Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Zeikerd :-)

Zeikerd :-)

15-11-2017 om 12:47

Openbaar toilet voor 1 euro, duur zeg!

Ik verbaas me al een tijdje over dat toiletbezoek op een openbaar steeds maar duurder wordt. Enkele weken geleden was ik in Utrecht op het station waar ik 70 cent moest betalen, ik vind dat veel. Maar gisteren werd dit record verbroken, 1 euro voor toiletbezoek op een metrostation in Rotterdam. En de toilet was niet eens schoon! Dat mag je toch wel verwachten voor dat geld. Ben ik nou zo'n zeikerd of vinden meer mensen dat die toiletprijzen uit de hand aan het lopen zijn?

zebra

zebra

15-11-2017 om 13:13

wel prijzig

1 euro, geen probleem als het toilet dan ook schoon is, dan heb ik het er nog wel voor over. Maar als je voor dat geld dan ook nog een vies toilet treft en/of geen gelegenheid om fatsoenlijk je handen te wassen en afdrogen, dan is het teveel geld

jullie

hebben het blijkbaar nog niet door dat jullie al jaren met een rechtse besparingsregering opgescheept zitten...

Kaori

Kaori

15-11-2017 om 17:42

Yvan

Het openbare toilet heeft niets van doen met de regering dat is gewoon een bedrijf, meestal een zzp-er.

Juist

gewoon een bedrijf, niets van doen met de regering...
Hoe simpel kan je zijn?

Half a twin

Half a twin

15-11-2017 om 19:05

Het moet gezegd Yvan

De openbare toiletten in België zijn, zelfs langs de snelweg, dik in orde altijd schoon en meestal schappelijk geprijsd. We komen er vaak als we in België zijn. Met al die hobbels en kuilen in het Belgische wegennet moet je een keer vaker dan reizend door Nederland.
Ja en door wat voor beleid van de Belgische regering is dat achterstallig onderhoud ontstaan?

Wilgenkatje

Wilgenkatje

15-11-2017 om 19:12

ja, die euro...

Die vragen ze ook in de Markthal in Rotterdam. En dan krijg je een kortingcoupon voor de horeca.

Is op sommige stations ook zo. Op zich wel aardig, maar ik heb op het station meestal geen behoefte aan een consumptie die om de bon te kunnen inruilen 2,50 of 3,50 moet kosten.

Maar goed, ik heb best een euro over voor een schoon en goed verzorgd toilet.

Triva

Triva

15-11-2017 om 23:09

wilgenkatje

Je kunt er vaak ook iets houbaars van kopen, chocolade, kauwgom etc

Half a twin

Half a twin

16-11-2017 om 10:25

Lang niet overal

Bij de Hema krijg je soms ook zo'n bonnetje, te besteden bij het horecagedeelte van die Hema. Geen chocoladerepen om mee te nemen daar.

Triva

Triva

16-11-2017 om 12:07

Half a twin

in dat geval loop je langs de rij mensen en geef je iemand jouw bonnetjes...

Half a twin

Half a twin

16-11-2017 om 12:28

Verdeel mijn bonnetjes

Je mag er maar 1 inleveren per betaling. Als wij met 4 dus vier bonnetjes hebben mort iedereen apart betalen. Of ik geef 4 mensen 1 bonnetje.

Triva

Triva

16-11-2017 om 13:30

elders

Op tankstations in het buitenland (dat is de plek waar ik dit het meest tegenkom) kun je gelukkig wel combineren.

@#6, Half a twin

"Ja en door wat voor beleid van de Belgische regering is dat achterstallig onderhoud ontstaan?".

Dat kan ik u haarfijn uitleggen als u dat wil. Het komt hierop neer: door een streng, rechts besparingsbeleid, al in voege sinds de jaren 1960.
De diepere reden daarvoor is dat we hier geen linkse partijen met enig electoraal gewicht hebben. We blijven een volkje van idioten, verklikkers en lafaards.
Ook onze socialisten dragen een aan beide kanten draagbaar jasje. De ene kant lichtroze, de andere knalblauw... Zelfs onze vurigste socialisten blijken wel vaker verkapte neo-liberalen, enkele zeldzame uitzonderingen daargelaten.

