Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

oregano

oregano

01-06-2011 om 20:13

Opmerking in supermarkt, wat zouden jullie doen?

Hoi,
Ik ging vanmiddag boodschappen doen in de supermarkt en toen stootte ik per ongeluk met mijn kar tegen iemand aan en ik zei sorry. Waarop de oudere man antwoordde: geeft niet hoor, ik ben een nederlander....Drong eerst nog niet tot me door wat zijn punt was. Daarna zei hij: wij nederlanders hebben niet van die lange tenen....
Ik was eigenlijk sprakeloos, en heb niet gereageerd. Toch voelde het wel alsof ik iets had nagelaten, ik wilde zeggen dat ik het geen aardige opmerking vond oid. Of niet gepast. Maar dacht tegelijkertijd: dat heeft geen zin.
Ik heb er achteraf toch een apart gevoel over. Wat zouden jullie gedaan hebben?
Oregano

oregano

oregano

01-06-2011 om 21:48

Pelle,

Ik zie er oer hollands uit. Ik heb het opgevat als een discrimerende opmerking/beschuldiging aan het adres van de allochtonen.

Kiki

Kiki

01-06-2011 om 22:38

Ook niets

dat heeft totaal geen zin bij dat soort mensen. Mijn schoonvader is ook zo, die is zelfs zo erg dat de eerste opmerking die hij over de klassenfoto van oudste zoon maakte dat hij het fijn vond dat er geen moslims in de klas zaten.

Die opmerking sloeg ook nergens op, kwam uit het niets zetten. Aan dat soort zurigheid begin ik al niet eens meer.
Ik minacht gewoon in stilte :)

dc

dc

01-06-2011 om 23:28

Ook niets

Je kunt mensen toch niet van vooroordelen afhelpen, en zijn opmerking is zo vaag, dat ik niet eens zeker weet of dat het wel is. Gewoon niets doen dus.

Komt

Paar dagen geleden is in Rotterdam een man van 80 zwaar mishandeld door een 19- jarige knaap omdat hij met zijn rollator per ongeluk tegen hem aanreed. Dit had hij waarschijnlijk in zijn achterhoofd......

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Wel reageren.

Ik had wel gereageerd in de trant van: Wat bedoeld u daar precies mee? En de man vervolgens gezegd dat er ook Nederlanders zijn met hele lange tenen.

oregano

oregano

02-06-2011 om 12:00

Izar, zo begreep ik het ook

Misschien dat ik daarom ook wel niet reageerde...Ik had wel zo'n soort verwachting van hoe het gesprek zich zou kunnen ontwikkelen, nu je dit zo zegt. Dingen gaan soms zo snel door je hoofd, was ik helemaal vergeten..
En Charlottte, het kan zijn dat de man aan dat voorval refereerde, maar dan nog..

issie

issie

02-06-2011 om 19:25

Dader

die de 80-jarige met rollator aanviel was een antiliaanse jongen!

Issie

Issie

06-06-2011 om 14:15

Izar

Ik reageer gewoon op jouw vraag notabene of de dader soms een Niet-Nederlander was en dat is dus zo. Niets meer en niets minder. Heeft niets te maken met een draai willen maken aan het draadje; dat vat jij zo op.

Het heeft ook totaal niets met de meneer in de supermarkt te maken. Kan zijn dan die bewuste meneer eerder een aanvaring heeft gehad met een niet-nederlander? zou kunnen, geen idee, kan. Ik zou me er niet te druk om maken. Mensen zeggen wel vaker zomaar dingen….

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.