud, zilver, geen ring maar een hangertje aan een ketting, een tattoo, een stalen ring met in morse-code een boodschap, en nog meer varianten.
allemaal prachtig, omdat ze bij het stel passen die ze draagt.

Lou
Geelgoud

Die van ons zijn geelgoud en zien er inderdaad wel traditioneel uit, behalve dat er een steentje in zat dat eruit is gevallen. Maar wat maakt het jou en je vriend uit wat mijn man en ik dragen :-)

Koffiekop
Inderdaad, kies wat je zelf mooi vindt

en wat bij jullie past. En dat kan dus ook géén ring zijn. Dus gewoon niks. Of een horloge, zoals mijn schoonvader en zijn tweede vrouw. Heb je wel iets 'van jullie samen', maar toch anders. Mijn man en ik zaten bij het kiezen van onze ringen in twee kampen. Hij in het witgouden en ik in het geelgouden. Onze ringen zijn een perfecte weerspiegeling daarvan, namelijk een halve cirkel witgoud en een halve cirkel geelgoud. Ik heb er een steentje in, was een verrassing van man voor mij op onze trouwdag. We vinden ze na 21 jaar nog steeds prachtig!
Maar kijk vooral naar wat jullie mooi vinden. Als het goed is draag je ze nog heel erg lang.

Fransien
laat ze maken

Wij hebben onze ringen (geelgoud) laten maken door de plaatselijke juwelier, ze zijn dus uniek en passen ook goed bij ons.

Marit
Combi

Wij hebben destijds voor een combinatie gekozen van glanzend geelgoud en mat witgoud.ben er nog steefs blij mee, maar realiseer je wel dat mat op den duur glanzend wordt. En kies vooral wat je zelf mooi vindt, hier komen ook allerlei soorten en maten ringen voor bij de familie en vriendenkring, dat is gewoon heel persoonlijk.

Succes met kiezen

Marit

Guera
Wij

Ik heb een dubbelkleur wit met geelgoud. De mannenvariant vonden we niet mooi. Man heeft een mat witgouden. Dus geen setje.
Vriendin heeft een grote steen. Haar man een horloge. Kan ook nog.

Flanagan
Ook verschillend

Ik een dubbelkleur ring en een steen, man een geelgouden ring. Geen setje maar beide ringen vinden we mooi en ze dragen comfortabel. Zo wilde ik geen te grote steen omdat een grote steen kan leiden tot het ophalen van lussen in je kleding.Verder vind ik een brede band lekkerder dragen dan een relatief smalle band.

skik
Standaardring

Wij hebben de simpelste geelgouden, gladde ring zonder toestanden. Eigenlijk nergens voor nodig, zo'n ring (heeft toch altijd wel een zweempje van een brandmerk 'bezet!') maar omdat we een heel sobere bruiloft hadden vond ik het toen wel gezellig om ringen te gaan kopen.

skik

Tamar
ring

teveel tierelantijnen kunnen gaan vervelen als je hem elke dag draagt, tenzij je de ring echt heel mooi vindt. Wij hebben dus een gladde, geelgouden ring. Ziet er na 24 jaar nog prima uit, net als het huwelijk :-).

Aagje Helderder
De symboliek

van de klassieke gegoten trouwring (welke kleur dan ook) sprak ons aan: zonder begin en einde. Dan kan er vziw geen steen in, dan wordt de ring anders gemaakt.

Bijkomend voordeel ervan is dat ‘ie makkelijker een maatje groter of kleiner gemaakt kan worden bij gewichtsafname of -toename.

Maar het is zo persoonlijk en een kwestie van smaak. Je moet niet veel maar in dit geval wel vooral zelf kiezen wat je mooi/betekenisvol vindt.

Paasei
Vermaken

Ik draag aan mijn ene hand mijn eigen trouwring; een eenvoudige geelgouden band met een steentje erin (mijn man heeft dezelfde zonder steen). Aan mijn andere hand zit de trouwring van mijn vader, ook zo'n eenvoudige geelgouden band, die mijn moeder voor zichzelf heeft laten vermaken na het overlijden van mijn vader. Toen ook zij overleed kreeg ik de ring en ik draag hem elke dag als herinnering aan hen.

Dat is dan nog een voordeel van zo'n simpele gouden ring; die is gemakkelijk te vermaken tot iets anders. Mijn moeder had de ring laten open werken en een steentje in laten zetten. Zij droeg 'm als sierring naast haar eigen trouwring. Haar eigen trouwring is nu trouwens ook vermaakt, die draagt mijn zus.

Grappig detail; ik dacht altijd dat de trouwdatum van mijn ouders in die ring stond. Dat was dus niet zo. Het was hun verlovingsdatum. Destijds (> 60 jaar geleden) gaf je elkaar een ring met de verloving. Als je trouwde liet je de trouwdatum erbij zetten en schoof je de ring voor het altaar aan de andere hand. Dat bijgraveren zal wel te duur zijn geweest, want de trouwdatum is er nooit in gekomen..

Fenix78
Hier

Wij hebben rood-, geel- en witgouden ringen, met een ribbeltje.
Maar alle opties die wij nu noemen, kan een juwelier je toch ook wel vertellen?

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.