Overigens: in B hebben we "WC-madammen" (uitzonderlijk een "WC-meneer"). Vaak zijn het gepensioneerde dames, die legaal een centje bijverdienen, bovenop hun pensioen.
Het is een uiterst eerbaar beroep: ze zorgen ervoor dat de toiletten steeds proper zijn en ze innen de "pies- en kakbelasting" zoals het hier wel genoemd wordt.
Meestal ontvangen ze een deel van de inkomsten. Doorgaans zijn het erg bezadigde, wijze, sociale en relativerende mensen. En van toiletten poetsen weten ze alles.

Parka

Parka

19-11-2017 om 13:33

Geen probleem

Om een euro te betalen voor iemand die doet wat de vorige betaler had moeten doen en meer.
Kortingsbon ook geen problemen mee. Koop ik een koffie of een thee of ik geef het weg.
Wat bitterzuurkrenterig soms weer.

Tango

Tango

19-11-2017 om 20:10

Duur

Ja, vind het ook duur. Maar als ik echt moet heb ben ik blij dat ik ergens kan gaan, al kost het een euro. Zo vaak gebeurt het ook weer niet.
Wat ik dan wel weer onhandig vind is die poortjes waar je verplicht contant (munt) geld in moet gooien. En waar dan ook bijvoorbeeld geen 5 cent in past. Laatst stond ik bij zo'n poortje. Ik had zelf wel contant geld, maar de meneer achter me niet. Chippen/pinnen kon niet. Geen idee hoe hij binnen is gekomen uiteindelijk. Maar je zal maar echt nodig moeten....

Tja...

wie geen geld op zak heeft, verbeurt daarmee het recht zijn gevoeg te doen in de faciliteiten, ter beschikking gesteld door de overheid of welwillende neringdoeners. De een al inhaliger dan de ander.
Zo erg is dat niet: je kan ook een pamper dragen.

Dat valt allemaal nogal mee, in vergelijking met het lot van jullie in barensnood verkerende vrouwen, als ik "De Monitor" mag geloven.

Goh, jullie zijn, ondanks de prima wegen, toch ècht wel een ontwikkelingsland...

Miekemieke

Miekemieke

22-11-2017 om 10:54

blij met de 1 euro toiletten

Die 1 euro toiletten sparen mij een cafe/restaurant bezoek uit als ik een dagje naar de 'grote' stad ga! In het cs in Amsterdam kun je contactloos betalen, je moet wel je pinpas bij je hebben natuurlijk! Ik vind het ideaal.

zebra

zebra

22-11-2017 om 13:27

dat lijkt me handig

die 1 euro toiletten. Zeker als je op dat moment geen muntgeld bij je hebt maar wel met je pas kunt afrekenen.
Hier zijn erg weinig openbare toiletten, ik weet niet of ze dan ook nog schoon zijn. Die euro vind ik dus geen probleem mits het schoon is en ik er fatsoenlijk mijn handen kan wassen en drogen na afloop.

Zeikerd

Zeikerd

23-11-2017 om 09:07

Niet schoon

Zoals ik al in mijn starttopic schreef, het toilet was dus zeker niet schoon. Ook moest er gewoon met muntgeld worden betaald, de automaat was kapot en te zien aan de tekst/papier dat er was opgeplakt was dat al een tijdje zo.

En daar stond u...

dan.
Niet alleen kon u niet naar het toilet, maar u bleef ook verstoken van zo'n leuke kortingsbon!
Hier gaat dat er enigszins anders aan toe, maar emigreren naar B kan ik u enkel aanraden voor zover u niet verhuist naar de bekende villawijk in Neerpelt.
Daar vallen de 'Ollanders blijkbaar als vliegen.
https://www.hln.be/nieuws/binnenland/een-nieuwe-moord-in-neerpelt-al-vijfde-nederlander-uit-dezelfde-villawijk-die-wordt-omgebracht~a4a15ed2/

Aardbei

Aardbei

26-11-2017 om 22:45

Te duur

Ik vind het ook te duur. Vooral als de wc's niet eens schoon zijn. Ik betaal graag iets als de wc's ook bruikbaar zijn. Anders vind ik het gewoon brutaal.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.