Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Marianne

Marianne

16-01-2010 om 00:28

Opa wordt 70, we zoeken een cadeau!

Opa wordt 70 en we willen graag een mooi, liefst blijvend cadeau. Opa houdt van gadgets (die koopt hij allemaal zelf) en heeft verder geen hobby's. Tijdschriften, boeken, 'belevenissen' zijn niet aan hem besteed. Van een kleine duizend foto's van zijn leven maken we 1 grote foto. Je weet wel, je ziet een afbeelding en als je dichterbij komt blijkt dat het uit allemaal kleinere fotootjes bestaat.
We hebben wat onzindingetjes als grapje, zaken die verwijzen naar onze jeugd. Schilderij oid is lastig, foto van kinderen of kleinkinderen ivm in buitenland wonende familieleden onmogelijk. We zitten te denken in de richting van mooie kantoorartikelen (maar wat? Vulpen, vulpotlood, rekenliniaal, snijmachine heeft hij al) of een blijvende gadget (hij heeft vorige keer bijvoorbeeld het setje met de barometer ed van Jacob Jensen gekregen).
Budget is niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk rond de 250/300 euro. Wie heeft een idee?

Maxime.M

Maxime.M

16-01-2010 om 09:52

Filmcamera?

Hoi,

Ik zag onlangs iemand met een leuke maar simpele filmcamera. Super simpel te bedienen en super kwaliteit. Die camera heet " flip" en je kan naderhand op de computer ook alles nog leuk editen. (of heeft hij geen computer?) www.theflip.com (hij kost 199 euro)
Of anders een mooie buro onderlegger? Burolamp? Lamineermachine? Mooie pennenbakken enz (ik ben ook altijd dol op kantoorartikelen ;-)) Nieuwe prullenbak, of kleine papiervernietiger. Brievenopener? Bewaardoosje voor postzegels.

Maxime

Kalender

ik heb afgelopen feestgelegenheid een kalender gemaakt met op elke maand een mooie bewerkte foto van kinderen en kleinkinderen en hun geboortedata erbij en dit op mooi papier laten drukken bij een copierzaakje. Mooi voorblad, dik papier etc. Ik was 45 euro kwijt en heel veel uren photoshoppen maar ze waren er erg blij mee, de kalender wordt door elke bezoeker met trots geshowd.

Marjoleine64

Marjoleine64

16-01-2010 om 11:44

Digitale fotolijst?

Dan kan hij alle fotoos in afwisseling voorbij zien komen. je hebt ze al vanaf 30 euro, maar de duurdere (en grotere) zijn vaak beter.
Marjoleine

Lou

Lou

16-01-2010 om 13:58

Antieke kantoorartikelen

Als hij van kantoorartikelen houdt is iets uit zijn eigen jeugd misschien leuk. Zo'n mooie (althans ik vind ze mooi) antieke typmachine met een brede lade, of zo'n decoratieve antieke brievenweger. Aangezien je waarschijnlijk een ruim budget hebt, kun je er een hele set van maken, met een oude poststempel en zo erbij. Lijkt mij in elk geval geweldig leuk, maar je doet er niet echt iets mee denk ik, dus je moet er wel plek voor hebben en je moet het mooi vinden.

Bastet

Bastet

16-01-2010 om 15:41

www.krantvanjegeboortedag.nl
Mijn vader vond het een geweldig kado voor zijn 60e verjaardag.
Groetjes,bastet

E reader?

Misschien, als hij gek is van gadgets, vindt hij een e-reader een mooi kado? Bij Bol hadden ze laatst een leuke aanbieding incl. een aantal boeken.

Marianne

Marianne

27-01-2010 om 09:04

We zijn er uit

De grote foto die uit heel veel kleine fotootjes van ons bestaat laten we professioneel afdrukken en op een frame zetten. Het is een afbeelding van een werk van zijn favoriete kunstenaar, dus dat zit wel goed.
Bedankt voor het meedenken!
Marianne

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.