Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

woef

woef

09-03-2011 om 15:55

Oplichter?

Korte schets van het verhaal. Mijn vader was zijn hond aan het uitlaten en kwam een vrouw tegen met een klein hondje die hij vaker tegen was gekomen (ze woont geloof ik bij hem in de buurt). In ieder geval kennen ze elkaar van gezicht. De honden konden ook wel prima met elkaar opschieten….Tot afgelopen vrijdag. Mijn vader was op de bewuste dag zijn hond (reu) aan het uitlaten en kwam de vrouw en haar hondje (ook reu) tegen. De honden waren beide aangelijnd (dat even voor de duidelijkheid).

Wat er aan de hand was, weten ze beiden niet, maar opeens begon de reu van de vrouw lelijk te grommen naar de reu van mijn vader die daarop reageerde door flink van zich af te bijten naar de reu van de vrouw.

De vrouw schrok hiervan behoorlijk en was bang dat haar hondje gewond was. Mijn vader heeft samen met de vrouw haar hondje helemaal van top tot teen nagekeken, maar er bleek gelukkig niets aan de hand. De vrouw bevestigde dat en liep door.

De maandag erna kwam mijn vader de vrouw weer tegen met hond waarop de vrouw mijn vader melde dat hij haar 150euro verschuldigd was. Mijn vader schrok toch wel van het bedrag en vroeg om uitleg.
Wat bleek. De dag erna bleek haar hond toch ineens te bloeden en op zondag was ze pas naar de dierenarts gegaan. "Maar goed", zei de vrouw, "je kunt me ook gewoon 50euro geven". Dit vond mijn vader helemaal vreemd….van 150euro ineens naar 50euro. Een hond die een dag erna ineens begint te bloeden en dat je dan nog eens een dag wacht met naar de dierenarts gaan…..hij begon door te vragen wie die dierenarts dan was. Dat wist ze niet, maar hij kwam ergens uit de buurt. Mijn vader heeft ook om een kopie van de rekening gevraagd want hij wilde graag zien wat dat hondje dan mankeerde. De vrouw was daar namelijk heel onduidelijk in en ging er eigenlijk niet op in.

Echter, vanochtend riep ze vanaf de overkant van de straat "Heb je het nu geregeld met de verzekering?" Hierop vroeg mijn vader weer om de factuur, waarop de vrouw ineens begon te gillen en te krijsen: "Geloof je me soms niet?! Nou, steek die 50 euro ook maar in je reet!!". Echt, ze ging me ineens een partij tekeer, niet normaal meer. Het gaat mijn vader helemaal niet om dat geld, hij wil zelfs het hele bedrag betalen, maar ze weigert gewoon de factuur te laten zien. Hij moet haar dus maar vertrouwen op haar blauwe ogen?
Volgens mij heeft ze helemaal niet de dierenarts gebeld en probeert ze op een slinkse wijze mijn vader 50euro afhandig te maken. Hebben we hier te maken met een brutale oplichtster of niet?! Ik vind dit zo raar.

Brabander

Brabander

09-03-2011 om 16:09

Klinkt als

een hele domme poging tot oplichting. Als ze elkaar regelmatig tegenkomen, dan is het ook niet al te moeilijk om te achterhalen wie ze is en waar ze woont.
Als je vader er mee zit, laat hem haar dan op de thee vragen, dan kunnen ze het rustig uitpraten. Anders laat hij het toch gewoon lopen.

woef

woef

09-03-2011 om 16:21

Ach

Mijn vader heeft gewoon heel netjes nogmaals gevraagd om de factuur, toen deze vrouw transformeerde in een botte scheldende, tierende, gillende, krijsende asociaal. Mijn vader heeft zich heel netjes omgedraaid en is weggelopen. Wat moet je daamee!

Gebeten hond

Gebeten hond

09-03-2011 om 16:22

Welja

Hoi,
Het klinkt inderdaad als een domme poging tot geld uit de zak kloppen hoor! Ik vind het niet meer dan normaal dat je een factuur overlegt als je iemand verantwoordelijk wilt stellen voor de kosten, welke kosten dan ook!
Laat je vader maar vriendelijk en beleefd blijven, maar telkens vragen om de factuur. En als ze blijft krijsen om het geld kan je vader altijd nog aangifte doen van poging tot oplichting!
Gebeten hond

100%mama

100%mama

09-03-2011 om 16:32

Nahja!

Pfff, wat een vreemd verhaal zeg! Mijn idee is dat ze het verhaal lekker uit haar duim loopt te zuigen! Het is namelijk vreselijk normaal om gewoon de factuur te overhandigen aangezien de verzekerng hierop kan worden ingeschakeld. Ik zou gewoon kalm blijven (hoewel dat zeer veel moeite zou kosten met zo'n histerisch mens) en idd blijven vragen om de factuur waarop aansluitend vergoeding zal volgen.

Hier is ons jongste reu tijdje terug ook flink gegrepen door een andere reu, beide aangelijnt, en de kosten zijn gewoon gedeclareerd bij haar verzekering. Niets aan het handje en zo hoort het ook.

Gewoon gevalletje van oplichting.

fladder

fladder

09-03-2011 om 17:14

Woef

"Mijn vader heeft gewoon heel netjes nogmaals gevraagd om de factuur, toen deze vrouw transformeerde in een botte scheldende, tierende, gillende, krijsende asociaal. Mijn vader heeft zich heel netjes omgedraaid en is weggelopen. Wat moet je daamee!"

Loslaten, lieverd. Onzelieveheer heeft rare kostgangers en dit was er duidelijk eentje. Je vader heeft het uitstekend aangepakt.

koentje

koentje

09-03-2011 om 22:34

Precies

ten eerste begint een wond niet pas na 5 min. te bloeden. Een eventuele wond bloedt direct. Is het zo slecht zichtbaar dat het eerst niet opviel; kan het zo erg niet wezen.
Verder is het verhaal heel gek. Ze probeert het gewoon. Wat je vader moet? Niets. Doorlopen. Eventueel als het te gek wordt, contact opnemen met de wijkagent!

In de war

Woef's vader heeft het prima aangepakt. Deze dame is behoorlijk in de war en daarnaast geldbelust. Helaas is daar niets aan te doen. Beleefd blijven en, voor zo ver mogelijk, ontlopen. Meer kun en hoef je hier niet mee te doen.

woef

woef

10-03-2011 om 12:25

Koentje

Sterker nog….ze zei dat het de dag erna pas begon te bloeden….en haar hondje moest ook nog een kap op! Toen mijn vader haar vroeg of het hondje dan gehecht moest worden, wist ze dat niet eens…ze weigert ook de naam van de dierenarts te noemen (ze wist zogenaamd niet hoe die heet??! Je weet toch wel naar welke dierenarts je met je hond bent geweest?!). Mijn vader wilde namelijk contact opnemen met die dierenarts (die waarschijnlijk aleen in haar hoofd heeft bestaan….).

Inderdaad. Als ze blijft zeuren en krijgen, zal hij wel aangeven dat ze moet ophouden anders gaat hij aangifte doen wegens poging tot oplichting.

Koentje

Wat je schrijft klopt niet helemaal. Onze hond heeft 2 jaar geleden een soortgenoot afgesnauwd die bij ons op het terrein kwam. Manlief regelde het keurig met de baas en boos excuus aan. Niets aan het handje. Hond voor straf in de bench en klaar!. Echter een dag later stond de beste meneer met een factuur van de dierenarts voor onze neus. Het afsnauwen van onze anders zo zachtaardige hond had geresulteerd in een grote open wond net achter de elleboog van haar onfortuinlijke soortgenoot. Dit wed echter door haar baas pas later ontdekt. Doordat het ging bloeden en ze erg piepte.

Natuurlijk hebben wij dit keurig afgehandeld en houden we onze hond ook op eigen terrein beter in de gaten.

Klaartje

Klaartje

15-03-2011 om 11:09

Nikus

Natuurlijk kan dat zo gaan. Maar die meneer had wel een rekening van de dierenarts en deze mevrouw niet. Wilde ook zo wel 50 euro aannemen. Dat is het grote verschil.
Ik begreep dat vader Koentje betalen geen probleem vond, maar wel de manier waarop het ging.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.